Egyéni utazások |

Észak-madagaszkári körút tengerparti pihenéssel Nosy Be szigetén


Kategóriák: , , , , , ,

Utazásunk során az ország északi részét ismerhetjük meg és betekintünk mindenbe, ami Madagaszkár: csodálatos kultúra, lenyűgöző állat-és növényvilág, mosolygó lakosok, valamint hihetetlen, egyedi tájvidékek teszik felejthetetlenné az utazást. Itt találhatóak a legszebb strandok, türkizkék vízű öblök, vulkanikus eredetű, buja zöld erdőkkel borított hegyek, a hihetetlen és egyedülálló “Tsingy” mészkőtűerdő és vanília-ültetvények. Utunk végén Nosy Be szigetén pihenünk meg, amit a világ legszebb tengerparti desztinációi között tartanak számon. A Madagaszkár északnyugati partjainál található sziget a képeslapba illő strandok otthona, ahogyan azt az álmainkban elképzeljük, és emellett igazi búvárparadicsom. A helyi, cukornádból  készült rumokat kóstolgatva élvezzük a minket körülvevő hihetetlen nyugalmat, miközben a varázsos naplementében gyönyörködünk és érezzük az ylang-ylang ültetvények bódító, trópusi illatát.

Első nap
Elutazás Budapestről egy átszállással Madagaszkár fővárosába, Antananarivoba. Érkezés az esti órákban. A repülőtéren már vár minket sofőrünk és autónk, hogy elvigyen bennünket a belvárosban lévő szállodánkba. Szállás és vacsora: Hotel Sakamanga 3* szállodában.

Második nap
Reggeli után elutazás Madagaszkár egyik legészakibb csücskébe, Diego Suarez városába belföldi repülőjárattal. A reptérről transzfer a szállodába, ahol elfoglaljuk szobáinkat, majd városnézésre indulunk. Diego Suarez gyarmati-katonai múlttal rendelkezik, a francia haditengerészeti flotta régi, gyarmati stílusban épült kikötővárosa. Az eredeti városfalak és a régi kikötő ma is látható. Megtekintjük a Cukorsüveg hegyéről híres, gyönyörű színekben bővelkedő Diego-i öblöt: a partvonal buja, élénkzöld növényzete a türkizkék, csillogó tengerrel és a napsütés ragyogó sárga fényeivel alkot kontrasztot.
Szállás és vacsora: Le Suarez 3* hotelben.

Harmadik nap
A mai napot Diego három híres öblének (Bay Dunes, Bay Pigeons, Sakalava Bay) felfedezésével töltjük. Mindegyik a Ramena tengerparton található: gyönyörű tájak, fantasztikus panorámák, hagyományos ősi halászfalvak, csodálatos tengerpartok váltják egymást túránk során, hogy estére a természet szépségeivel eltelve érjünk vissza szállásunkra.Szállás és vacsora: Le Suarez 3* hotelben.

Negyedik nap
Reggeli után hajókirándulás vár ránk a Smaragd-tengerhez. Az elnevezés a tenger színére utal: a kis mélységnek és a homokos fenéknek köszönhetően a tenger felső rétege csodálatos, csillogó smaragdhoz hasonlatos színű. Hatalmas, nagyon jó állapotban lévő korallzátony választja el az öblöt az Indiai óceántól. Az itt található kis szigetek többsége természetvédelmi terület, turisták számára nem látogatható, kivéve néhány kis lakatlan szigetecskét, ahova halászhajóval vagy kishajóval lehet kikötni. A hely szépsége, a nyugalom és a béke szinte természetfeletti.
Délután szabad program Diego Suarez további felfedezésére.
Szállás és vacsora: Le Suarez 3* hotelben.

Ötödik nap
A mai napon dél-nyugat felé utazunk tovább, a Montagne d’Ambre (“Borostyán-hegy”) Nemzeti Parkba. A Diego Suarez-től 40 kilométerre található Borostyán-hegy egy esőerdővel borított vulkanikus hegy, buja növényzettel és sűrű erdőségekkel. A park növény-és állatvilága rendkívül gazdag, és sok endemikus, azaz csak Madagaszkáron megtalálható fajt láthatunk itt: többek között hét lemúrfajt (makik) és több mint ezer növényfajt. A tájkép nagyon változatos: öt vulkanikus eredetű tavat, több vízesést is láthatunk.  A túrát a helyszínen az időjáráshoz és a résztvevők fizikai állapotához igazítva tervezzük meg.
Szállás és vacsora: Nature Lodge Öko-Hotelben.

