Egyéni utazások |

Repülj és vezess! — Barcelona, Katalónia és Andorra tájai


Kategóriák: , , , , , ,

Ezen az úton nemcsak Barcelona látnivalóit és a Costa Brava szép tengerpartjait fedezhetjük fel, hanem eljuthatunk a Pireneusok ormai között megbúvó miniállam, Andorra gyönyörű tájaira; Közép-Katalónia eldugott kisvárosaiba és Girona gyönyörű középkori városába is.

Programok:
 

Első nap
Elutazás Barcelonába, érkezés után egyéni transzfer a 3*-os Hotel Catalonia Sagrada Familia szállodába, vagy hasonlóba. Szabad program a városban.

Második és harmadik nap
Szabad program Barcelonában. A katalán főváros sokak kedvence és annyi látnivalót tartogat, hogy akár több hetet is eltölthetnénk itt. Repüljünk vissza időben és barangoljunk az óvárost alkotó gótikus negyed sikátoraiban, merüljünk el a sokszínű Ramblas sétány forgatagában, majd ugorjunk időben és fedezzük fel Antonio Gaudí XX. századi remekműveit. Járjuk be az 1992-es olimpiai játékok színhelyeit, sziesztázzunk egyet és élvezzük ki a napsütést a tengerparton, vagy vegyünk részt akár egy izgalmas focimeccsen. A katalán főváros sokszínűsége és egyedisége mindenkit rabul ejt és kellemes éghajlatával egész évben csábítja a látogatókat. Szállás Barcelonában.

Negyedik nap
Reggeli után az autó felvétele, majd indulás a Pireneusok felé. Útközben álljunk meg Montserratban. A Barcelonától 50 km-re található sziklás, 123 méter magas hegy kopáran mered az ég felé. A történelmi hírű, 700 méteren fekvő kolostor Katalónia legfontosabb búcsújáróhelye. Folytatjuk az utunkat Közép-Katalónia kis falvai mentén. Érdemes betérni a XVIII. századi bevehetetlen erődítményéről és sóbányáiról ismert Cardonába és a bizarr farsangjáról híres Solsonába. Az andorrai határátlépés előtt pihenjünk meg a szép völgyben húzódó kisvárosban, La Seu d'Urgellben. Szállás Andorra la Vellában, a 4*-os Hotel Acta Arthotel szállodában, vagy hasonlóban (kb. 225 km).

Ötödik nap
Andorra csodálatos hegyvidékének felfedezése. Kirándulásunk ideális kiindulópontja lehet Ordino, ez az 1300 méter magasan fekvő bájos kis falu. Innen másfél órai gyaloglással elérhetjük a közel 2000 méter magasan fekvő ordinói szorost, gyakorlottabb túrázók pedig felkapaszkodhatnak a Pic de Casamanyára (2740 m), ahonnan nyönyörű panoráma nyílik a környező hegyvidékre. A nap végén érdemes ellátogatni a fővárostól csupán néhány percnyire található termálfürdő-komplexumba (Caldea), mely 600 m²-es melegvizes lagúnájával Európa legnagyobbjának számít. Szállás Andorra la Vellában.

Hatodik nap
Bár a miniállam szépsége nem fővárosának történelmi látnivalóiban rejlik, érdemes néhány órát itt tölteni, felfedezni a világ egyik legkisebb parlamentjét, a Casa de la Vallt (a völgy háza) és a XI. században épült Szent István templomot (Església de Sant Esteve). Délután Girona felé autózva visszatérünk Katalónia földjére. A római időkben keletkezett város ma szép középkori óvárosával hívja fel az idelátogatók figyelmét. Főbb látnivalók: katedrális, arab fürdő, Szent Péter templom és kolostor, A Call (zsidó negyed). Ha marad időnk, nézzük meg a Gironától néhány kilométernyire található gótikus és reneszánsz Púbol kastélyt, amit Salvador Dalí épített újjá felesége, Gala számára. Szállás a Costa Braván, a LLoret de Marban található középkategóriás Marsol szállodában, vagy hasonlóban (kb. 270 km).

Hetedik nap
Egész napos pihenés a Costa Braván.

Nyolcadik nap
Szabad program a tengerparton, majd utazás a repülőtérre, az autó leadása, hazautazás (kb. 135 km).

Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy Budapest-Barcelona-Budapest útvonalon, közvetlen repülőjárattal
 • Repülőtéri illetékek
 • Utasonként egy darab kisméretű kézipoggyász (max. 40x30x20 cm), a légitársaság poggyász-szabályzata bővebben
 • Szállás hét éjszakára középkategóriás szállodában, kétágyas szobában
 • Büféreggeli
 • "B" kategóriás autó (Ford Fiesta vagy hasonló) repülőtéri felvétellel/leadással, korlátlan kilométer-használattal, önrészes CDW és TP biztosítással

Az ár nem tartalmazza:

 • Helyi idegenforgalmi adó Barcelonában, mely a szállodában távozáskor fizetendő (kb. 2,25 EUR/fő/éjszaka)
 • Az ajánlat a szabad helyek függvényében érvényes. Nem érvényes a kiemelt időszakokra (pl. ünnepek, vásárok).
 • A főszezoni felár érvényessége: június 1. - szeptember 15.
 • Az utazás megkezdése előtt feltétlen olvassa át az autóbérlésről szóló gyakorlati útmutatónkat.
 • Kedvezmény: három vagy négy fő együttes foglalása esetén estate kategóriájú autót biztosítunk az utazás teljes időtartamára.
 • Egy fő utazása esetén, illetve hosszabbítás, módosított útvonal, kombinált utazás, magasabb szálláskategória, három- vagy négyágyas elhelyezés, 6 vagy több fő együttes utazása esetén kérje munkatársaink egyedi ajánlatát!
Ford Focus vagy hasonló bérlése a tartózkodás teljes időtartamára

20 000 Ft /autó
Feladott poggyász (max. 10 kg)

23 000 Ft /db
Feladott poggyász (max. 20 kg)

31 500 Ft /db
Elsőbbségi beszállás

Korlátozott számban elérhető (a fedélzetre magával vihet egy kis méretű kézipoggyász mellett egy nagyméretű kézipoggyászt is - maximális méret: 55×40×23 cm).

13 100 Ft /fő
Ülőhelyfoglalás oda-vissza útra

Az ár normál (nem nagy lábterű) ülőhelyekre vonatkozik.

12 000 Ft /fő
Útlemondási biztosítás: 2,0%
Colonnade ATLASZ - Classic egyéni biztosítás
Az USA-ra és Kanadára nem köthető. Európán kívüli úti célhoz területi felár és 71 éves kor fölött korfelár számítandó.
600 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Prémium egyéni biztosítás
Európán kívüli úti célhoz területi felár és 71 éves kor fölött korfelár számítandó.
790 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Privileg egyéni biztosítás
Európán kívüli úti célhoz területi felár és 71 éves kor fölött korfelár számítandó.
1 100 Ft /fő/nap
Válasszon indulási időpontot:

Az árkalkuláció előtt kérem válasszon egy indulási időpontot!
Teljes ár: 259 000 Ft-tól/fő
illetékekkel együtt,
kétágyas szobában való elhelyezés esetén

8 nap / 7 éj

ÉRDEKLŐDÉS
GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK