Egyéni utazások |

Észak-Thaiföldi kalandok tengerparti nyaralással Phuketen


Kategóriák: , , , , ,

Utazásunk során először betekintünk a vibráló thai főváros, Bangkok életébe, aztán irány az érintetlen Észak-Thaiföld, ahol a dzsungellel körülvett lenyűgöző Chiang Rait majd a templomok városát, Chiang Mait keressük fel. Utazhatunk majd tuk-tukon és elefántháton, bambuszhajón és tengeri kajakon, és nem utolsósorban pihenünk Phuket képeslapra kívánkozó tengerpartján.

Programok:
 

Első nap
Elutazás Budapestről Bangkokba átszállással.

Második nap
Érkezés menetrendtől függően Bangkokba, majd transzfer a szállodába. Szállás a központi elhelyezkedésű, négycsillagos Indra Regent szállodában (vagy hasonlóban). A szálloda központi elhelyezkedésének köszönhetően kiváló kiindulópont Bangkok látnivalóinak felfedezéséhez. Délután megkezdhetjük thaiföldi kalandozásunk, a legfontosabb látnivalók: Királyi palota, Smaragd Buddha, Wat Pho a fekvő Buddhával. Kínai negyed, Pat Pong éjszakai forgataga, hajózás a helyi Dunán, a Chao Phraya folyón.

Harmadik nap
Reggeli után még pótolhatjuk ami az előző napból kimaradt, délután kijelentkezés a szállodából, transzfer a repülőtérre és elutazás a legészakibb thai tartomány fővárosába, Chiang Raiba. Érkezést követően transzfer a  a négycsillagos Le Patta Chiang Rai hotelbe (vagy hasonlóba), majd szállás elfogalása.

Negyedik nap
Ismerkedés az elbűvölő Chiang Rai látnivalóival. A város koronaékszere a Wat Rong Khun, vagyis a fehér templom, de a lenyűgöző trópusi környezet,  az ezeréves történelmmel átitiatott épületek, és a helyiek már-már túláradó vendégszeretete is magával ragad. Este kipróbálhatjuk a fűszeres szöcskét és más inyencfogásokat az éjszakai piacon.

Ötödik nap
Egésznapos kirándulásra indulunk az Arany Háromszögnek nevezett határvidékre. Itt még az érintetlen természet az úr,  a hegyek között megbúvó ősi karen törzsek falvait kerssük fel. Eztán érkezünk a hármas határvidékre, amely természeti szépségén kívül hajdani ópium-kereskedelmi útvonalairól és az ezekhez kapcsolódó legendákról híres. A hegyen felkapaszkodva gyönyörű kilátás tárul elénk a Mekong folyóra, amin hajózva eljutunk a laoszi oldalon fekvő Don Saoba. Szabadidőnk során bepillantást nyerünk a helyiek mindennapjaiba és a piacon igazi különlegességekre is bukkanhatunk.

Hatodik nap
Reggeli után kijelentkezés a szállodából és privát transzfer Chiang Maiba. Érkezés után a szállás elfoglalása a belvárosi négycsillagos Bodhi Serene hotelben. Délután kezdjük el kipipálni a város felsorolhatatlanul sok látványosságainak némelyikét. A Wat Chedi Luang és a Wat Phra Singh feltétlen legyen közöttük.

Hetedik nap
Az előző nap korán sem végeztünk, így ma folytassuk ott, ahol tegnap abbahagytuk. Ebédre térjünk be a történelmi városrész valamelyik hívogató éttermébe, az esti étkezést pedig itt is intézhetjük az éjszakai piacon, ahogy a helyiek is szokszor teszik.

Nyolcadik nap
Reggeli után kirándulás a talán legismertebb  nemzeti parkba,  a Doi Suthep Nemzeti Parkba. Buszunkkal 1 060 méter magasra kapaszkodunk fel, hogy megcsodáljuk a Wat Prathat templomot. A 14. századi építmény bejáratához 306 lépcsőfok vezet fel, a templom Buddhája pedig Chiang Mai szimbólumává vált. A komplexumban több szentély, aranyozott oszlopsorok, gongok és csengők sorakoznak. Gyönyörű kilátás nyílik innen a környező vidékre és az alattunk fekvő városra.

Kilencedik nap
Reggeli után kijelntkezés a hotelből, transzfer a repülőtérre és elrepülés Phuketre. Érkezést követően transzfer a szállodába. Szállás a 4*-os Andaman Cannacia Resort&Spa szállodában. A szálloda csendes trópusi környezetben található a domboldalban, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik az Andamán-tengerre. A legközelebbi strand Kata Beach (kb. 250 m). A szálloda szolgáltatásai közé tartozik a naponta többszöri ingyenes transzfer a Kata Beachre. A szálloda számos kényelmi szolgáltatással és kültéri medencével várja a vendégeket.

Tizedik nap - tizenegyedik nap
Tengerparti pihenés Phuketen.

Tizenkettedik nap
A nap során (járattól függően) kijelentkezés a hotelből, transzfer a repülőtérre és elutazás Phuketről Budapestre egy átszállással.

Tizenharmadik nap:
Érkezés Budapestre.

Az ár tartalmazza:
 

 • Repülőjegy a Budapest-Bangkok és a Phuket-Budapest útvonalon, átszállással
 • Belföldi repülőjegyek a Bangkok-Chiang Rai, és a Chiang Mai-Phuket útvonalakon
 • Repülőtéri illetékek
 • Szállás egy éjszakára Bangkokban a négycsillagos Indra Regent szállodában (vagy hasonlóban), kétágyas szobában
 • Szállás három éjszakára Chiang Raiban négycsillagos Le Patta Chiang Rai hotelben (vagy hasonlóban), kétágyas szobában
 • Szállás három éjszakára Chiang Maiban a négycsillagos Bodhi Serene hotelben (vagy hasonlóban), kétágyas szobában
 • Szállás három éjszakára Phuketen az Andaman Cannacia Resort&Spa (vagy hasonlóban), kétágyas szobában
 • Büféreggeli a szállodákban
 • Egész napos Arany háromszög kirándulás Chiang Raiból
 • Kirándulás a Doi Suthep nemzeti parkba Chiang Maiból
 • Repülőtéri transzferek Bangkokban, Chiang Maiban, Chiang Raiban és Phuketen
 • Az ajánlat a szabad helyek függvényében foglalható és nem érvényes kiemelt szezonokban és időszakokban (pl. húsvét, hosszú hétvégék, karácsony, szilveszter).
 • Egy fő utazása esetén egyágyas felár fizetendő, melynek összegét a foglalási összesítőben találja feltüntetve.
 • Csoportos (min. 6 fő) vagy céges utazás esetén kérje munkatársaink egyedi ajánlatát!
Útlemondási biztosítás: 2,0%
Colonnade ATLASZ - Classic egyéni biztosítás
Az USA-ra és Kanadára nem köthető. Európán kívüli úti célhoz területi felár és 71 éves kor fölött korfelár számítandó.
600 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Prémium egyéni biztosítás
Európán kívüli úti célhoz területi felár és 71 éves kor fölött korfelár számítandó.
790 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Privileg egyéni biztosítás
Európán kívüli úti célhoz területi felár és 71 éves kor fölött korfelár számítandó.
1 100 Ft /fő/nap
Válasszon indulási időpontot:

Az árkalkuláció előtt kérem válasszon egy indulási időpontot!
Teljes ár: 689 000 Ft-tól/fő
illetékekkel együtt,
kétágyas szobában való elhelyezés esetén

13 nap / 12 éj