Egyéni utazások |

Repülj és vezess! — Nagy körút az Ír-szigeten


Kategóriák: , , ,

Az út során saját léptékünk szerint és érdeklődésünknek megfelelően járhatjuk be a "zöld sziget" tájait. Gyönyörű tengerpartok és végtelen tájak mentén autózhatunk, és Írország mellett kis kitérővel Észak-Írország főbb történelmi és kulturális látnivalóit is megismerjük.

Szállás Írországban a választott szálláskategóriában:

 • farmházakban, vendégházakban. A közel 1000 szálláshelyet tömörítő hálózat ideális Írország tájainak felfedezésére, mindamellett kellemes, otthonos környezetet kínál a pihenni vágyóknak.
 • középkategóriás szállodákban.
   

Programok:

Javasolt útvonal:

Első nap
Elutazás Budapestről Dublinba, az autó felvétele, majd szállás elfoglalása Dublin közelében.

Második nap
Egész napos városnézés Dublinban, főbb látnivalók: Dublin Castle, Christ Church Cathedral, St. Patrick Cathedral, James Joyce Múzeum, Guinness Sörgyár, Trinity College, Old Jamison Distillery.

Harmadik nap
Utazás Kilkennybe, Írország egyik legszebben megmaradt középkori városába. Főbb látnivalók: Black Abbey, Kilkenny Castle, St. Canice Cathedral. Továbbutazás Cashelbe: a környező síkságból az égbe emelkedő erődítmény évszázadokon keresztül a királyi és a papi hatalom jelképe volt. Erről a vár falai és a kelta keresztek tanúskodnak. Továbbutazás Killarney felé, szállás Killarney környékén.

Negyedik nap
Ezen a napon körbejárhatjuk a panorámaútjáról híres Kerry-gyűrűt. Érdemes megállni több kilátópontnál, a Torc-vízesésnél, a Killarney Nemzeti Parkban és felkereshetjük a trópusi növényeiről híres Muckross kerteket. Ebédidőben pihenjünk meg Sneemben, a színes házairól ismert, bájos kisvárosban! Szállás Killarney környékén.

Ötödik nap
Ma a Dingle-félsziget varázslatos tájaira juthatunk el: a tengerparti útról csodás kilátás nyílik az óceánra és a több kilométer hosszan elnyúló homokos tengerpartokra, kis kelta falvak szegélyezik az utat, őskori és kora keresztény emlékek mellett haladunk el. Felkereshetjük Gallarust, a VII. századi, habarcs nélkül épül kis kápolnát, melynek alakja egy felfordított hajóra emlékeztet. Dingle, a tradicionális halászkikötő minden utazót rabul ejt színes falú házaival, nyüzsgő pubjaival és éttermeivel. Szállás Killarney környékén.

Hatodik nap
Reggeli után utazás Írország leglátogatottabb kastélyához, a Bunratty-kastélyhoz és a mellette található skanzenbe. Majd továbbutazás a 200 méter magas Moher-sziklákhoz. A függőleges sziklafalak 8 km hosszan húzódnak el a sokszínű növényvilágú mészkőfennsík és az Atlanti-óceán találkozásánál. Átutazunk a Burren régió télen holdbéli, tavasszal és nyáron színpompás virágokkal tarkított, furcsa sziklás táján. Szállás Galway környékén.

Hetedik nap
A mai napunkat Írország legvadregényesebb tájain töltjük. Főbb látnivalók: Corrib-tó; Killary-fjord, Írország egyetlen fjordja, Kylemore Apátság, Clifden, Ballynahinch. Délután tőzeglápok, patakok mentén térünk vissza Galwaybe. Szállás Galway környékén.

Nyolcadik nap
Délelőtt még barangolhatunk Galway hangulatos utcáin, majd továbbutazunk észak felé, Mayo és Sligo megyéken keresztül. Szállás Sligo környékén.

Kilencedik nap
Sligoból többféle kirándulást tehetünk a környéken. Főbb látnivalók: Sligo Abbey, Inishowen-félsziget vagy a Horn-hegyfok gyönyörű tájaival, Slieve League Európa legmagasabb sziklafalaival, Killybegs nyüzsgő kikötője, de számtalan vár és templom maradványaiba ütközünk lépten-nyomon. Szállás Sligo környékén.

Tizedik nap
Ma Észak-Írország felé vesszük az irányt, de útközben felkereshetjük még azokat a látványosságokat, amire az előző nap nem jutott idő. Szállás Ballymena közelében.

Tizenegyedik nap
Kirándulást tehetünk az Antrim parton, az Ír-sziget északkeleti sarkában. Itt találjuk meg a sziget legnagyobb tavát, a Lough Neagh-et és a bazaltoszlopokból álló "Óriások útját", mely a világörökség része. Szállás Ballymena közelében.

Tizenkettedik nap
Délelőtt városnézés Belfastban, Észak-Írország fővárosában, főbb látnivalók: Albert Memorial óratorony, Operaház, Városháza, Botanikus kert. Délután továbbutazás Dublin felé. Az autó leadása a repülőtéren, majd hazautazás este. Érkezés Budapestre menetrend szerint.
 

Az ár tartalmazza:

 • Oda-vissza repülőjegy Budapest-Dublin-Budapest útvonalon
 • Repülőtéri illeték
 • Utasonként egy kézipoggyász
 • "A" kategóriás autó (Toyota Yaris vagy hasonló) bérlése repülőtéri felvétel/leadással, korlátlan kilométer használattal és önrészes biztosítással
 • Tizenegy éjszaka szállás vidéki vendégházakban
 • Reggeli
   

Az ár nem tartalmazza:

 • Üzemanyag, parkolási- és útdíjak
 • Az ajánlat a szabad helyek függvényében érvényes. Nem érvényes a kiemelt időszakokra (pl. ünnepek, vásárok).
 • Az utazás megkezdése előtt feltétlen olvassa át az autóbérlésről szóló gyakorlati útmutatónkat.
 • Kedvezmény: három vagy négy fő együttes foglalása esetén estate kategóriájú autót biztosítunk az utazás teljes időtartamára.
 • Egy fő utazása esetén, illetve hosszabbítás, módosított útvonal, kombinált utazás, magasabb szálláskategória, három- vagy négyágyas elhelyezés, 6 vagy több fő együttes utazása esetén kérje munkatársaink egyedi ajánlatát!
 • Önrészkiváltó biztosítási ajánlatunkért kérje munkatársaink segítségét!
 • A főszezoni felár érvényessége: május 1- szeptember 30.
Feladott poggyász (max. 20 kg)

29 000 Ft /db
Hosszabbítás vidéken/fő/éj

19 000 Ft /db
Útlemondási biztosítás: 2,0%
Colonnade ATLASZ - Classic egyéni biztosítás
Az USA-ra és Kanadára nem köthető. Európán kívüli úti célhoz területi felár és 71 éves kor fölött korfelár számítandó.
600 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Prémium egyéni biztosítás
Európán kívüli úti célhoz területi felár és 71 éves kor fölött korfelár számítandó.
790 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Privileg egyéni biztosítás
Európán kívüli úti célhoz területi felár és 71 éves kor fölött korfelár számítandó.
1 100 Ft /fő/nap
Válasszon indulási időpontot:

Az árkalkuláció előtt kérem válasszon egy indulási időpontot!
Teljes ár: 319 000 Ft-tól/fő
illetékekkel együtt,
kétágyas szobában való elhelyezés esetén

12 nap / 11 éj