Egyéni utazások |

Egyéni vadles Tanzániában - Serengeti, Ngorongoro-kráter és a Manyara-tó


Kategóriák: , , , , , ,

A Serengeti Nemzeti Park lenyűgöző szafari célpont, viszonylag kis idő alatt Afrika legikonikusabb állataival találkozhatunk; számtalan gnút, zebrát, gazellát, zsiráfot, elefántot, kafferbivalyt, valamint leopárdot, gepárdot és a szavannák királyát; oroszlánt kaphatunk lencsevégre. Utazásunk a flamingó populációról híres Manyara-tónál keződik, majd lehetőségünk nyílik betekinteni az afrikai törzsek világába és felfedezni a világhírű Serengeti Nemzeti Parkot, amely a látványos nagy gnú vándorlás hazája. Az afrikai tájtól a Ngorongoro Kráterben, Földünk egyik legnagyobb zárt peremű kalderájában búcsúzunk.

Programok:
 

Első nap
Elutazás Budapestről menetrendszerinti járattal, egy átszállással Tanzániába. Érkezés Tanzániába, majd transzfer Arushába. Szállás Arushában, a Moivaro Lodge-ban.

Második nap
Reggeli után transzfer a Manyaró-tó Nemzeti Parkba (transzferidő kb. 2 óra). Útközben megálló a Mto Wa Mbu város piacánál. A kisváros egy kulturális olvasztótégely, a kis területen 120 törzsi csoport él együtt békességben. A piacon friss gyümölcsöket, kézműves termékeket vásárolhatunk. Ezután érkezés a nemzeti parkba, amely igazi fotóparadicsom, egyetlen park a térségben, amely egész évben zöld. Kapja lencsevégre a fára mászó oroszlánokat, és gyönyörködjen a páratlan madárállományban!
Este szállás a közeli Karatu városban, a Country lodge-ban.

Harmadik nap
Reggeli után indulás a Serengeti Nemzeti Park felé. A Ngorongoro Természetvédelmi Terület esőerdőin keresztül haladva kafferbivalyokat, páviánokat, elefántokat és leopárdokat figyelhetünk meg. Fakultatív programlehetőségek:

Látogatás az Olduvai-szurdokban: A szakadékot az emberiség bölcsőjének is nevezik, ahol híres afrikai előember leletet találtak.  A múzeumban a legrégebbi bizonyítékokat és fosszíliákat tekinthetjük meg és élvezhetjük a gyönyörű kilátást. A program ára: 40 USD/fő

Látogatás egy maszáj faluban: Látogatás egy maszáj faluban, ahol a maszájok tánccal, énekkel fogadják a vendégeket. Tapasztaljuk meg a helyiek vendéglátását és a hagyományos táncuk ritmusát, majd térjünk be egy kis szuvenír-vásárlásra a helyi piacon. A program ára: 30 USD/fő

Egy finom piknik ebéd után eljött az idő, hogy felfedezze a világhírű Serengeti Nemzeti Parkot! A „Serengeti” szó maszáj nyelvből ered, jelentése: végtelen föld. Legyen tanúja az ikonikus afrikai tájnak, amely méltán a Világörökség része. A terepjárós szafari alatt láthatnak gnúkat, gazellákat, kaffer bivalyokat, zsiráfokat, orrszarvúkat, impalákat és elefántokat. A ragadozók közül oroszlánokat, leopárdokat, gepárdokat, hiénákat és sakálokat figyelhetnek meg. Vacsora és szállás a Serengeti Nemzeti Parkban, a ThornTree Camp-ben, fürdőszobás szafari sátorban.

Negyedik nap
Reggeli után a nemzeti park északi része felé haladunk. Változatos tájak keresztezik útjukat; erdős dombok, kimagasló gránittömbök (kopjék) és nyílt szavanna. A sofőr mindent megmutat a dik-dik antilopoktól kezdve a zsiráfokon át az elefántokig. Érkezés a Lobo régióba. A dzsipből zavartalanul gyönyörködhetünk Afrika természeti szépségében és vadvilágában.
Szállás két éjszakára az észak-Serengeti Nemzeti Parkban, a Kati Kati Mara fürdőszobás szafari sátorban.

