Egyéni utazások |

Kelet-madagaszkári kaland bálnalessel és tengerparti pihenéssel


Kategóriák: , , , , , ,

Utazásunk során Madagaszkár legzöldebb tájait, legdúsabb esőerdőit, legnagyobb lemúrfaját, legzamatosabb gyümölcseit és legkülönlegesebb fűszereit ismerhetjük meg. Testközelből ismerkedünk több makifajjal, a sziget híres kaméleonjaival és hüllőivel, felfedezzük az őserdő endemikus növény-és állatvilágát, különleges orchidea-fajait, megcsodáljuk a helyi tradicionális kézműves hagyományokat, és természetesen megkóstoljuk a madagaszkári konyha remekeit. A kaland utolsó napjait Sainte Marie szigetén töltjük, az Indiai-óceán partján. Parádés zárszó egy nem mindennapi utazáshoz, hiszen a Madagaszkár észak-keleti részénél található szigete a világ egyik legfontosabb bálnamegfigyelő helye, ahova minden évben július és szeptember között hosszúszárnyú bálnák sokasága érkezik. Az akár 15 méter hosszú és 40 tonna súlyú tengeri emlősök több mint 5000 kilométert utaznak az Antarktisz vizeiből idáig, hogy a melegebb vizekben párosodjanak és adjanak életet kicsinyeiknek. Már a strandról is láthatjuk garantált előadásukat : a hímek énekét, játékos ugrásaikat, szerelmi csatáik jeleneteit, valamint a kicsik megszületése után az anyák és gyermekek meghitt mozdulatait és közös játékát.

Program

Első nap
Elutazás Budapestről egy átszállással Madagaszkár fővárosába, Antananarivoba. Érkezés az esti órákban. A repülőtéren már vár minket sofőrünk és autónk, hogy elvigyen bennünket a belvárosban lévő szállodánkba. Szállás és vacsora: Hotel Sakamanga 3* szállodában.

Második nap
Miután megreggeliztünk, elindulunk kelet felé, hogy megkezdjük felfedező utunkat ezen a csodálatos szigeten. Mandraka faluban látogatást teszünk a Mr. Peyreiras francia biológus által alapított Hüllő Farmon, ahol Madagaszkár legtöbb hüllőfaját megtekinthetjük : krokodilok, kaméleonok sokasága, iguánák, gekkók – de ezenkívül két makifajjal is megismerkedhetünk,  valamint különleges lepkékkel. Délután megérkezünk Andasibébe, két híres park, az Analamazoatra Nemzeti Park és a Mantadia Nemzeti Park mellé. 

Fakultatív program: sötétedés után esti egérmaki-lesre indulhatunk, a séta során megleshetjük ezt a parányi méretű állatot, a világ legkisebb főemlősét, illetve egyéb éjszakai életet élő állatfajt (pl. kaméleonokat) is megfigyelhetünk. Helysíznen foglalható, ára kb. 14 EUR/fő)

Szállás és vacsora: Vakona Forest Lodge 3* szállodában.

Harmadik nap
A mai napon a szó szerint hatalmas élményeket ígérő Analamazoatra Nemzeti Parkot látogatjuk meg, mivel az itt található esőerdők a legnagyobb és legfejlettebb lemurfaj, az Indri Indri otthona. Itt tartózkodásunk felejthetetlen élménye lesz hallgatni az Indri Indri makik kiáltozását (például a szállodában a reggelink közben is), ahogyan egymással kommunikálnak szirénára hasonlító, akár három kilométerre is elhallatszó énekükkel. Természetesen a lemúrok mellett számos más különleges állat-és növényfajjal találkozhatunk. A parknak egyedülálló hangulatot ad a rengeteg orchidea- és páfrányfaj.  Délután meglátogatjuk a Vakona Forest Lodge magánrezervátumát, ahol testközelből találkozhatunk az itt élő lemúrokkal, sőt, « szelfit » is készíthetünk velük ! Továbbá kaméleonokat, krokodilokat, lepke-és madárfajokat látunk. Szállás és vacsora: Vakona Forest Lodge 3* szállodában.

Negyedik nap
A mai napon Tamatave-be utazunk tovább, amely Madagaszkár második legnagyobb városa, legnagyobb kikötővárosa, egy gyönyörű óceánparti település. A délutánt pousse-pousse-on (a riksa madagaszkári neve) utazva városnézéssel töltjük: elvegyülünk a város mindig nyüzsgő életében, a kókuszvíz árusokkal teli tengerparti sétány zsivajában, végigsétálunk a híres, két oldalt pálmafákkal szegélyezett nagy főutcán. Szállás és vacsora: Hotel La Veranda 3* szállodában.