Hatodik nap
Madagaszkár két fantasztikus, egyedi tájvidékét fedezzük fel ezen a napon: az úgynevezett “tsingy”-ket. A tsingy szó magyar jelentése: “ahol nem sétálhatsz mezítláb”.  Először a Vörös Tsingy természetvédelmi területre utazunk, és bejárjuk a homokkőből, márgából és mészkőből álló mesebeli képződményt, amelyhez hasonlót ezenkívül mindössze négy másik országban találunk a világon.  A vörös tsingy egy “bevezető” az igazi, nagy madagaszkári tsingy-be, amelyet ezután fogunk meglátogatni. A hatalmas, szürke madagaszkári tsingy az Ankarana masszívumban található. Karszt tájak, felvidéki mészkő alakzatok, lenyűgöző „tsingy” csúcsok és tűhegyes mészkő „erdők” jellemzik a területet.  Csipkézett és kilyuggatott belseje láttán az ideutazók könnyen a Holdon érezhetik magukat. Túránk során számos lemúrfajt, kanyont, érdekes madárfajt és barlangot is látunk.
Mindkét túrát a helyszínen az időjáráshoz és a résztvevők fizikai állapotához igazítva szervezzük meg.
Szállás és vacsora: Hotel Relais de l'Ankarana 2*

Hetedik nap
Reggeli után elhagyjuk a madagaszkári fő szigetet, hogy áthajózzunk a világ egyik legszebb szigeteire, a Nosy Be szigetcsoportra. Kakaó-, kávé-, és ylang-ylang ültetvényeken, majd a parti mangrove erdőn áthaladva érkezünk Ankify faluba, innen indul hajónk, amely a szigetcsoport fő szigetének fővárosába, Hell-Ville-be visz. Elfoglaljuk szállásunkat gyönyörű, exkluzív tengerparti hotelünkben, és a délután folyamán már adjuk át magunkat a csodás hely varázsos hangulatának.
Az itt töltött napok alatt élvezzük fehér homokos, végtelen strandjait és a tengerparton felszolgált, aznap frissen fogott tenger gyümölcseit.  És miért is ne kóstoljuk meg a frissen fogott langusztát, amelyet az itthonihoz képest tizedáron kaphatunk meg?  Merészkedjünk beljebbre a kristálytiszta türkizkék vízben és fedezzük fel a sokszínű korallzátonyokat és lakóit, amelyek e szigeteket a világ egyik első számú búvárparadicsomává teszik. A korallzátonyok színes halfajtái (papagájhalak, barrakudák, fűrészes sügér, Picasso-hal, csíkossügér, stb.) láthatunk leopárd cápákat, szirti cápákat, óriás sting-rájákat, sas-rájákat és sokfajta teknőst, melyek közül hatalmas méretével a zöld teknős a legkülönlegesebb. A fő attrakció ezeken kívül a hosszúszárnyú bálnák (augusztus és november között) és a cetcápák (májusban és október-novemberben) látogatása a szigetcsoporthoz! Ha a bálnaszezonban érkezünk, érdemes részt venni egy bálnamegfigyelő hajókiránduláson.
Szállás és vacsora: Vanila Hotel&Spa 3* superior

Nyolcadik nap
Sziget-körútra indulunk és megértjük, miért hívják Nosy Be-t az „Illatok szigetének”. Megtekintjük a szigetcsoport fővárosát, Hell-Ville-t, majd néhány apró halászfalvat is, ahol betekintést nyerünk a sziget lakóinak mindennapi életébe. A helyi kézműves piacon gyönyörűbbnél gyönyörűbb termékek közül választhatunk, miközben gasztronómiai kiváncsiságunkat is kielégíthetjük a helyben készült méz, fűszerek, különböző finomságok megkóstolásával. A kirándulás végén felmegyünk a Passot-hegyre, a sziget legmagasabb csúcsára, ahonnan a teljes vulkáni tó lélegzetelállító panorámájában nézzük végig a naplementét. Kirándulásunk az ebédünket is tartalmazza, mely során a madagaszkári konyha remekeit kóstoljuk.
Szállás és vacsora: Vanila Hotel&Spa 3* superior

Kilencedik nap
Hajókirándulásra indulunk, hogy felfedezzük a környező szigeteket. Elsőként Nosy Tanikely szigetén kötünk ki, amely neve azt jelenti : "a kis föld szigete". A teljes sziget egy tengeri rezervátum, a snorkellezés és búvárkodás (külön kérés esetén beilleszthető a programba) ideális helyszíne. A sziget csúcsán található világítótoronyból fantasztikus kilátás nyílik az egész szigetcsoportra. Piknik ebédünket Tanikely egyik legszebb, fehér homokos strandján fogyasztjuk el.
Ebéd után továbbhajózunk Nosy Komba szigetére, amely jelentése: "a makik (lemúrok) szigete". Néhány banán segítségével nagyon eredeti fotókat készíthetünk az így hozzánk csábított makikról! Megcsodálhatjuk ezenkívül a helyi asszonyok kézzel hímzett termékeit, valamint a férfiak által fából faragott dekorációs szobrocskákat. Nosy Komba szigete is bővelkedik a gyönyörű strandokban, meg is mártózunk a türkizkék vízben. Aki szeretne, a sziget legmagasabb, 622 méter magas csúcsára is felmászhat. Hajóval térünk vissza szállodánkba.
Szállás és vacsora: Vanila Hotel&Spa 3* superior

