Egyéni utazások |

Madagaszkár az ezerarcú sziget - körút és nyaralás privát idegenvezetővel


Kategóriák: , , , , , ,

Ebben a programban Madagaszkár legváltozatosabb helyeit látogatjuk végig: teraszos rizsföldekkel tűzdelt hegyi fennsíkok jellegzetes falvaikkal, vadnyugatra emlékeztető sziklás tájak, buja, trópusi esőerdők, a száraz Dél tüskés-bokros sivatagjai és szavannái, és Ifaty csodálatos tengerparti strandjai. A kontinensnyi méretű sziget sokféle természeti arca mindenkit lenyűgöz.

Program

Első nap
A repülőjárattól függően érkezés Antananarivoba, Madagaszkár dimbes-dombos fővárosába. A repülőtéren már vár minket sofőrünk és autónk, hogy elvigyen bennünket a belvárosban lévő szállodánkba. Szállás és vacsora: Hotel Sakamanga 3* vagy felár ellenében a Le Louvre Hotel & Spa 4* szállodában.

Második nap
Reggeli után elhagyjuk a fővárost és megkezdjük utazásunkat Madagaszkár csodáinak felfedezésére. Az utunk Közép-Madagaszkár felföldi tájain visz át: gyönyörű, szépen művelt teraszos rizsföldjei, egyszerű, vöröskőből épült házai, kedves, közvetlen lakosai között.
Útközben megállunk Ambatolampy faluban, hogy meglátogassunk egy tradicionális öntödét és műhelyt, ahol újrahasznosított alumíniumból öntenek edényeket és készítenek különböző használati tárgyakat. Európában ma már aligha találkozhatunk ilyen “kezdetleges”, de nagyon emberközeli és emberközpontú műhelyekkel; a Madagaszkáron tett utazásunk során garantáltan az lesz a benyomásunk, mintha nem csak térben, hanem időben is utaznánk.
Ezután továbbindulunk az 1500 méter magasan fekvő Antsirabebe, mely az ország harmadik legnagyobb városa, és több ”becenevet” is kapott: a sós vizű termálfürdők városa, az ország söripari központja, és a pousse–pousse-ok (kézi hajtású riksák) városa. Városnézésre indulunk és megtekintjük francia koloniális stílusban épült házait, a katedrálist, és természetesen a helyi kézműves- és élelmiszer árusok színes kavalkádra emlékeztető választékát. Ellátogatunk egy évszázados múlttal rendelkező miniatűr riksa készítő műhelybe, valamint egy ékszerkészítő atelier-be, ahol a szigeten bőven fellelhető féldrágaköveket és drágaköveket (zafír, rubin) dolgozzák fel. Magyar vonatkozása is lesz a programunknak : a város egyik utcáját ugyanis a híres magyar világutazó-kalandor grófról, Benyovszky Móricról nevezték el, aki Madagaszkáron is éveket töltött küldetései során. Vacsora és szállás: Couleur Café Guest House vagy felár ellenében a Royal Palace Hotel 3*-ban.

Harmadik nap
Reggeli után továbbmegyünk dél felé, hogy meglátogassuk Ambositra városát, amely a madagaszkári fafaragás központja, és a zafimaniri törzs legfontosabb városa. A zafimaniry törzs fafaragó művészete az UNESCO Kulturális Világörökség listáján szerepel. Ez a legkiválóbb hely, hogy megtekintsük az értékes rózsafából és ébenfából készült kézművesipari termékek gazdag kínálatát. Meglátogatunk egy igazi zafimaniri fafaragó műhelyt is, ahol betekinthetünk a mesterek aprólékos, időigényes munkájának kulisszatitkaiba. Továbbutazunk és estére megérkezünk Ranomafana faluba, amely a szigetország második leglátogatottabb nemzeti parkjáról híres. A falu nevének jelentése “meleg víz”, a körülbelül 30 fokos gyógyvízzel rendelkező helyi termálfürdőre utalva. (Kb. 260 km és ~5,5 óra). Vacsora és szállás: Centrest Lodge Ranomafana*** vagy felár ellenében a Hotel Thermal Ranomafana 3* szállodában.

