Egyéni utazások |

Repülj és vezess! — A maják nyomában Mexikóban: a Yucatán-félsziget csodái


Kategóriák: , , , , ,

A Yucatán-félsziget a maja civilizáció bölcsőjeként nemcsak a régészek Mekkája, hanem homokos tengerpartjai, csodálatos kézműves termékei, gazdag folklórja és kiváló konyhája révén egyben Mexikó legnépszerűbb nyaralóhelye is. A bérautó adta szabadságot kihasználva alaposan felfedezhetjük a Yucatán-félszigeten a maja örökségek mellett a fehérhomokos álompartokat is és szabadon élvezhetjük ennek a különleges országnak az atmoszféráját.

Programok:
 

Első nap
Elutazás Budapestről európai átszállással Cancúnba. A bérautó átvétele a repülőtéren, majd elutazás Playa del Carmenbe. Szállás Playa del Carmenben a háromcsillagos Riviera Caribe Maya szállodában (vagy hasonlóban). Távolság kb. 70 km.

Második nap
A Quinta Avenidán, azaz Playa del Carmen élettel teli főutcáján rengeteg jobbnál jobb étterem található, ahol hamisítatlan mexikói reggelinket elfogyaszthatjuk. Ezután egy egész napos kirándulás keretében felfedezhetjük Cozumel szigetén a csodás partszakaszokat vagy pihenhetünk Playa del Carmen homokos tengerpartjain. Szállás Playa del Carmenben.

Fakultatív program lehetőségek:

 • Snorkelling Cozumel szigetén: 35 900 Ft/fő
 • All-inclusive katamarán túra Isla Mujeres szigetére, oda-vissza transzferrel: 20 900 Ft/fő


Harmadik nap
A mai nap az egykori legnépesebb városállam, Tulum látnivalóinak jegyében telik. Más maja városokkal ellentétben Tulum közvetlenül a fehérhomokos tengerpart mellett épült. A kastély, az alászálló istenség temploma, a szél temploma és a freskók temploma csodás környezetben található és időutazásra invitálja a látogatókat. Mindenképpen érdemes megmártózni a hűsítő "karibkék" tengerben! Szállás Tulumban a háromcsillagos Dune Boutiqoe Hotelben (vagy hasonlóban). Távolság kb. 70 km.

Negyedik nap
Elérkezett az idő, hogy elinduljunk és megismerkedjünk a Yucatán-félsziget belsejében található maja romvárosokkal. Cobá, az egykori hatalmi központ 50 km-re található Tulumtól. Cobában okvetlen másszunk fel a dzsungel fölé magasodó nagy piramisra! Délután utazás tovább Valladolidba. Szállás a négycsillagos Ecotel Quinta Regia szállodában (vagy hasonlóban). Távolság Cobától kb. 65 km.

Ötödik nap
A mai nap fő látnivalója Chichén Itza, az egykori maja birodalom egyik legfontosabb települése. Látnivalók: Kukulkán, a tollas kígyóisten piramistemploma, az El Castillo, a csillagvizsgáló, az Ezer harcos templomának oszlopai, a Labdajátékok tere, az Áldozat kútja vagy az Apácakolostor.
Késő délután utazás tovább Meridába a Yucatán szövetségi állam fővárosába. Szállás a Casa San Angel szállodában (vagy hasonlóban). Távolság kb. 160 km.

Hatodik nap
Délelőtt városnézés Meridában. Fontosabb látnivalók: főtér (Plaza Grande), városháza, San Ildefonso Katedrális, Antropológiai Múzeum, piac. Utazás a közeli Uxmalba (távolság kb. 80 km), amely a késő klasszikus korban élte virágkorát, amikor sok más maja város már hanyatlásnak indult. Uxmal romvárosa ma az UNESCO világörökség része. A város nevének jelentése: "Háromszor épített". A Varázsló piramisa, a Kormányzó palotája és a Galambdúc grandiózus látnivalók. Szállás Meridában.

Hetedik nap
Délelőtt kirándulási lehetőség a Celestún Természetvédelmi Területre, ahol csodálatos flamingók között csónakázhatunk, vagy meglátogathatjuk a közeli Dzibilchaltun romjait. Délután utazás Cancúnba. Szállás Cancún tengerpartján a négycsillagos all inclusive Occidental Costa Cancun szállodában. Távolság kb. 330 km.

Nyolcadik nap
Pihenés a tengerparton, szabadidő Cancúnban.

Kilencedik nap
Bérautó leadása a repülőtéren, majd hazautazás Cancún repülőteréről.

Tizedik nap
Hazaérkezés Budapestre.

Az ár tartalmazza:

 • Oda-vissza repülőjegy Budapest-Cancún útvonalon, átszállással
 • Repülőtéri illeték
 • "B" kategóriás autó (Chevrolet Aveo vagy hasonló) bérlése az utazás teljes időtartamára cancúni repülőtéri felvétellel és leadással, korlátlan km-használattal, önrészes biztosítással
 • Szállás nyolc éjszakára a program szerinti (vagy hasonló) három- és négycsillagos szállodákban, kétágyas szobákban
 • All-inclusive ellátás Cancúnban

Az ár nem tartalmazza:

 • Üzemanyagköltség
 • Belépők
 • Az ajánlat a szabad helyek függvényében érvényes. Nem érvényes a kiemelt időszakokra (pl. ünnepek, vásárok).
 • Az utazás megkezdése előtt feltétlen olvassa át az autóbérlésről szóló gyakorlati útmutatónkat.
 • Kedvezmény: három vagy négy fő együttes foglalása esetén estate kategóriájú autót biztosítunk az utazás teljes időtartamára.
 • Egy fő utazása esetén, illetve hosszabbítás, módosított útvonal, kombinált utazás, magasabb szálláskategória, három- vagy négyágyas elhelyezés, 6 vagy több fő együttes utazása esetén kérje munkatársaink egyedi ajánlatát!
Búvárkodás Cozumel szigetén

35 900 Ft /fő
Katamarántúra Isla Mujeres szigetére

20 900 Ft /fő
Útlemondási biztosítás: 2,0%
Colonnade ATLASZ - Classic egyéni biztosítás
Az USA-ra és Kanadára nem köthető. Európán kívüli úti célhoz területi felár és 71 éves kor fölött korfelár számítandó.
600 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Prémium egyéni biztosítás
Európán kívüli úti célhoz területi felár és 71 éves kor fölött korfelár számítandó.
790 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Privileg egyéni biztosítás
Európán kívüli úti célhoz területi felár és 71 éves kor fölött korfelár számítandó.
1 100 Ft /fő/nap
Válasszon indulási időpontot:

Az árkalkuláció előtt kérem válasszon egy indulási időpontot!
Teljes ár: 549 000 Ft-tól/fő
illetékekkel együtt,
kétágyas szobában való elhelyezés esetén

9 nap / 8 éj

ÉRDEKLŐDÉS
GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK