Egyéni utazások |

Kirándulás a Plitvicei-tavakhoz és nyaralás Dalmáciában egyénileg


Kategóriák: , , , , , , ,

Ezen az autóval bejárható nyaralós programunkon megismerkedhetnek Horvátország két lenyűgöző természeti területével, valamint a felejthetetlen dalmát tengerparttal. A Plitvicei-tavak méltán az ország egyik legjelentősebb természeti kincse, hiszen a völgyben látható vízesések látványa egyedülálló. A Krka Nemzeti Park fő látványossága szintén egy vízesésben rejlik, azonban ennek a hosszússága nyűgözi le az embert. Mind a két helyen garantált az aktív pihenés a nyári forró melegben.
Ezt követően utunk délkelet Horvátország felé vezet, ahol Dalmácia Split régióját fedezhetjük fel. A gyönyörű, mediterrán hangulatú strandok mellett középkori városokban barangolhatunk és hajós kiránduláson is részt vehetünk. Kiélvezhetjük a hol homomokos, hol pedig kavicsos tengerpartok minden előnyét.
Járja be velünk ezt a különleges útvonalat, ahol garantált a napsütés és az aktív pihenés!

Az út kiemelt értékei:

 • Rugalmas lemondási feltételek
 • Kedvező gyerekárak
 • Horvátország két leglátogatottabb természeti területe: Plitvicei-tavak, Krka Nemzeti Park
 • Nyaralás Dalmácia legszebb strandjain
 • Saját tempóban bejárható, testreszabható útvonal

Javasolt útvonal:

Első nap
Induljunk el kora reggel a kb. 580 km-re található Plitvicei-tavakhoz, amely Horvátország egyik legszebb természeti kincse. Útközben érdemes megállni Slunj városkában (a Plitvicei-tavaktól kb. 25 km-re), amelynek különlegessége, hogy a falun a Slunjcica folyó gázol keresztül, így a házacskák a folyóparton helyezkednek el és számtalan vízesés tarkítja a tájat. Ebédeljünk meg itt a Petro étteremben, ahol gyönyörű kilátásban részesülhetünk az egyik vízesésre.
Ezt követően folytassuk utunkat a célállomásunkhoz. Fedezzük fel a látványos völgyben található, hegyekkel körülölelt Plitvicei-tavak Nemzeti Parkot. A Plitvice-tavaknál gyönyörű környezetben élvezhetjük a számtalan vízesést és annak környezetét. Válasszuk ki a hozzánk leginkább illő túraútvonalat és barangoljuk be a saját tempónkban.
Szállás a nemzeti park területén található Hotel Jezero 3* szállodában vagy hasonlóban.             

Második nap    
Ezen a napon folytassuk a Plitvicei-tavak felfedezését, hiszen a nemzeti park még számos látnivalót tartogat a számunkra.
Szállás a nemzeti park területén.

Harmadik nap  
Reggelit követően induljunk el Dalmáciába, Omisba (kb. 270 km), amely hatalmas sziklafalak árnyékában húzódik meg.
Útközben álljunk meg a Krka Nemzeti Parkban (kb. 160 km), amely Horvátország egy másik jelentős természetvédelmi területe. A Krka Közép-Dalmácia legnagyobb folyója, amely csodás sziklafalak, vízesések és tavak folyamán jut el a tengerig. A Skrandintól kezdődő szakasz a Krka Nemzeti Park része és egyben a folyó leglátványosabb szakasza. A nemzeti park fő látványossága a hatalmas vízesésrendszer, amelynek teljes hossza 800 méter. Járjuk körbe a vízesésrendszert a kialakított gyalogúton és élvezzük a hűs levegőt a nyári nap melegén.
Ha már eleget láttunk a nemzeti park csodáiból, folytassuk utunkat Omisba és foglaljuk el szállásunkat a Villa Dvor 3* vagy hasonló szállodában.

