Egyéni utazások |

Repülj és vezess! — A végletek országa: Namíbia


Kategóriák: , , , , , , ,

Barangolásunk alatt megismerkedhetünk a gyönyörű, sivatagos ország természeti kincseivel. Láthatunk busmanrajzokat, végtelen homok- és kősivatagot, fókákat és számtalan antilopot, elefántot, zsiráfot és más állatokat.

Programok:
 

Első nap
Indulás Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással Windhoekban.

Második nap
Érkezés Windhoekba, az autó felvétele, majd utazás délnyugatra, hogy a délután már a Namib-sivatag homokdűnéi között érjen minket. Kora délután érkezünk a Sesriem kanyonhoz. Érdemes rövid sétát tenni a Namib-sivatag szélén található, átlagosan 30-40 méter magas sziklafalakkal övezett keskeny szorosban. Szállás két éjszakára Sesriem környékén, a Namib Desert Lodge-ban töltjük. Távolság: kb. 370 km/5 óra

Harmadik nap
Hajnalban indulunk a világ legidősebb sivataga felé, hogy a nap reggeli sugarait már a 150 méter magas 45. dűne lábánál élvezhessük. Ezután a sivatag leghíresebb oázisába, Sossusvleibe megyünk. Ide rendszeres, négykerék-meghajtású terepjárótranszfer visz. Másszunk fel a dűnék tetejére, élvezzük a sivatagi táj végtelen nyugalmát, gyönyörködjünk a Namib-sivatag állandóságában. Délután feltétlenül nézzük meg Deadvlei-t (Halott-völgy), ahol a több száz méteres homokdűnék lábánál kiszáradt ősi fák hirdetik a múltat, vagy merüljünk el Sesriem-kanyon átlagosan 30-40 méter magas sziklafalakkal övezett keskeny szorosában.

Negyedik nap
Gyönyörű sivatagi tájon autózunk az óceánparti Walvis Bay-be. A városka mellett található tengerlagúnában több ezres flamingókolónia él. Innen a német gyarmati időket idéző Swakopmundba megyünk. Érdemes sétálni a kellemes hangulatú utcákon, kigyalogolni a világítótoronyhoz, megnézni a tengeri akváriumot. Két éjszaka szállás a The Delight szállodában vagy hasonlóban. Távolság: kb. 350 km/5 óra

Ötödik nap
Az egész napot a város környékén töltjük. Néhány programlehetőség: hőlégballonozás, négykerekű homokfutós túra környék a sivatagos táján, hajós delfin- és fókales, cápahorgászat. Délután érdemes elmenni a Moon Valley eróziós tájaira, ahol lélegzetelállító a napnyugta. Itt él Földünk egyik legritkább növénye, az 1000 évnél is hosszabb ideig élő Welwitchia Mirabilis. Szállás Swakopmundban.

Hatodik nap
A korán reggeli indulás után, első úticélunk a Cape Cross fókarezervátum, ahol a régió legnagyobb fókapopulációja (kb. 100-150 ezer) él. Testközelből, alig néhány méterről fotózhatjuk, figyelhetjük az állatokat: az öreg hímek acsarkodását, a kicsinyeit tisztogató nőstényeket. Innen Twyfelfonteinbe tartunk, ahol megtekinthetjük a kivételes állapotban megmaradt busmanrajzokat. Kora este érkezünk következő szállásunkra a Damara Mopane Lodge-ba.
Távolság: kb. 400 km/6 óra

Hetedik nap
Egész nap Twyfelfontein környékén. Ez a nagyon kényes ökoszisztémával rendelkező terület sok érdekességet rejt. Megnézhetjük a szállásunktól csupán 50 km-re található megkövesedett erdőt és a Vingerklip sziklát.

Nyolcadik nap
Ma az Etosha Nemzeti Parkba utazunk, ahol két napot fogunk tölteni. A kiszáradt sós tavat környező bozótosban számtalan antilopfajtával (gnú, nyársas- és vándorantilop, nagykudu) elefánttal, orrszarvúval és kis szerencsével oroszlánokkal is találkozhatunk. Az itt kiépített utakon járva figyelhetjük meg az állatokat. Szállás a Nemzeti Park déli részén található Okaukuejo Rest Campben. Távolság: kb. 200 km/3,5 óra.

Kilencedik nap
Egész napos vadlesre indulunk a parkban: itatóról, itatóra haladva figyeljük meg az állatokat, vagy csatlakozhatunk a szállásunk által szervezett csoportos programok egyikére is.

Tizedik nap
Délelőtt a főváros felé vesszük az irányt. Útközben lehetőség nyílik az Okahandja környéki kézműves piacok portékáinak megtekintésére, vásárlásra. Késő délután érkezünk Windhoekba. Szállás a Windhoek Gardens Vendégházban vagy hasonlóban. Távolság: kb. 450 km/6 óra.

Tizenegyedik nap
Délelőtt a repülőjárat menetrendjétől függően szabadidő Windhoekban, majd utazás a repülőtérre, az autó leadása, majd hazautazás Budapestre.

Tizenkettedik nap
Érkezés Budapestre a délelőtti órákban.

Választható kiegészítő programok:

Dél-Namíbia kincsei: (Fish-River Canyon és Lüderitz)
Egészítse ki útját csupán öt éjszakával és látogasson el Kalahári-sivatagba, a világ második legnagyobb kanyonjához és a gyémántbányászatáról ismert Lüderitzbe. Fedezze fel Kolmanskop kísértetvárosát és gyönyörködjön a namíb sivatagban élő vadlovakban.
Hosszabítás ára: 159 000 Ft/fő

Az ár tartalmazza:
 

 • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Windhoek útvonalon átszállással, menetrendszerinti járattal
 • "C" kategóriás (VW Polo Vivo Hatch vagy hasonló) bérautó az utazás teljes időtartamára korlátlan km használattal, repülőtéri felvétellel és leadással, és önrészes autóbiztosítással
 • Szállás kilenc éjszakára középkategóriás vendégfarmokon, szállodákban és vendégházakban
 • Reggeli

Az ár nem tartalmazza:
 

 • Repülőtéri illetékek: kb. 150 000 Ft/fő
 • Egyszeri belépéshez szükséges vízum díja: 60 EUR (Vízumügyintézést külön kérés esetén biztosítunk. Díjainkról érdeklődjön irodánkban!)
 • Az ajánlat a szabad helyek függvényében érvényes. Nem érvényes a kiemelt időszakokra (pl. ünnepek, vásárok).
 • Az utazás megkezdése előtt feltétlen olvassa át az autóbérlésről szóló gyakorlati útmutatónkat.
 • Egy fő utazása esetén, illetve hosszabbítás, módosított útvonal, kombinált utazás, magasabb szálláskategória, három- vagy négyágyas elhelyezés, 6 vagy több fő együttes utazása esetén kérje munkatársaink egyedi ajánlatát!
 • Önrészkiváltó biztosítási ajánlatunkért kérje munkatársaink segítségét!
 • Négy fő foglalása esetén Suzuki Vitara (vagy hasonló) autót biztosítunk.
 • A főszezoni felár érvényessége: június 1. - október 31.
Nissan X Trail vagy hasonló a tartózkodás teljes időtartamára

170 000 Ft /autó
Öt éjszakás déli hosszabbítás felára

159 000 Ft /fő
Toyota Hilux 4x4 double cab vagy hasonló a tartózkodás teljes időtartamára

300 000 Ft /autó
Útlemondási biztosítás

Az út költségének 1,5%-a

EUB Nívó betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
450 Ft /fő/nap
EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
590 Ft /fő/nap
EUB Top Extra betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
940 Ft /fő/nap
Válasszon indulási időpontot:

Felnőtt: Gyermek (2-12 év):
Az árkalkuláció előtt kérem válasszon egy indulási időpontot!
Ár: 459 000 Ft-tól/fő
+repülőtéri illeték: 150 000 Ft / fő

12 nap / 11 éj