Egyéni utazások |

Körutazás privát idegenvezetővel Ugandában


Kategóriák: , , , , , ,

Fedezze fel az igazi afrikai vadont!
Találkozzon hegyi gorillákkal, csimpánzokkal, bivalyokkal, oroszlánokkal és Afrika többi nagyvadával!
Érintetlen őserdőkkel borított hegyvidék, végtelen szavannák, banánültetvények, barátságos emberek és gyönyörű természeti környezetben megbúvó szállodák. Ugandában megtalálja mindazt, ami egy igazi afrikai szafarihoz szükséges.

Programok:

Első nap
Indulás Budapestről egy átszállással az ugandai Entebbe repülőtérre.

Második nap
Érkezés délután Ugandába, találkozó az idegenvezetővel, majd transzfer a közeli Karibu Vendégházban.

Harmadik nap
Indulás északnyugat felé Fort Portalba. Az 1500 méter magasan fekvő kisvárost a Mountains of the Moon hegyvidék teaültetvényei ölelik körül. Ebéd a városban, majd továbbutazás a Kibale Nemzeti Parkba. Vacsora és szállás a Primate Lodge Kibale szállodában, standard bungalóban. (kb. 6 óra utazás).

Negyedik nap
Ma kitárja kapuit előttünk az igazi vadon! Délelőtti túránk során behatolunk a Kibale Nemzeti Park esőerdőjébe, ahol csimpánzokkal, fekete-fehér kolobuszmajmokkal, különböző cerkóf fajokkal találkozhatunk. Tápláló ebédünk után a Bigodi Lápvidék természetvédelmi területén folytatjuk túránk, ahol a főemlősök mellett több száz madárfaj is megtalálható. Késő délután érkezünk vissza szállásunkra. Éjszaka a Primate Lodge Kibale szállodában.

Ötödik nap
Reggelink után útnak indulunk Fort Portal érintésével a Queen Elizabeth Nemzeti Parkba. A környező táj fantasztikus élményt nyújt: banánföldek, krátertavak, sűrű erdők és hegyvidékek váltják egymást. Lehetőség rövidebb kirándulásra a krátertavaknál. Érkezés után vacsora és szállás a Ihamba Lakeside Lodge-ban. (kb. 3 órás utazás)

Hatodik nap
Reggelink után  a nemzeti park déli részébe indulunk: az Ishasha elnevezésű hely a fára mászó, fákon alvó oroszlánjairól híres. Innen gyönyörű panorámás úton érjük el Bwindit, ahol következő két éjszakánkat töltjük. A délnyugati országrészben található Bwindi Nemzeti Park része a Nagy-Hasadékvölgy szélén fekvő Bwindi áthatolhatatlan erdőnek, mely Afrika leggazdagabb ökoszisztémáját rejti. A park fő jellegzetessége a fajok sokszínűsége: többek között mintegy 120 emlősfajnak, 346 madárfajnak, 202 lepkefajnak, 163 fafajtának és sok veszélyeztetett állatfajnak élőhelye. A Bwindi Nemzeti Park része az UNESCO Világörökségnek. Szállás az Silverback Lodge-ban. (kb. 4-5 óra utazás)

Hetedik nap
Elérkezett túránk csúcspontja: találkozás a világ legnagyobb emberszabású majmaival, a hegyi gorillákkal! Elmerülünk az esőerdő sűrűjében, ahol néhol vizes-lápos, néhol meredek hegyvidéki utakon kutatunk a gyönyörű óriások után. Készüljünk fel a kirándulásra, hisz nem tudhatjuk, hogy egy vagy négy órai gyaloglás után pillanthatjuk meg a játszadozó, pihenő, vagy ebédjüket költő gorilla családot. Egy biztos, a velük töltött idő kárpótol minket mindenért! Túravezetőnk részletes eligazítást ad, hogyan kell viselkednünk ezek között a különleges, kihalófélben lévő állatok között. Mivel szigorúan védett fajról van szó, így csoportonként egy órányi idő engedélyezett. Vacsora és szállás az Silverback Lodge-ban

Nyolcadik nap
Reggelink után elhagyjuk Bwindi sűrű esőerdőit, hogy visszatérjünk Uganda fővárosába, Kampalába. Utunk a Lake Mburo Nemzeti Parkban ér véget, ahol gazdag zebra és impalaállománnyal, csodás, szavanna fölé magasodó sziklaképződményekkel várják az idelátogatót. Vacsora és szállás a Rwakobo Rock Lodge standard bungalójában.

Kilencedik nap
Rengeteg életreszóló élménnyel gazdagodva utazunk vissza a főváros felé. Útközben még megállunk az Egyenlítőnél, majd irány az entebbei repülőtér és hazautazás egy átszállással Budapestre.

Tizedik nap
Érkezés Budapestre kora délután.

  • Magyar állampolgár a beutazás napjától számítva legalább 1 évig érvényes útlevéllel léphet be Ugandába. A vízum díja: 50 USD/fő, előzetes regisztrációval online beszerezhető.
  • Ugandába a sárgaláz elleni oltás kötelező, malária ellen tabletta, szúnyogcsípés ellen spray javasolt.Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot!
  • Négy fő esetén érvényesíthető
Útlemondási biztosítás

Az út költségének 1,5%-a

EUB Nívó betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
Kizárólag európai utazásokra köthető!
460 Ft /fő/nap
EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
605 Ft /fő/nap
EUB Top Extra betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
1 000 Ft /fő/nap
Válasszon indulási időpontot:

Felnőtt: Gyermek (2-12 év):
Az árkalkuláció előtt kérem válasszon egy indulási időpontot!
Ár: 1 039 000 Ft-tól/fő
+repülőtéri illeték: 150 000 Ft / fő

9 nap / 8 éj