Ötödik nap
Gyönyörű kirándulásra indulunk ma: hajótúrát teszünk a Pangalanes folyórendszer mentén, amely a keleti part természetes lagúnáit és mesterséges víztározóit köti össze  460 km hosszan. A széles folyócsatornán haladva varázslatos, időtlen nyugalmat sugárzó tájak, dús, buja növényzet, kis halászfalvak és tradicionális módszerrel halászó halászok alkotják a természet és ember egységét. Hajónk mellett banánnal, ananásszal és egyéb áruval megrakodott pirogue-ok (csak fából, 100%-ig kézi munkával készült tradicionális halászcsónak) haladnak el. Hajós túránk során kikötünk Akanin’ny Nofy-ban, amely egy elvarázsolt hely, a nyugalom, béke és érintetlen természet szigete. Nem véletlen, hogy a hely nevének jelentése "Az álmok fészke". Akanin’ny Nofy-t az Indiai-óceántól mindössze egy homokdűne-sáv választja el, amely némely helyen csupán pár méter széles. Itt található a Palmarium Magánrezervátum. A park meglátogatása során nem csak a Madagaszkárnak e területén jellemző trópusi, csapadékban is gazdag éghajlatára jellemző növényfajokat találunk (pálmafák, akáciák, fahéjfák, stb.), hanem a szigetország déli régiójára jellemző, az ott uralkodó szárazsághoz rendkívül kreatív módon alkalmazkodott fajokat is. Természetesen ismét találkozunk lemúrokkal is : több, mint 10 szabadon élő lemúrfajt találhatunk a parkban. Mai programunk tartalmazza piknik ebédünket is. Hajóval térünk vissza Tamatave-ba. Szállás és vacsora: Hotel La Veranda 3* szállodában.
Választható szálláslehetőség a szabad helyek függvényében az éjszakát a Palmarium Rezervátumban tölteni. Ebben az esetben éjszakai túrát is tehetünk itt, mely során akár a híres és szigorúan veszélyeztetett véznaujjú makit is megleshetjük, amely már csak néhány  helyen fellelhető Madagaszkáron. A szabad helyekről és az éjszakára vonatkozó felárról érdeklődjön kollégáinknál.

Hatodik nap
Továbbhaladunk az Indiai óceán partvidékén, ezúttal a sziget keleti partján és észak felé folytatva utunkat. Egyik oldalon a tenger kékje, másik oldalon a buja zöld növényzettel, virágokkal borított hegyoldalak szegélyezik utunkat. A csöppnyi, ám annál nehezebben kimondható névvel rendelkező Soanierana Ivongo az úticélunk, itt szállunk hajóra, hogy egy órás hajóút után megérkezzünk Sainte Marie gyönyörű szigetére, ahol felejthetetlen tengerparti pihenésünket fogjuk tölteni. Miközben autónk a szállodánkba visz minket, már megcsodálhatjuk útközben a sziget szépséges tájait és a minket mindenhol körülvevő varázslatos színű tengert. Az itt töltött napok alatt élvezzük a puha fehér homokú, pálmafás strandokat. Étkezésünket, ha szeretnénk, a homokos tengerparton szolgálják fel, természetesen az aznap halászott tenger gyümölcseiből... és miért is ne kóstoljuk meg a frissen fogott langusztát, amelyet az itthonihoz képest tizedáron kaphatunk meg?  Merészkedjünk beljebbre a kristálytiszta türkizkék vízben és fedezzük fel a sokszínű, csodálatos zátonyokat és színes lakóikat, akár csak búvárszemüveggel és pipával, akár mélyvízi palackos búvárkodás során. A fő attrakció ezeken kívül a hosszúszárnyú bálnák látogatása (július és szeptember között) a szigetcsoporthoz. Semmiképpen se hagyjuk ki a bálnamegfigyelő túrát, amely során megtekinthetjük a hosszúszárnyú bálnákat, amint kisborjaikkal játszadoznak és szerelmi táncukat mutatják be!
Az este elérkeztével a helyi, cukornádból készült rumokat kóstolgatva élvezzük a minket körülvevő hihetetlen nyugalmat és miközben a varázsos naplementében gyönyörködünk, szívjuk be az este virágos, bódító, trópusi illatát. Szállás és vacsora a Lakana Hotel 2* vagy felár ellenében  a Princesse Bora Lodge 4* szállodában.

Hetedik nap
Szabadprogram az óceánparton : ha arra vágyunk, egyszerűen feküdjünk ki az óceánpartra és hallgassuk a hullámok megnyugtató, örök végtelen moraját, de számtalan különleges, szépséges és izgalmas fakultatív program közül is választhatunk. Szállás és vacsora a Lakana Hotel 2* vagy felár ellenében  a Princesse Bora Lodge 4* szállodában.

Nyolcadik nap
Szabadprogram az óceánparton. Szállás és vacsora a Lakana Hotel 2* vagy felár ellenében  a Princesse Bora Lodge 4* szállodában.

Kilencedik nap
Szabadprogram az óceánparton. Szállás és vacsora a Lakana Hotel 2* vagy felár ellenében  a Princesse Bora Lodge 4* szállodában.