Negyedik nap
A Ranomafana Nemzeti Park, az UNESCO Világörökség része és az ország második leglátogatottabb nemzeti parkja számos őshonos, endemikus, azaz csak Madagaszkáron megtalálható állat-és növényfajt rejt magában. Dús, buja esőerdője rendkívüli vegetációval rendelkezik: pálmák, orchideák (Madagaszkárt az orchideák hazájának is nevezik: itt található a világon a legtöbb orchidea-faj), bambuszok, páfrányok, stb. Ez az erdő számos lemúrfaj kedvelt tartózkodási helye. Más lemúrfajok mellett (összesen 12 faj él a parkban) itt él például a híres bambusz-lemúr is, illetve a vörös maki és a törpe egérmaki is.
A park meglátogatása után továbbindulunk Fianarantsoa-ba, Madagaszkár második legnagyobb városába, az úgynevezett « egyetemi városba ». A dimbes-dombos utcácskákon történt városnézést követően felkeressük Pierrot Men, a leghíresebb madagaszkári fotográfus fotóműhelyét is. Estére megérkezünk Ambalavaoba, itt fogjuk az éjszakánkat tölteni. (kb. 130 km és ~3,5 óra). Vacsora és szállás: Tsienimparihy Lodge vagy felár ellenében a Varangue Betsileo 3* szállodában.

Ötödik nap
Reggeli után Ambalavao városát ismerjük meg: meglátogatunk egy papírgyártó műhelyt, ahol előállítják a híres antemoro papírt az Avoho-fa kérgéből, amelyet madagaszkári papirusznak is hívnak.
Ezután továbbutazunk dél felé, és megállunk az Anja magánparkban, ahol egy két órás sétatúrára indulunk az erdős- sziklás parkban, a gyönyörű panorámás tájban, túránk alatt pedig vidám gyűrűsfarkú maki csapatokkal találkozhatunk! A makik vígan élnek ebben a nagyon jól szervezett, a helyi lakosok kezdeményezésében alapított magánparkban, amelynek bevételei a helyi lakosság megélhetését biztosítják; nagyon jó példát mutatva ezzel Madagaszkár többi régiójának a turizmus és a helyi lakosság fenntartható, gyümölcsöző együttéléséről. A régió endemikus és gyógynövényeivel is megismerkedünk sétánk alatt.
Fájó szívvel, de otthagyjuk a makikat, hogy a nap végére megérkezzünk Ranohiraba, a lenyűgöző Isalo Nemzeti Park területére. A mai napon utunkon a tájkép hatalmas változatossága tárul elénk: a teraszos rizsföldek átadják helyüket hatalmas szürke sziklák tövében megbúvó kicsiny, rejtélyes falvaknak, majd a  füves-fás szavannákna és végül Isalo ezer-formájú homokkő szikláinak. Útközben belelátunk a kis falvak életébe, betekintve ezzel a különböző madagaszkári törzsek jellemzőibe, ugyanis ma három népcsoport területén haladunk át. Esti programunk már az Isalo Nemzeti Park területén lesz: az « Isalo ablaka » elnevezésű hatalmas sziklaképződményről nézzük meg a naplementét. Varázslatos élményben lesz részünk, ahogyan a sziklás táj színei átváltoznak az esti fényben; gyönyörű fotókat készíthetünk. (Kb. 240 km). Vacsora és szállás: H1 Isalo vagy felár ellenében a Hotel Jardin du Roy 4* szállodában.

Hatodik nap
Reggelink után egész napos túrára indulunk Madagaszkár legnépszerűbb nemzeti parkjában: az Isalo Nemzeti parkban. A tájat hatalmas homokkő sziklák uralják, és kanyonok, a sziklák tetején vezető szűk, de lélegzetállító panorámát nyújtó ösvények, hegyi források, egyedülálló növényzet, és természetesen a Madagaszkáron elmaradhatatlan, nyüzsgő állatvilág teszik felejthetetlenné tartózkodásunkat. Megmártózhatunk a sziklák között megbúvó természetes tóban, illetve egy szűken kanyargó kanyonba is leereszkedünk, amely mélyén hidegvizű patak folyik. A park növényzetének túlnyomó része itt is endemikus: tollas levelű pálmák, elefántlábúak, panduszok, stb. Na és persze itt sem maradhat el a lemúrokkal való találkozás: catta makikat, barna makikat és sifaka fajokat találunk itt. Vacsora és szállás: H1 Isalo vagy felár ellenében a Hotel Jardin du Roy 4* szállodában.

Hetedik nap
Megreggelizünk, majd elhagyjuk Isalo sziklás tájait, amelyek átadják helyüket a hatalmas füves, napsütötte szavannáknak: már az igazi dél területén járunk, a mahafaly és antanosy törzsek területén. Az út mentén megcsodálhatjuk a gyönyörű, hatalmas és gazdagon díszített síremlékeket: e törzsek ugyanis halottaiknak szebb házakat építenek, mint saját maguknak, az élőknek… Átutazunk Ilakaka-n, a Zafírvároson, és lassan megpillantjuk az első majomkenyérfákat is, ahogy megérkezünk az Indiai óceán partjaihoz, Tuléar városába, melyet a helyiek úgy is neveznek: “a Nap városa”, vagy: “a város, mely sosem alszik”. Tulear az ország harmadik legnagyobb kikötővárosa.
Itt először is meglátogatjuk a híres Tulear-i Arborétumot, ahol a sziget déli régiójára jellemző valamennyi furcsa növényfajt megtalálhatjuk, akik leleményesen alkalmazkodtak a rendkívül száraz éghajlathoz.
Ifaty-ba indulás előtt még felfedezzük az úgynevezett Kagylópiacot is, ahol kagylókból készített dísztárgyak és egyéb, a déli régióra jellemző kézműves termékek gazdag választékát találjuk.
Tulearból most már csak egy órás utazást teszünk, hogy megérkezzünk a csodaszép tengerpartra, Ifaty-ba, az Indiai óceán (Mozambiki-csatorna) partjára. A hangulatos, festői kis halászfalu, kedves, mosolygós lakosai, a helyi halászok pirogue-jainak (hosszúkás facsónak) fehér vitorláinak tánca az óceánon, a mindig frissen fogott tenger gyümölcsei, és a madagaszkári gyümölcsös rummal kísért naplementék… Hagyjuk, hogy átjárjon minket is a nyugalom és a madagaszkári “mora-mora” (jelentése: lassan-lassan) életstílus a napok alatt, amely során megérdemelt pihenésünket töltjük tengerparti szállodánkban. (kb. 260 km és 5,5 óra)
Vacsora és szállás: Hotel Nautilus vagy felár ellenében a Hotel Les Dunes d'Ifaty 3* superior szállodában.

Nyolcadik nap
Ébredjünk, amikor szeretnénk, reggelizzünk meg kényelmesen: a mai nap a szabadságé, nincs szervezett program, mindenki kedvének és igényeinek megfelelően szervezheti ezt a napot. Ha arra vágyunk, egyszerűen feküdjünk ki az óceánpartra, hallgassuk a hullámok megnyugtató, végtelen moraját, és figyeljük a halászok évszázados rutin szerinti mozgását.
Az aktív pihenésre vágyók búvárkodhatnak a világ 3. legnagyobb korallzátonyánál, bálnalesre indulhatnak (a szezon július és szeptember között van), részt vehetnek egy tradicionális “vezo” (az itt élő halász népcsoport) halászaton, vagy quad túrára indulhatnak a homokdűnéken. Meglátogathatjuk a híres és szigorúan védett Ifaty Tüskés erdőt is, ahol megfigyelhetjük a nagy szárazsághoz szokott és alkalmazkodott “cseles” növényzetet és “ravasz” lakóit: kaméleonokat, csak itt megtalálható madarakat, és ha szerencsénk van, makikat is; valamint megismerkedhetünk a helyi lakosság által napi rendszerességgel használt gyógyhatású növényekkel, gyógyfüvekkel. Vacsora és szállás: Hotel Nautilus vagy felár ellenében a Hotel Les Dunes d'Ifaty 3* superior szállodában.

Kilencedik nap
Reggeli a szállodában. Szabad program az óceánparton. Vacsora és szállás: Hotel Nautilus vagy felár ellenében a Hotel Les Dunes d'Ifaty 3* superior szállodában.