Negyedik nap  
Omis korábban kalózok lakta terület volt; manapság népszerűségét a szép homokos strandjainak köszönheti. Akár több napos tengerparti nyaralásra vágyunk, vagy egy-egy napos kirándulásokat tennénk a környéken, Omis kiváló választás.
Érdemes az óvárosában is rövid sétát tenni, ahol megtekinthetjük a hegyoldalban álló Mirabela erődöt, a Szent Mihály templomot, vagy betérhetünk a helyi piacra is, ahol válogathatunk a szebbnél szebb mediterrán gyümölcsök közül.
Mindenképpen vegyünk részt egy hajós kiránduláson, amely Brac szigetére tart, ahol Dalmácia egyik legszebb strandján fürödhetünk Bolban.

Ötödik nap        
Ezt a napot szenteljük a közelben található Split városának felfedezésére (kb. 25 km). Split Horvátország második legnagyobb városa, amely igazi mediterrán hangulatot áraszt. Kihagyhatatlan megnézni a Diocletianus palotát, a Duce székesegyházat és pihenjünk egyet a Bacvice strandon. Ebédre érdemes betérni az óvárosban található Marul Konoba étterembe, ahol igazi dalmát ételeket szolgálnak fel. Merüljünk el ebben a tengerparti városnak a látnivalóiban és hűsöljünk a tengerparton!          

Hatodik nap      
Ezen a napon érdemes az Omistól 45 km-re található Trogirba kirándulnunk. Trogir egy kis szigeten fennmaradt középkori városka, amelynek történelmi óvárosa igazán elbűvölő. Térjünk be a helyi piacra, majd a kis hídon sétáljunk át a Szárazföldi kapuhoz. Innen pár méterre található a város Fő tere, amelynek legfőbb látványossága a Szent Lőrinc székesegyház. Nézelődjünk Trogir tengerparti sétányán, a Riván, ahol különböző éttermek várják a látogatókat, ahol sokszor hírességek is megfordulnak. További látnivalók: Kamerlengo erőd, Szent Márk erőd, a Trogirral szemben található Ciovo sziget. Ha strandolni szeretnénk, akkor kiváló választás Ciovo szigete, de Trogirtól keletre és nyugatra is található strand.                

Hetedik nap     
Az utolsó napot töltsük el Makarskában, ahol kiváló, kristálytiszta vizű strandok várnak ránk és kipihenhetjük az utóbbi napok kirándulásainak fáradtságát (kb. 40 km).

Nyolcadik nap  
Hazautazás Budapestre.

Az ár tartalmazza:

 • Két éjszaka szállás a Plitvicei-tavaknál 3*-os szállodában, kétágyas szobában
 • Öt éjszaka szállás Omisban, 3*-as szállodában, kétágyas szobában
 • Személyenként egy délutáni és egy délelőtti belépőjegy a Plitvicei-tavakhoz
 • Személyenként egy belépőjegy a Krka Nemzeti Parkba

Az ár nem tartalmazza:

 • Autóbérlés, üzemanyag
 • Parkoló- és útdíjak
 • Autóbérléssel kapcsolatban keresse munkatársainkat!
 • Az ajánlat a szabad helyek függvényében érvényes. Az árak nem érvényesek a kiemelt időszakokra (pl. ünnepek, vásárok, rendezvények).
 • Csoportos utazás esetén kérje munkatársaink egyedi ajánlatát!
Útlemondási biztosítás: 2,0%
Colonnade ATLASZ - Classic egyéni biztosítás
Az USA-ra és Kanadára nem köthető. Európán kívüli úti célhoz területi felár és 71 éves kor fölött korfelár számítandó.
600 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Prémium egyéni biztosítás
Európán kívüli úti célhoz területi felár és 71 éves kor fölött korfelár számítandó.
790 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Privileg egyéni biztosítás
Európán kívüli úti célhoz területi felár és 71 éves kor fölött korfelár számítandó.
1 100 Ft /fő/nap
Válasszon indulási időpontot:

Az árkalkuláció előtt kérem válasszon egy indulási időpontot!
Teljes ár: 230 000 Ft-tól/fő
illetékekkel együtt,
kétágyas szobában való elhelyezés esetén

8 nap / 7 éj

ÉRDEKLŐDÉS
GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK