Egyéni utazások |

Repülj és vezess! — Norvég fjordok (11 napos)


Kategóriák: , , , , , , ,

A 11 napos program során megismerkedhetünk Norvégia legjelentősebb városaival, bejárjuk Oslót és a középkori fővárost, Trondheimet. Felkeressük a szecessziós építészetéről híres Ålesundot és csodálatos Bergent, valamint ellátogatunk a legszebb norvég fjordokhoz, a Geiranger- és a Sognefjordhoz. Ezt az életre szóló utat a saját tempónkban autózhatjuk végig!

Megjegyzés: ez az utazási ajánlat bármelyik norvégiai vagy egyéb észak-európai egyéni utazással kombinálható - kérje munkatársaink egyedi ajánlatát!
 

Programok:

Első nap
Elutazás Budapestről közvetlen járattal Oslo Gardermoen repülőterére. Bérautó átvétele a repülőtéren, majd elutazás az 1994-es téli olimpiának otthont adó Lillehammerbe (kb. 140 km).
Szállás Lillehammerben.

Második nap
Délelőtt érdemes felkeresni a lillehammeri Maihaugen skanzent, amely több mint 200 épületével Észak-Európa egyik legnagyobb szabadtéri múzeuma. Elutazás észak felé, Rørosba (kb. 260 km). Az egykori bányászvároska Norvégia egyik gyöngyszeme, a belváros házai kizárólag fából épültek, ma UNESCO védelem alatt állnak. Továbbutazás Trondheimbe, az ország középkori fővárosába (kb. 155 km).
Szállás Trondheimben.

Harmadik nap
Egész napos városnézés a hangulatos Trondheimben. Fontosabb látnivalók: Nidaros-katedrális, Püspöki Palota, Stiftsgården (a norvég király trondheimi rezidenciája), Hadtörténeti Múzeum, Sverresborg Trøndelag Néprajzi Múzeum, Ringve Zenemúzeum, Trampe (a világ egyetlen kerékpárliftje), Munkholmen szigete.
Szállás Trondheimben.

Negyedik nap
Utazás Trondheim és Ǻlesund között a fjordvidéken (kb. 300 km). Ǻlesundöt az 1904-es pusztító tűz után szecessziós stílusban építették újra, megteremtve ezzel az egyik legegységesebb építészetű norvég várost. Fontosabb látnivalók: Sunnmøre Helytörténeti Múzeum, Középkor Múzeum, Észak-atlanti Tengerek Víziparkja, Art Nouveau Központ.
Szállás Ǻlesundben.

Ötödik nap
Átkelés a Storfjordon, majd továbbutazás a világ egyik legszebb fjordjához, a Geiranger-fjordhoz (Világörökségi helyszín). Geiranger és Hellesylt között kompon végigutazva is megcsodálhatjuk a fjordot. Továbbutazás a Sogne-fjord végén található Sogndalba vagy Lærdalba (kb. 320 km).
Szállás Sogndalban vagy Lærdalban.

Hatodik nap
Kirándulás a Sogne-fjordrendszer vidékén. Érdemes felkeresni a közeli borgundi dongatemplomot, a középkori skandináv építészet egyik csodáját, vagy elutazni a Jostedal-gleccserhez (Olden közelében).
Szállás Sogndalban vagy Lærdalban.

Hetedik nap
Elutazás Bergenbe, a legszebb fekvésű norvég városba (kb. 240 km). Utunk során álljunk meg a Stegastein kilátópontnál. Flåm és Gudvangen között hajó is közlekedik, amiről az Aurlands- és Nærøy-fjordot lehet megcsodálni (az utazás egy irányban kb. 1,5-2 óra).
Szállás Bergenben.

Nyolcadik nap
Egész napos városnézés Bergenben. Fontosabb látnivalók: Halpiac, Bryggen (Világörökségi helyszín), Mária-templom, Fløibanen (panorámasikló), Hanza Múzeum.
Szállás Bergenben.

Kilencedik nap
Továbbutazás Oslóba (kb. 460 km) a Hardanger-fennsíkon keresztül. Feltétlenül ejtsük útba a Vøringsfossen-vízesést, de a Hardangervidda Nemzeti Parkban is tehetünk egy sétát.
Szállás Oslóban.

Tizedik nap
Egész napos szabadidő Oslóban. Látogassunk meg néhány múzeumot vagy tegyünk egy sétát a belvárosban és a kikötőben. Látnivalók: Királyi Palota, Stortinget (Parlament), Városháza, Operaház, Vigeland szoborpark, Akershus-erőd, Nemzeti Galéria, Nobel Békeközpont, Ibsen Múzeum, Munch Múzeum, Vikinghajó Múzeum, Fram Múzeum, Kon-Tiki Múzeum, Tengerészeti Múzeum, holmenkolleni síugrósánc.
Szállás Oslóban.

Tizenegyedik nap
Délelőtt elutazás a Gardermoen repülőtérre (kb. 50 km). Az autó leadása a repülőtéren, majd hazautazás közvetlen járattal Budapestre.
 

Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy a Budapest-Oslo útvonalon oda-vissza, közvetlen járattal
 • Személyenként egy kisméretű kézipoggyász (max. 40×30×20 cm) oda-vissza
 • Egy darab Volkswagen Polo vagy hasonló autó bérlése tíz napra repülőtéri felvétellel és leadással, korlátlan kilométerhasználattal, önrészes CDW/TP biztosítással
 • Szállás tíz éjszakára háromcsillagos szállodákban
 • Skandináv büféreggeli minden szálláshelyen

Az ár nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illetékek: 39 000 Ft/fő
 • Üzemanyagköltség, út- és kompdíjak
 • Parkolási díjak (a kisebb városokban, vidéken ingyenes, a nagyobbakban 180-300 NOK/nap)
 • Az ajánlat a szabad helyek függvényében érvényes. Nem érvényes a kiemelt időszakokra (pl. ünnepek, rendezvények).
 • Az elsőbbségi beszállás és a feladott poggyász díja a foglaltság függvényében változhat.
 • A Norvégiába történő beutazáshoz érvényes személyi igazolvány is elegendő.
 • Az utazás megkezdése előtt feltétlenül olvassa át az autóbérlésről szóló gyakorlati útmutatónkat!
 • Egy fő utazása esetén, illetve hosszabbítás, egyedi útvonal, kombinált utazás, magasabb szálláshelykategória, egy- vagy négyágyas elhelyezés, 6 vagy több fő együttes utazása esetén kérje munkatársaink egyedi ajánlatát!
Elsőbbségi beszállás

Korlátozott számban érhető el; a fedélzetre a kisméretű kézipoggyász mellett egy nagyméretűt (max. 55×40×23 cm, max. 10 kg) is felvihet

10 000 Ft /fő
Feladott poggyász (max. 10 kg) oda-vissza

Megjegyzés: az ár a foglaltság függvényében változhat

17 000 Ft /db
Feladott poggyász (max. 20 kg) oda-vissza

Megjegyzés: az ár a foglaltság függvényében változhat

24 000 Ft /db
Ford Focus Estate vagy hasonló autó bérlése a tartózkodás teljes időtartamára

60 000 Ft /autó
Toyota RAV4 vagy hasonló autó bérlése a tartózkodás teljes időtartamára

150 000 Ft /autó
Útlemondási biztosítás

Az út költségének 1,5%-a

EUB Nívó betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
Kizárólag európai utazásokra köthető!
460 Ft /fő/nap
EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
605 Ft /fő/nap
EUB Top Extra betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
1 000 Ft /fő/nap
Válasszon indulási időpontot:

Felnőtt: Gyermek (2-12 év):
Az árkalkuláció előtt kérem válasszon egy indulási időpontot!
Ár: 449 000 Ft-tól/fő
+repülőtéri illeték: 39 000 Ft / fő

11 nap / 10 éj