Tizedik nap
Reggeli után visszaindulunk Tulear-ba, ahonnan az Air Madagascar belföldi járata repít minket vissza a fővárosba, Antananarivo-ba. Ma délután városnézésre indulunk Antananarivoban: megtekintjük a kulturális látnivalókat és felfedezzük a város színes, mindig nyüzsgő piacait. Bejárjuk az « alsó » és « felső » várost, valamint, ha időnk engedi, a XVII. században épült és 2001 óta a Világörökség részét képező Ambohimanga palotát is (csak reggeli érkezés esetén lehetséges, ára nincs benne a részvételi díjban). A palota mellett található kilátóhelyről megcsodálhatjuk a város panorámáját. Végül a hatalmas kézműves, tradicionális piacon megcsodálhatjuk az ország minden részéből származó madagaszkári iparművészet remekeit: zebuszarvból faragott használati tárgyak és ékszerek, kézzel hímzett terítők, táskák, növényi rostból font kalapok, a nők tradicionális viseleteként hordott gyönyörűbbnél gyönyörűbb lambahoanyk (mintás kendők), madagaszkári vanília és fűszerek, stb. Szállás és vacsora: Hotel Sakamanga 3* vagy felár ellenében a Le Louvre Hotel & Spa 4* szállodában.

Tizenegyedik nap
Reggeli után ma meglátogatjuk az Antananarivo-tól 25 km-re található Lemúr Parkot. A parkban kilenc fajtát képviselő lemúrok élnek. A látogatók itt abszolút testközelből  ismerkedhetnek meg a hatalmas madagaszkári sziget legjellemzőbb állatfajával, és a közvetlenebb makikkal csodálatos fotókat is készíthetünk! A Lemúr Parkot azzal a céllal hozták létre, hogy egyrészt minél több látogató megismerhesse ezt a csodálatos, egyedülálló és barátságos élőlényt, másrészt hogy az évek múlásával a születések számának növekedésével minél több a parkban született lemúrt telepítsenek vissza eredeti élőhelyükre.
Délután/este autónk és idegenvezetőnk kikísér minket a repülőtérre, hogy elbúcsúzzunk Madagaszkártól és hazainduljunk Budapestre.

 

Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy Budapest-Antananarivo-Budapest útvonalon egy átszállással
 • Repülőtéri illetékek
 • Belső repülőjegy Tulear-Antananarivo között
 • Repülőtéri transzferek
 • Privát angol nyelvű sofőr-idegenvezető a kint töltött teljes időtartam alatt, kivéve a tengerparti pihenést
 • Szállás 10 éjszakára középkategóriás szállodákban és lodge-okban
 • Félpanzió (reggeli, vacsora)
 • Belépők program szerint
 • Helyi idegenvezető a nemzeti parkokban

Az ár nem tartalmazza:

 • Vízum (helyszínen fizetendő): kb. 35 EUR/fő

 

 • Az utazás minimum két fő jelentkezésével foglalható.
 • Négy fő esetén érvényesíthető kedvezmény: 130 000 Ft/fő, feláras szállodák esetén: 150 000 Ft/fő
 • Magyar állampolgár a beutazás napjától számítva legalább 6 hónapig érvényes útlevéllel léphet be Madagaszkárra. A nemzetközi repülőtéren vízumigénylő, regisztrációs lap kitöltése szükséges. A vízum díja: kb. 35 EUR/fő
 • Az utazáshoz védőoltás nem szükséges. Javasolt a hepatitisz A, B, illetve esetleg a tetanusz védőoltások beadatása. A malária megelőzésére saját belátás szerint a Malarone nevű gyógyszer szedhető.
 • A szállodai kategóriák meghatározása Madagaszkáron nem az európai, és nem is egy egységes rendszer szerint történik, így az ajánlatainkban  feltüntetett szállodakategóriák megbízható források által az európai rendszer szerint értékelt körülbelüli kategóriák.
Útlemondási biztosítás: 2,5%
Colonnade ATLASZ - Classic egyéni biztosítás
Csak európai úti célra köthető és 71 éves kor fölött korfelár számítandó.
690 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Prémium egyéni biztosítás
Európán kívüli úti célhoz területi felár és 71 éves kor fölött korfelár számítandó.
890 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Privileg egyéni biztosítás
Európán kívüli úti célhoz területi felár és 71 éves kor fölött korfelár számítandó.
1 250 Ft /fő/nap
Válasszon indulási időpontot:

Az árkalkuláció előtt kérem válasszon egy indulási időpontot!
Teljes ár: 1 359 000 Ft-tól/fő

12 nap / 11 éj

ÉRDEKLŐDÉS
GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK