Egyéni utazások |

Repülj és vezess! — A Loire menti kastélyok (8 napos út)


Kategóriák: , , ,

Franciaország legismertebb látnivalói közé tartoznak a Loire menti kastélyok; ezek közül válogattuk ki Önöknek a legérdekesebbeket. A kastélyok mellett a folyó partján fekvő városok - Blois, Tours, Angers - is különleges élményt kínálnak az utazóknak. Ezt az utat azoknak ajánljuk, akiknek több idő áll a rendelkezésükre, és nyugodtabb tempóban, többet szeretnének látni.

Programok:
 

Első nap
Indulás Budapestről Párizsba. Autó átvétele. Elutazás Bloisba. A város a XV. és a XVII. század között az udvar egyik székhelyeként kiemelkedő jelentőségű volt, és középkori jellegét máig megőrizte. Fontosabb látnivalók: Vár (XIII. század), Rendi gyűlés terme, Szépművészeti Múzeum, a Mágia háza. Szállás Blois közelében: Villa Bellagio vagy hasonló szállodában. Teljes távolság: kb. 210 km.

Második nap
Kirándulás a Blois környéki kastélyokhoz: Cheverny, a Loire völgyének legszebb, eredeti berendezését megőrző kastélya (17 km), Chambord, I. Ferenc reneszánsz kastélya (18 km), Beauregard vadászkastély (19 km). Szállás Bloisban.

Harmadik nap
Továbbutazás Tours felé. Útközben érdemes megnézni Chaumont-t (18 km), Amboiset (további 18 km), illetve a mesékre emlékeztető, XVI. századi Chenonceaut (ajánljuk a kastély L'Orangerie éttermét) (újabb 18 km) - mindhárom város, illetve kastély gyönyörű. Szállás Toursban (31 km), ebben az elegáns, XVIII. századi városban: Ibis Styles Tours Centre vagy hasonló szállodában.

Negyedik nap
Egyéni városnézés Toursban (St Gatien katedrális, Szépművészeti Múzeum, Psalette kolostor, Természettudományi Múzeum, Botanikus kert) vagy kirándulás a környező kastélyokhoz: a legszebb parkokkal büszkélkedhető Villandry (16 km) vagy Azay-le-Rideau (11 km). Szállás Toursban.

Ötödik nap
Ma a középkori váraké a főszerep: Chinon (37 km) és Saumur (33 km) egyaránt magával ragadó látvány. Szállás Angersban: Ibis Styles Centre Gare Angers vagy hasonló szállodában.

Hatodik nap
Angers felfedezése. A város már a rómaiak idejében is jelentős volt. Fontosabb látnivalók: kastély, Apokalipszis, St. Maurice katedrális, Cointreau Múzeum, Anjou borház. A város közelében felkereshetjük még az 1502-ben épült Brissaci kastélyt. Szállás Angersban.

Hetedik nap
Visszautazás Párizsba. Útközben pihenő a Chartres-i katedrálisnál. A 130 méter hosszú, gótikus katedrális a középkori építőművészet kiemelkedő remeke. Figyeljük meg a 103 méter magas harangtornyot, az óriási kriptát és a 172 festett üvegből néhányat. Szállás Párizsban, a repülőtér közelében. Teljes távolság: kb. 290 km.

Nyolcadik nap
Menetrendtől függően lehetőség arra, hogy bemenjünk Párizsba. Az autó leadása a repülőtéren, majd elutazás Budapestre közvetlen járattal.
 

Az ár tartalmazza:

 • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Párizs útvonalon, közvetlen járattal
 • Repülőtéri illeték
 • Utasonként egy kézipoggyász
 • Szállás hét éjszakára középkategóriás szállodákban, kétágyas szobában
 • Reggeli
 • Renault Mégane, Volkswagen Golf vagy hasonló kategóriájú autó bérlése korlátlan kilométer-használattal, repülőtéri felvétellel és leadással, biztosítással
   

Az ár nem tartalmazza:

 • Autópályadíj (kb. 70 euró) és üzemanyag, parkolási költségek
 • Az ajánlat a szabad helyek függvényében érvényes. Nem érvényes a kiemelt időszakokra (pl. ünnepek, vásárok).
 • Az utazás megkezdése előtt feltétlen olvassa át az autóbérlésről szóló gyakorlati útmutatónkat.
 • Kedvezmény: három vagy négy fő együttes foglalása esetén estate kategóriájú autót biztosítunk az utazás teljes időtartamára.
 • Egy fő utazása esetén, illetve hosszabbítás, módosított útvonal, kombinált utazás, magasabb szálláskategória, három- vagy négyágyas elhelyezés, 6 vagy több fő együttes utazása esetén kérje munkatársaink egyedi ajánlatát!
 • Önrészkiváltó biztosítási ajánlatunkért kérje munkatársaink segítségét!
 • Feladott poggyász, légitársaságtól függően: 30 000 Ft-tól.
Citroen C4 Picasso, Ford Mondeo vagy hasonló bérlése a tartózkodás teljes időtartamára

30 000 Ft /autó
Feladott poggyász (max. 23 kg)

30 000 Ft /db
Útlemondási biztosítás: 2,0%
Colonnade ATLASZ - Classic egyéni biztosítás
Az USA-ra és Kanadára nem köthető. Európán kívüli úti célhoz területi felár és 71 éves kor fölött korfelár számítandó.
600 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Prémium egyéni biztosítás
Európán kívüli úti célhoz területi felár és 71 éves kor fölött korfelár számítandó.
790 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Privileg egyéni biztosítás
Európán kívüli úti célhoz területi felár és 71 éves kor fölött korfelár számítandó.
1 100 Ft /fő/nap
Válasszon indulási időpontot:

Az árkalkuláció előtt kérem válasszon egy indulási időpontot!
Teljes ár: 249 000 Ft-tól/fő
illetékekkel együtt,
kétágyas szobában való elhelyezés esetén

8 nap / 7 éj