Egyéni utazások |

Kalandozás Salzburgba és Tirolba egyénileg


Kategóriák: , , , ,

Ki ne szeretne kalandozni a szomszédos Ausztria egyik legérdekesebb régiójában? Ezen az egyéni utazáson lehetőség nyílik saját tempónkban bejárni a híres Tirol fő útvonalait, megismerni a főváros, Innsbruck nevezetességeit és természetesen magunkba szívni a tiszta hegyvidéki levegőt. Mindemellett megismerhetjük Mozart szülővárosát, Salzburgot, ahol barangolhatunk az UNESCO világörökség alatt álló óváros történelmi utcáin, valamint kirándulhatunk a szomszédos Németországba is, ahol a Berchtesgaden vidék hegyei és tavai kápráztatják el a látogatókat.
Az útvonalat úgy állítottak össze, hogy mindenki kényelmes tempóban, akár kisgyerekkel fel tudja fedezni Ausztria két kiemelkedő régióját.

Az út kiemelkedő értékei:

 • Rugalmas lemondási feltételek
 • Kedvező gyerekárak
 • Városlátogatás Salzburgban és kirándulás a szomszédos Berchtesgaden vidékére
 • Tirol fő látványosságainak a bejárása
 • Saját tempóban bejárható, testreszabható útvonal

Javasolt útvonal:

Első nap
Elutazás Budapestről Salzburgba kb. (545 km). Salzburgot elsősorban Mozart hazájaként ismerik, azonban számos más történelmi érdekesség is fellelhető a városban. Azoknak, akik a híres zeneszerző nyomába szeretnének szegődik, a következő látnivalókat ajánljuk: Mozart-emlékmű, Mozart özvegyének utolsó lakhelye a Mozartplatz 8. szám alatt, St. Peter temető, St. Sebastian temető, Mozart szülőháza és Mozart múzeumok.
További látnivalók: Hohensalzburg vára, Mirabell kastély és kert, Hellbrunni kastély, a Természet Háza, Modern Művészetek Múzeuma, Salzburg Múzeum, Salzburg Állatkert.
Szállás Salzburgban a NH Salzburg City 4* vagy hasonló szállodában.

Második nap
A Salzburg kapujában és egyben Bajorország legszebb sarkában található Berchtesgaden vidékét az óriási Watzmann csúcsok és az Absdorfer tó határolja, ezzel garantálva az ámulatba ejtő, festői táj látványát. Ezen a vidéken alpesi hegycsúcsok és hegyi tavak között vezet utunk és jobbnál-jobb programok és látnivalók közül válogathatunk. Hajózzunk a Königssee-n, látogassuk meg a népszerű zarándokhelyet, a Szent Bertalan templomot, ismerjük meg a hegyi só bányászatát a berchtesgadeni sóbányában, vagy kiránduljunk a romantikus Obersee-hez.
Szállás Salzburgban.

Harmadik nap  
Reggelit követően induljunk tovább Tirol fővárosába, Innsbruckba (kb. 190 km). Tirolról minden utazónak rögtön az alpesi tájak, a végtelen zöld legelők, tiszta levegő, hegyvidéki patakok és középkori városkák jutnak eszébe. Most lehetőségünk van mindezeket testközelből megismerni. Az első itt töltött napon fedezzük fel Innsbruckot, amely a régió kulturális és gazdasági központja, valamint Európa legszebb fekvésű városaként tartják számon. Látnivalók: Hofburg, Hofkirche, Goldenes Dachl, Schloss Ambras, Tirol Panorama.
Szállás Innsbruckban a Ramada by Wyndham Innsbruck Tivoli 3* vagy hasonló szállodában.

Negyedik nap  
Ezen a napon kiránduljunk az Inn völgyébe, ahol számtalan kiváló aktív pihenési lehetőség vár ránk. Látogassunk el Hall in Tirol középkori városába, amely Tirol legnagyobb történelmi óvárosával rendelkezik. Látnivalók: vár, pénzverde, Városi Múzeum, óváros, Szt. Miklós plébániatemplom, városháza. Ezt követően gyönyörködjünk a Wattensben lévő Swarowski Kristályvilág csodáiban, ahol számtalan csiszolt kőből készült remekművet tekinthetünk meg. Érdemes még a környéken ellátogatni Kufstein városába is, amelynek erődje a magyar történelem számára is jelentős, hiszen itt raboskodott több híres magyar politikai fogoly is, pl. Wesselényi Miklós, Batsányi János, de a hírhedt betyár, Rózsa Sándort is a rabok között tartották számon egy időben.

Ötödik-hetedik nap
A következő napokban fedezzük fel a különböző túraútvonalakat Innsbruck környékén a saját ízlésünk szerint:

 • Goethe-út: panoráma útvonal, amely a Karwendel hegység Nordkette láncának gerincén húzodik.
 • Cirbolya-út, a havasi cirbolyák útja: ez a családi sétaút Innsbruck délkeleti oldalán, a Patscherkofel és Glungezer csúcsa alatt vezet, kihagyhatatlan túraútvonal a családok számára.
 • A Kalkkögel tövében húzódó panoráma ösvény.
 • Seebensee: könnyű, családi túraútvonal a Zugspize tiroli oldalán az egyik legszebb tengerszemhez.


Nyolcadik nap  
Hazautazás Budapestre.

Az ár tartalmazza:

 • Két éjszaka szállás Salzburgban, 4*-os szállodában, kétágyas szobában
 • Öt éjszaka szállás Innsbruckban, 3*-os szállodában, kétágyas szobában
 • Személyenként egy darab belépőjegy a Swarowski Kristályvilágba

Az ár nem tartalmazza:

 • Autóbérlés, üzemanyag
 • Parkoló- és útdíjak
 • Autóbérléssel kapcsolatban keresse munkatársainkat!
 • Az ajánlat a szabad helyek függvényében érvényes. Az árak nem érvényesek a kiemelt időszakokra (pl. ünnepek, vásárok, rendezvények).
 • Csoportos utazás esetén kérje munkatársaink egyedi ajánlatát!
Útlemondási biztosítás: 2,0%
Colonnade ATLASZ - Classic egyéni biztosítás
Az USA-ra és Kanadára nem köthető. Európán kívüli úti célhoz területi felár és 71 éves kor fölött korfelár számítandó.
600 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Prémium egyéni biztosítás
Európán kívüli úti célhoz területi felár és 71 éves kor fölött korfelár számítandó.
790 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Privileg egyéni biztosítás
Európán kívüli úti célhoz területi felár és 71 éves kor fölött korfelár számítandó.
1 100 Ft /fő/nap
Válasszon indulási időpontot:

Az árkalkuláció előtt kérem válasszon egy indulási időpontot!
Teljes ár: 160 000 Ft-tól/fő
illetékekkel együtt,
kétágyas szobában való elhelyezés esetén

8 nap / 7 éj

ÉRDEKLŐDÉS
GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK