Egyéni utazások |

Repülj és vezess! — Colorado nemzeti parkjai


Kategóriák: , , , , , ,

Fedezze fel saját tempójában az USA egyik legszebb és legváltozatosabb államát! Colorado a Sziklás-hegység gerincén helyezkedik el és több mint 30 nemzeti parkkal büszkélkedhet, melyek közül utunk során meglátogatjuk a leghíresebbeket. Magas hegycsúcsok, vízesések, homoksivatagok, fenyőerdők, kanyonok és a jégkorszak alakította folyóvölgyek váltják egymást. A nemzeti parkokon kívül megismerhetjük az állam lüktető nagyvárosát, Denvert is, melyet az USA legélhetőbb nagyvárosának tartanak. 

Programok:
 

Javasolt útvonal és programok:

Első nap
Elutazás Budapestről átszállással Denverbe. Bérautó felvétele és a szállás elfoglalása a belvárosban.

Második nap
Városnézés Denverben, mely város pontosan egy mérföld magasan fekszik (kb. 1600 méter), így nagyon tiszta a levegője és sok a napsütéses órák száma. Főbb látnivalók: Szépművészeti Múzeum, Természettudományi Múzeum, Sétáló utca, Capitolium, Pénzverde, Pepsi Központ. Szállás Denverben.

Harmadik nap
Reggel indulás Colorado Springs felé. Első megállónk a Garden of the Gods sziklapark a város északi részén. Itt a vörös sziklák egy mesebeli világot tárnak szemünk elé. Órákig autózhatunk a jól kiépített utakon bizarr sziklaképződmények között, majd megpihenhetünk a látogatóközpontban, ahol filmet is vetítenek a parkról. Ezután továbbmegyünk a Seven Falls álomszép vízeséshez. Itt a Cheyenne-kanyonban a rózsaszín gránitsziklák között esik alá Colorado legszebb vízesése, melyek alján pisztrángokat tenyésztenek. Lifttel, vagy 224 lépcsőt megmászva jutunk fel a tetejére, ahonnan a legszebb a rálátás a vízesésre és a keletre elterülő hatalmas prérire. Szállás Colorado Springsben (110 km).

Negyedik nap
Délelőtt rövid séta Colorado Springs hangulatos belvárosában, majd indulás dél felé. Útközben érdemes rövid időre megállni Pueblo városában, amely még magán hordozza egy régi vadnyugati falu jellemzőit. Fort Garlandban nézzük meg az erődöt, mely a XIX. században a nyugati terjeszkedés egyik fontos bástyája volt! A múzeumban sok információt kapunk a hely történetéről. Innen nem messze érjük el a Nagy Homokdűne Nemzeti Parkot. 2470 méter magasan sétálhatunk Amerika legmagasabb homokdűnéi között vagy akár megmártózhatunk a hegyi patakban. Szállás Alamosában (265 km).

Ötödik nap
Délelőtt folytatjuk utunkat a Rio Grande mellett, a híres San Luis-völgyben. Érdemes rövid kitérőt tenni a Monte Vista Természetvédelmi Területre, mely több ezer madárfaj otthona. Tovább autózva érjük el Del Norte városkát, ahol a helyi múzeum nagyon jó áttekintést ad a völgy természeti és kulturális örökségéről. Ezután csodálatos tájakon autózva a következő megállónk Pagosa Springs fürdővárosa. Itt számos különböző hőmérsékletű forrás tör a felszínre. Több strand és melegvizes medence közül választhatunk, amelyekben megpihenve gyönyörködhetünk a Sziklás-hegység elbűvölő panorámájában. Innen rövid autózás után érjük el Durango városát, ahol a következő két éjszakát töltjük (240 km).

Hatodik nap
Ma egész napos kirándulást javasolunk a környéken. Az út egyik csúcspontja, a Mesa Verde Nemzeti Park. Itt i.sz. 600 és 1300 között a Pueblo törzs élt és a park területén több mint 4000 regisztrált régészeti emlék található. Sok barlangba és sziklahasadékba épített egykori lakóházat tekinthetünk meg, amelyek a legnagyobbak és a legjobb állapotban fennmaradtak az USA egész területén. Érdemes megtekinteni a múzeumot és a látogatói központ kiállításait is. Visszaúton sétáljunk egyet Cortezben, majd menjünk vissza Durangóba, és élvezzük ennek az egykori híres bányavárosnak a báját régi, vadnyugati stílusú házaival és viktoriánus kiskocsmáival. Szállás Durangóban (145 km).

Hetedik nap
Reggeli után északnak fordulunk és hatalmas hegycsúcsok között érjük el Silverton híres városát. Itt az 1870-es években fedezték fel a kiterjedt arany- és ezüstlelőhelyeket. Hamarosan tömegével érkeztek a bányászok, megépítették a vasútvonalat, így az USA egyik legfontosabb bányászközpontja lett ez a 3000 méter magasan, az Animas-folyó partján elterülő város. Csodálatos fekvésének, több száz eredeti XIX. századi felújított épületének, tiszta levegőjének és a közeli síterepeknek köszönhetően ma a turizmus egyik központja Coloradóban. Továbbhaladva észak felé átmegyünk Ouray festői településén, majd csodálatos hegygerincek között kanyarog az út. Hamar megértjük, miért hívják ezt a területet Amerika "Kis Svájcának". Szállás Grand Junction városában (270 km).

Nyolcadik nap
A Colorado folyóval párhuzamosan haladunk Glenwood Springsig. A település már 125 éve az USA egyik legfelkapottabb fürdővárosa, amely a világ legnagyobb termálvizű medencéjével büszkélkedhet. 40 fokos, főleg kéntartalmú vizét már az őslakos indiánok is gyógyításra használták. Később olyan hírességek látogatták, mint Roosevelt elnök, Al Capone vagy a Titanic túlélője, Molly Brown. Fürdés után érdemes felkeresni a város melletti Iron Mountain tetején található barlangrendszert, ahol egy vezetett túra alatt megismerhetjük a barlang több mint ötmillió éves történetét. Szállás Vailben (240 km).

Kilencedik nap
Ma felfedezzük az USA leghíresebb hegyi üdülővárosát és kirándulunk a környéken elterülő White River Természetvédelmi Parkban. Szállás Vailben.

Tizedik nap
Továbbutazva következő megállónk Winter Park. Nevéből is következik, hogy a téli sportok egyik központja. Innen északra álljunk meg a Grand Lake partján, mely már a Rocky Mountains Nemzeti Park része. Itt számtalan kirándulás közül választhatunk, mielőtt elérjük a legnagyobb települést, Estes Parkot. Innen már gyorsan beérünk Boulder városába, ahol a mai szállásunk van (190 km).

Tizenegyedik nap
Délelőtt sétáljunk egyet ennek a bájos egyetemi kisvárosnak a belvárosában. Utána indulunk a denveri repülőtérre (70 km), ahol az autó leadása után elutazunk átszállással Budapestre.

Tizenkettedik nap
Érkezés Budapestre a kora délutáni órákban.

Az ár tartalmazza:

 • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Denver útvonalon, átszállással
 • Szállás 10 éjszakára az útvonal szerint, középkategóriás szállodákban és motelekben, kétágyas szobákban
 • "B" kategóriás (Chevrolet Cobalt vagy hasonló), automata váltós bérautó az utazás teljes időtartamára korlátlan km-használattal, repülőtéri felvétellel és leadással, teljes körű biztosítással

Az ár nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illeték: 129 000 Ft/fő
 • Ellátás
 • Belépők a nemzeti parkokba
 • Vízum vagy ESTA belépési engedély (14 USD/fő vagy irodánkban 9000 Ft/fő)
 • Az Egyesült Államokba történő belépéshez érvényes útlevél és az interneten előzetesen kitöltött ESTA regisztráció szükséges. A regisztráció díja egyénileg 14 USD /fő vagy irodánkban 9000 Ft/fő.
 • Az ajánlat a szabad helyek függvényében érvényes. Nem érvényes a kiemelt időszakokra (pl. ünnepek, vásárok).
 • A főszezoni felár érvényessége: június 20.-augusztus 20.
 • Az utazás megkezdése előtt feltétlen olvassa át az autóbérlésről szóló gyakorlati útmutatónkat.
 • Kedvezmény: három vagy négy fő együttes foglalása esetén estate kategóriájú autót biztosítunk az utazás teljes időtartamára.
 • Egy fő utazása esetén, illetve hosszabbítás, módosított útvonal, kombinált utazás, magasabb szálláskategória, három- vagy négyágyas elhelyezés, 6 vagy több fő együttes utazása esetén kérje munkatársaink egyedi ajánlatát!
 • Gyermekkedvezményekkel kapcsolatban érdeklődjön irodánkban!
 • Útlemondási biztosítás (választható) 1,7%.
ESTA belépési engedély ügyintézése

9 000 Ft /fő
Útlemondási biztosítás

Az út költségének 1,5%-a

EUB Nívó betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
Kizárólag európai utazásokra köthető!
460 Ft /fő/nap
EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
605 Ft /fő/nap
EUB Top Extra betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
1 000 Ft /fő/nap
Válasszon indulási időpontot:

Felnőtt: Gyermek (2-12 év):
Az árkalkuláció előtt kérem válasszon egy indulási időpontot!
Ár: 449 000 Ft-tól/fő
+repülőtéri illeték: 129 000 Ft / fő

12 nap / 11 éj