Ötödik nap
Reggeli után terepjárós szafarira indulunk. A területet nagy akáciafák borítják, amelyek kitűnő életteret biztosítanak elefántoknak, zsiráfoknak, antilopoknak, bölényeknek. Ezután tovább utazunk a Mara folyóhoz, amely otthona a vízilovaknak és a krokodiloknak. A nagy gnú vándorlás idején, a folyó az utolsó nagy akadály, ahol át kell kelnie a Kenyába tartó csordának. A Mara-folyón való átkelés a nagy vonulás tetőfoka, amikor több ezer gnú és zebra kockáztatja életét.

Hatodik nap
Reggeli után a Ngorongoro Kráter Nemzeti Park felé fordulunk. Utunk a Serengetin keresztül egy másik útvonalon vezet, így lehetőségünk van arra, hogy kiszúrjuk az előző nap elszalasztott állatokat. Láthatnak még magas, kecses zsiráfokat, ugráló gazellákat és antilopokat, heverésző gepárdokat és leopárdokat, dögöt kereső hiénákat, és nem utolsó sorban a szavannak királyát; oroszlánt.
Vacsora és éjszaka a Ngorongoro kráter pereménél, a Rhino Lodge-ban.  

Hetedik nap
A mai napon megérthetik, hogy miért tartják egyesek a világ nyolcadik csodájának a Ngorongoro Krátert. A 19 km átmérőjű kaldera a Földünk legnagyobb, még ép peremű vulkáni üstje. A térség otthona több mint 120 emlősfajának, és némi szerencsével egyetlen nap alatt találkozhatunk a Nagy Ötössel, vagyis az öt nagyvaddal: elefánttal, orrszarvúval, kafferbivallyal, oroszlánnal és leopárddal. A terület különlegessége a veszélyeztetett fekete orrszarvú jelenléte. A nap izgalma után piknik ebéd a látványos víziló-medence mellett, majd visszaindulunk Arushába.
Szállás a Moivaro lodge-ban.

Nyolcadik nap
Transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre.

Az ár tartalmazza:
 

 • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Kilimanjaro útvonalon átszállással, menetrendszerinti járattal
 • Szállás hét éjszakára középkategóriás vendégfarmokon és szafari-sátorban
 • Reptéri transzferek
 • Közlekedés négykerék meghajtású, nyitható tetős terepjáróval
 • Privát, angolul beszélő idegenvezető sofőr a kint töltött teljes időszak alatt
 • Teljes ellátás a szafarikon (2-7. nap – reggeli, piknik ebéd, vacsora, víz és forró italok), reggeli az utolsó napon

Az ár nem tartalmazza:
 

 • Repülőtéri illetékek: kb. 130 000 Ft/fő
 • Egyszeri belépéshez szükséges vízum díja: 50 USD 
 • Magyar állampolgár a beutazás napjától számítva legalább 6 hónapig érvényes útlevéllel léphet be Tanzániába. A nemzetközi repülőtéren vízumigénylő, regisztrációs lap kitöltése szükséges. A vízum díja: 50 USD/fő, készpénzben fizethető.
 • Kilépéskor kilépési illeték fizetendő: 40 USD/fő
 • Az utazáshoz védőoltás nem szükséges. A szigeten kizárólag az előre palackozott víz fogyasztható.
 • A főszezoni felár érvényessége: július 1 - október 31. és december 1-31. között
 • Hosszabb tartózkodásért vagy magasabb kategóriájú szállásokért kérje munkatársaink egyedi ajánlatát!
Fakultatív látogatás az Olduvai-szurdokban

Helyszínen fizetendő
40 USD /fő
Fakultatív látogatás egy maszáj faluban

Helyszínen fizetendő
30 USD /fő
Útlemondási biztosítás

Az út költségének 1,5%-a

EUB Nívó betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
Kizárólag európai utazásokra köthető!
460 Ft /fő/nap
EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
605 Ft /fő/nap
EUB Top Extra betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
1 000 Ft /fő/nap
Válasszon indulási időpontot:

Felnőtt: Gyermek (2-12 év):
Az árkalkuláció előtt kérem válasszon egy indulási időpontot!
Ár: 1 209 000 Ft-tól/fő
+repülőtéri illeték: 130 000 Ft / fő

9 nap / 8 éj