Tizedik nap
Szabadprogram a tengerparton. Számtalan izgalmas fakultatív program közül választhatunk. Vagy élvezzük a szabadságot, álljunk át a madagaszkári ritmusra és érezzük át a helyiek mottóját: “mora-mora”, azaz lassan-lassan…
Szállás és vacsora: Vanila Hotel&Spa 3* superior

Tizenegyedik nap
Búcsút intünk Nosy Be szigetének, és visszarepülünk az ország fővárosába, Antananarivo-ba. Autónk Antananarivoban a reptéren vár minket, hogy elvigyen szállodánkba, és a nap maradék részében is rendelkezésünkre áll. Amennyiben a járat érkezése engedi, ma délután városnézésre indulunk Antananarivoban: megtekintjük a kulturális látnivalókat és felfedezzük a város színes, mindig nyüzsgő piacait. Bejárjuk az alsó és felső várost, valamint, ha időnk engedi, a XVII. században épült és 2001 óta a Világörökség részét képező Ambohimanga palotát is (csak reggeli érkezés esetén lehetséges, a részvételi díj nem tartalmazza a belépő díjat). A palota mellett található kilátóhelyről megcsodálhatjuk a város panorámáját. Magyar vonatkozása is lesz a programunknak, megtekintjük a Benyovszky utcát is!  Végül a hatalmas kézműves, tradicionális piacon megcsodálhatjuk az ország minden részéből származó madagaszkári iparművészet remekeit: zebuszarvból faragott használati tárgyak és ékszerek, kézzel hímzett terítők, táskák, növényi rostból font kalapok, a nők tradicionális viseleteként hordott lambahoanyk (mintás kendők), madagaszkári vanília és fűszerek, stb.
Szállás és vacsora: Hotel Sakamanga 3* szállodában.

Tizenkettedik nap
Reggeli után ma meglátogatjuk az Antananarivo-tól 25 km-re található Lemúr Parkot. A parkban kilenc fajtát képviselő lemúrok élnek. A látogatók itt abszolút testközelből  ismerkedhetnek meg a hatalmas madagaszkári sziget legjellemzőbb állatfajával, és a közvetlenebb makikkal csodálatos fotókat is készíthetünk! A Lemúr Parkot azzal a céllal hozták létre, hogy egyrészt minél több látogató megismerhesse ezt a csodálatos, egyedülálló és barátságos élőlényt, másrészt hogy az évek múlásával a születések számának növekedésével minél több a parkban született lemúrt telepítsenek vissza eredeti élőhelyükre.
Délután/este autónk és idegenvezetőnk kikísér minket a repülőtérre, hogy elbúcsúzzunk Madagaszkártól és hazainduljunk Budapestre.

Tizenharmadik nap
Érkezés Budapestre járattól függően napközben.

 

Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy Budapest-Antananarivo-Budapest útvonalon egy átszállással
 • Repülőtéri illetékek
 • Belső repülőjegy Antananarivo-Diego Suarez és Hell-Ville-Antananarivo között
 • Repülőtéri transzferek
 • Privát angol nyelvű sofőr-idegenvezetők a kint töltött teljes időtartam alatt
 • Szállás 11 éjszakára középkategóriás szállodákban és lodge-okban
 • Félpanzió (reggeli, vacsora)
 • Belépők program szerint
 • Helyi idegenvezető a nemzeti parkokban

Az ár nem tartalmazza:

 • Vízum (helyszínen fizetendő): kb. 35 EUR/fő
 • Fakultatív programok díja

 

 • Az utazás minimum két fő jelentkezésével foglalható.
 • Négy fő esetén érvényesíthető kedvezmény: 150 000 Ft/fő
 • Az ajánlat a szabad helyek függvényében érvényes. Nem érvényes a kiemelt időszakokra (pl. karácsony, szilveszter).
 • Magyar állampolgár a beutazás napjától számítva legalább 6 hónapig érvényes útlevéllel léphet be Madagaszkárra. A nemzetközi repülőtéren vízumigénylő, regisztrációs lap kitöltése szükséges. A vízum díja: kb. 35 EUR/fő
 • Az utazáshoz védőoltás nem szükséges. Javasolt a hepatitisz A, B, illetve esetleg a tetanusz védőoltások beadatása. A malária megelőzésére saját belátás szerint a Malarone nevű gyógyszer szedhető.
 • A szállodai kategóriák meghatározása Madagaszkáron nem az európai, és nem is egy egységes rendszer szerint történik, így az ajánlatainkban  feltüntetett szállodakategóriák megbízható források által az európai rendszer szerint értékelt körülbelüli kategóriák.
Útlemondási biztosítás: 3,0%
Colonnade ATLASZ - Prémium egyéni biztosítás
Európán kívüli úti célhoz területi felár és 71 éves kor fölött korfelár számítandó.
950 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Privileg egyéni biztosítás
Európán kívüli úti célhoz területi felár és 71 éves kor fölött korfelár számítandó.
1 300 Ft /fő/nap