Tizedik nap
Szabadprogram az óceánparton, majd a járat indulási időpontjától függően transzfer a kis sziget repülőterére, hogy visszarepüljünk a fővárosba, Antananarivoba. Autónk Antananarivoban a reptéren vár minket, hogy elvigyen szállodánkba, és a nap maradék részében is rendelkezésünkre áll. Amennyiben a járat érkezése engedi, ma délután városnézésre indulunk Antananarivoban : megtekintjük a kulturális látnivalókat és felfedezzük a város színes, mindig nyüzsgő piacait. Bejárjuk az « alsó » és « felső » várost, valamint, ha időnk engedi, a XVII. században épült és 2001 óta a Világörökség részét képező Ambohimanga palotát is (csak reggeli érkezés esetén lehetséges, a részvételi díj nem tartalmazza a belépő díjat). A palota mellett található kilátóhelyről megcsodálhatjuk a város panorámáját. Magyar vonatkozása is lesz a programunknak : megtekintjük a Benyovszky utcát is!  Végül a hatalmas kézműves, tradicionális piacon megcsodálhatjuk az ország minden részéből származó madagaszkári iparművészet remekeit: zebuszarvból faragott használati tárgyak és ékszerek, kézzel hímzett terítők, táskák, növényi rostból font kalapok, a nők tradicionális viseleteként hordott gyönyörűbbnél gyönyörűbb lambahoanyk (mintás kendők), madagaszkári vanília és fűszerek, stb. Szállás és vacsora: Hotel Sakamanga 3* szállodában.

Tizenegyedik nap
Reggeli után ma meglátogatjuk az Antananarivo-tól 25 km-re található Lemúr Parkot. A parkban kilenc fajtát képviselő lemúrok élnek. A látogatók itt abszolút testközelből  ismerkedhetnek meg a hatalmas madagaszkári sziget legjellemzőbb állatfajával, és a közvetlenebb makikkal csodálatos fotókat is készíthetünk! A Lemúr Parkot azzal a céllal hozták létre, hogy egyrészt minél több látogató megismerhesse ezt a csodálatos, egyedülálló és barátságos élőlényt, másrészt hogy az évek múlásával a születések számának növekedésével minél több a parkban született lemúrt telepítsenek vissza eredeti élőhelyükre.
Délután/este autónk és idegenvezetőnk kikísér minket a repülőtérre, hogy elbúcsúzzunk Madagaszkártól és hazainduljunk Budapestre.

Tizenkettedik nap
Érkezés Budapestre járattól függően napközben.

 

Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy Budapest-Antananarivo-Budapest útvonalon egy átszállással
 • Repülőtéri illetékek
 • Belső repülőjegy Tulear-Antananarivo között
 • Repülőtéri transzferek
 • Privát angol nyelvű sofőr-idegenvezető a kint töltött teljes időtartam alatt, kivéve a tengerparti pihenést
 • Szállás 10 éjszakára középkategóriás szállodákban és lodge-okban
 • Félpanzió (reggeli, vacsora)
 • Belépők program szerint
 • Helyi idegenvezető a nemzeti parkokban

Az ár nem tartalmazza:

 • Vízum (helyszínen fizetendő): kb. 35 EUR/fő
 • Fakultatív programok díja
 • Az utazás minimum két fő jelentkezésével foglalható.
 • Négy fő esetén érvényesíthető kedvezmény: 100 000 Ft/fő
 • Magyar állampolgár a beutazás napjától számítva legalább 6 hónapig érvényes útlevéllel léphet be Madagaszkárra. A nemzetközi repülőtéren vízumigénylő, regisztrációs lap kitöltése szükséges. A vízum díja: kb. 35 EUR/fő
 • Az utazáshoz védőoltás nem szükséges. Javasolt a hepatitisz A, B, illetve esetleg a tetanusz védőoltások beadatása. A malária megelőzésére saját belátás szerint a Malarone nevű gyógyszer szedhető.
 • A szállodai kategóriák meghatározása Madagaszkáron nem az európai, és nem is egy egységes rendszer szerint történik, így az ajánlatainkban  feltüntetett szállodakategóriák megbízható források által az európai rendszer szerint értékelt körülbelüli kategóriák.
Útlemondási biztosítás: 3,0%
Colonnade ATLASZ - Prémium egyéni biztosítás
Európán kívüli úti célhoz területi felár és 71 éves kor fölött korfelár számítandó.
950 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Privileg egyéni biztosítás
Európán kívüli úti célhoz területi felár és 71 éves kor fölött korfelár számítandó.
1 300 Ft /fő/nap
Válasszon indulási időpontot:

Az árkalkuláció előtt kérem válasszon egy indulási időpontot!
Teljes ár: 1 219 000 Ft-tól/fő

12 nap / 11 éj

ÉRDEKLŐDÉS
GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK