Egyéni utazások |

Repülj és vezess! — Dél-Anglia történelmi tájain


Kategóriák: , , , , , ,

Autót bérelve saját tempónkban járhatjuk be Dél-Anglia csodálatos kisvárosait és kastélyait. Az ország történelmi szempontból legfontosabb vidéke ez, ahol rövid távolságokon belül váltják egymást a fallal megerősített középkori városkák, normann és gótikus katedrálisok, Angliát délről védő erődítmények. Közben végigmegyünk a tengerparton és meglátogatjuk Brightont, mely az ország legkedveltebb tengerparti üdülőhelye. Ezután Stonehenge titokzatos szikláinál időzünk, majd Oxford híres városában fejezzük be ezt az élményekkel teli utazást.

Programok:
 

Első nap
Elutazás Budapestről Londonba. Az autó felvétele, majd indulás Canterburybe (kb. 90 km). Városnézés az ország püspöki székhelyén: Krisztus székesegyház, Szentháromság-kápolna, Beckett sírja. Szállás Canterburyben.

Második nap
Délelőtt a városnézés folytatása: Szent Tamás Kórház, Nyugati kapu, King's School. Délután érdemes kirándulást tenni a környéken: Margate viktoriánus korabeli tengerparti üdülőhelyére, Ramsgate homokos tengerpartjára vagy Sandwich középkori központjába. Szállás Canterbury-ben.

Harmadik nap
Reggeli után indulás a tengerpartra. Doverben megnézzük a fehér sziklákat és a híres normann erődöt. Igyunk egy kávét Folkestone hangulatos nyaralóvároskában. Ezután kötelező megállni Rye-ban, melyet egész Anglia legszebb középkori kisvárosának tartanak. Hastingstől északra áll a Bodiam Castle, mely az ország egyik legromantikusabb kastélya. Ezután még érdemes rövid kitérőt tenni Herstmonceaux téglából épült kastélyához. Este érjük el Brightont, ahol az éjszakát töltjük (kb. 200km).

Negyedik nap
Ma Brighton és környékének nevezetességeit fedezzük fel. A viktoriánus idők óta ez Anglia legnagyobb és leghíresebb tengerparti üdülőhelye. Mivel Londonból vonattal gyorsan megközelíthető, nagyon sok fővárosi lakos tölti itt a hétvégéjét. Mindig is az előkelő társaság fürdőhelye volt. Épületei mind a XIX. század első felében épültek, ún. régens-stílusban. Leghíresebb épülete a Királyi Pavilon, amit a kínai civilizáció iránt rajongó, többször kínai öltözetben is megjelenő György herceg kezdett építeni a XVIII. század végén. Bolyongjunk egyet a város Lanes nevű részében, amely a néhol csupán 1 méter széles szűk utcácskáival és sikátoraival középkori hangulatot áraszt. Szállás Brightonban.

Ötödik nap
Reggeli után Portsmouth felé vesszük az irányt. Útközben másszuk meg Arundel hatalmas várát, mely több mint 700 éve Norfolk hercegeinek az otthona. Itt őrzik Stuart Mária imakönyvét és rózsafüzérét, amellyel a vesztőhelyre indult. Tovább nyugatra már messziről megpillantjuk a chichesteri katedrális tornyát, amelynek stílusa átmenet a normann és a francia gótika között. Ezután ellátogatunk Portsmouth kikötővárosba, ahol nézzük meg a Királyi Dokkban lehorgonyzott Victory hajót, mely Lord Nelson zászlóshajója volt a trafalgari csatában. A mai szállásunk Southamptonban van, ahonnan évtizedek óta indulnak útjukra a legendás óceánjárók (kb. 110 km).

Hatodik nap
Reggeli után elhagyjuk a partvonalat és északnak vesszük az irányt. Első megállónk Salisbury hangulatos városa. Leghíresebb épülete a katedrális, melyet 1220-1258 között építettek és a korai angol gótika legszebb példája. Nézzük meg a Nyugati kaput, melyen a világ legrégebbi működő órája található. A múzeumában található a Magna Charta egyik eredeti fennmaradt példánya. Nézzük meg a Szent Tamás-templomot is és sétáljunk a hangulatos, macskaköves utcácskákon! Rövid autózás után elérjük Stonehenge-et, mely kétség kívül a világ legfontosabb monolitikus építménye. Ezután továbbhaladunk Anglia leghíresebb egyetemi városa, Oxford felé, ahol mai szállásunk van (kb. 130 km).

Hetedik nap
Ma Oxford látnivalóit fedezzük fel: Christ Church Egyetem, Great Hall, Magdalen Egyetem, Sheldonian Színház, Bodleian Könyvtár, Radcliffe Camera, Sóhajok hídja, Ashmolean Múzeum, Oxford kastély. Szállás Oxfordban.

Nyolcadik nap
Reggeli után indulunk vissza Londonba, autó leadása a repülőtéren és hazarepülés Budapestre (kb. 110 km).

Az ár tartalmazza:

 • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-London útvonalon közvetlen járattal
 • Utasonként egy darab kisméretű kézipoggyász (max. 40x30x20 cm), a légitársaság poggyász-szabályzata bővebben
 • Vauxhall Astra,vagy hasonló kategóriájú autó bérlése korlátlan kilométer-használattal, repülőtéri felvétellel és leadással, önrészes biztosítással
 • Hét éjszaka szállás középkategóriás szállodákban
 • Büféreggeli

Az ár nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illeték: 39 000 Ft/fő
 • Parkolási és útdíjak
 • Az ajánlat a szabad helyek függvényében érvényes. Nem érvényes a kiemelt időszakokra (pl. ünnepek, vásárok).
 • Az utazás megkezdése előtt feltétlen olvassa át az autóbérlésről szóló gyakorlati útmutatónkat.
 • Egy fő utazása esetén, illetve hosszabbítás, módosított útvonal, kombinált utazás, magasabb szálláskategória, három- vagy négyágyas elhelyezés, 6 vagy több fő együttes utazása esetén kérje munkatársaink egyedi ajánlatát!
 • Önrészkiváltó biztosítási ajánlatunkért kérje munkatársaink segítségét!
 • A főszezoni felár érvényessége:  június 1. - szeptember 30.
Skoda Octavia, Ford Focus vagy hasonló bérlése a tartózkodás teljes időtartamára

20 000 Ft /autó
Elsőbbségi beszállás Korlátozott számban elérhető (a fedélzetre magával vihet egy kis méretű kézipoggyász mellett egy nagyméretű kézipoggyászt is - maximális méret: 55×40×23 cm)

9 300 Ft /fő
Feladott poggyász (max. 10 kg)

8 000 Ft /db
Feladott poggyász (max. 20 kg)

18 000 Ft /fő
Útlemondási biztosítás

Az út költségének 1,5%-a

EUB Nívó betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
Kizárólag európai utazásokra köthető!
450 Ft /fő/nap
EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
590 Ft /fő/nap
EUB Top Extra betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
940 Ft /fő/nap
Válasszon indulási időpontot:

Felnőtt: Gyermek (2-12 év):
Az árkalkuláció előtt kérem válasszon egy indulási időpontot!
Ár: 199 000 Ft-tól/fő
+repülőtéri illeték: 39 000 Ft / fő

8 nap / 7 éj