Egyéni utazások |

Repülj és vezess! — Provence és a Côte d'Azur


Kategóriák: , , , , , ,

Dél-Franciaország legszebb tájait járhatjuk be kényelmesen. Felfedezhetjük a francia Riviéra világhírű városait, gazdag történelmi emlékeket nézhetünk meg, mediterrán vidékekben gyönyörködhetünk, élvezhetjük a francia gasztronómiát. Életre szóló élmény, rendkívül kedvező áron!
 

Programok:

Első nap
Indulás Budapestről a Wizz Air közvetlen járatával Nizzába. Az autó átvétele a repülőtéren, majd utazás Provence felé. Szállás Avignon külvárosában.

Második nap
Kirándulás Avignonban: Pápák palotája, Saint Bénézet híd, középkori városközpont. Délután látogassunk el a Pont-du-Gard-hoz, a Gardon-folyón átívelő, több szintes római kori vízvezetékhez! Szállás Avignon külvárosában.

Harmadik nap
Kirándulás Avignon környékén: a keletre található Lubéron Nemzeti Park felé utazva nyáron illatozó levendulamezők között autózhatunk. A Senanque-i apátság kertje az egyik leggyakrabban fotózott ilyen helyszín, de biztosan rabul ejtenek Sault vagy Valensole lila virágszőnyegei is. Gordes, az egyik legszebb hegyoldalra épült falu, érdemes sétát tenni a macskaköves utcácskákon és betérni egy cukászdába. Ha levendula szezonon kívül utazunk, rengeteg szép kisvárost kereshetünk fel Avignontól északra is: Isle sur la Sorgue, Chateauneuf du Pape, Orange, Carpentras.

Negyedik nap
A Riviéra felé utazva semmiképen ne hagyjuk ki Les Baux de Provence és St Rémy de Provence hangulatos falvait, illetve érdemes elidőzni a régió szellemi központjaként is ismert Aix-en-Provence egyetemi városában, ahol sétát tehetünk a XVII. századi paloták, a szökőkutas terek és a platánokkal szegélyezett sugárutak mentén. Továbbutazás a Riviérára, a szállás elfoglalás Nizza vagy Cannes külvárosában.

Ötödik nap
Délelőtt városnézés Cannes-ban: Le Suquet a provence-i piaccal, vár, kikötő és környéke, Boulevard de la Croisette, Palais des Festivals. Délután áthajózhatunk a Lérins-szigetekre. A szárazföld közelében fekvő szigetek népszerű kirándulóhelyek a helyiek és a turisták körében is. A két lakott sziget közül a közelebbi, Ile St. Marguerite, az itt épült erődítmény foglya volt a Dumas-regényből is ismert "Vasálarcos". A kicsit távolabbi Ile St. Honorat az itt élő ciszterci szerzetesek saját kezűleg előállított termékeiről - Lérina (gyógynövény likőr), fehér- és vörös borok, levendulaolaj, méz - is ismert. A szigeten felfedezhetjük a régi kolostort és a szőlőültetvények között elsétálhatunk a többszáz éves kis kápolnákhoz. Szállás Cannes vagy Nizza külvárosában.

Hatodik nap
Egész napos kirándulás Monacóba és Mentonba. A világ leggazdagabb miniállamának, Monacónak fontosabb látnivalói: Hercegi palota, Óceonográfiai Múzeum, Katedrális, Egzotikus Kert, Őskori Múzeum. Menton az olasz határ mellett fekvő hangulatos tengerparti város. Szubtrópusi klímájának köszönhetően gyönyörő kerteket és parkokat találunk itt, de nem kevésbé ismert történelmi és kulturális látnivalóiról. Szállás Cannes vagy Nizza külvárosában.

Hetedik nap
Egész napos kirándulás a közeli hegyvidékek felé: érdemes felautózni Grasse-ba, a francia parfümök fellegvárába, ahol három híres parfümkészítő műhely is található. A legnagyobb és legismertebb Fragonard üzemben ingyenes vezetést tartank az érdeklődőknek. St Paul de Vence, a hegyoldalba épült falu a középkorban védelmi szerepet töltött be és rendkívüli fekvésének, eredeti bájának köszönhetően sok festőt és művészt is megihletett, többek között Matisse-t, Chagallt és Picassot. A település ma is fontos kulturális és művészeti központ. A környék kiváló minőségű oliva olajáról ismert, számos olajmalomban szívesen fogadja a látogatókat (pl. Opio).

Nyolcadik nap
Délelőtt városnézés Nizzában, a Riviéra fővárosában: kikötő, Promenade des Anglais, a hangulatos óváros szűk utcái, Place Massena, Cimiez városrész. Délután az autó leadása a repülőtéren, majd hazautazás menetrend szerint, közvetlen Wizz Air járattal.
 

Az ár tartalmazza:

 • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Nizza útvonalon közvetlen járattal
 • Repülőtéri illeték
 • Utasonként egy kis kézipoggyász (max. 40x30x20cm)
 • Szállás Avignon közelében három éjszakára középkategóriás szállodában, kétágyas szobában
 • Szállás Nizzában vagy Cannes-ban négy éjszakára középkategóriás szállodában, kétágyas szobában
 • Reggeli
 • Renault Mégane, Volkswagen Golf vagy hasonló kategóriájú autó bérlése korlátlan kilométer-használattal, repülőtéri felvétellel és leadással, biztosítással
   

Az ár nem tartalmazza:

 • Üzemanyagköltség és útdíjak, parkolási díjak
 • Az ajánlat a szabad helyek függvényében érvényes. Nem érvényes a kiemelt időszakokra (pl. ünnepek, vásárok).
 • Az utazás megkezdése előtt feltétlen olvassa át az autóbérlésről szóló gyakorlati útmutatónkat.
 • Kedvezmény: három vagy négy fő együttes foglalása esetén estate kategóriájú autót biztosítunk az utazás teljes időtartamára.
 • Egy fő utazása esetén, illetve hosszabbítás, módosított útvonal, kombinált utazás, magasabb szálláskategória, három- vagy négyágyas elhelyezés, 6 vagy több fő együttes utazása esetén kérje munkatársaink egyedi ajánlatát!
 • Önrészkiváltó biztosítási ajánlatunkért kérje munkatársaink segítségét.
Citroen C4 vagy hasonló bérlése a tartózkodás teljes időtartamára

40 000 Ft /autó
Feladott poggyász (max. 20 kg)

35 000 Ft /db
Útlemondási biztosítás: 2,0%
Colonnade ATLASZ - Classic egyéni biztosítás
Az USA-ra és Kanadára nem köthető. Európán kívüli úti célhoz területi felár és 71 éves kor fölött korfelár számítandó.
600 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Prémium egyéni biztosítás
Európán kívüli úti célhoz területi felár és 71 éves kor fölött korfelár számítandó.
790 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Privileg egyéni biztosítás
Európán kívüli úti célhoz területi felár és 71 éves kor fölött korfelár számítandó.
1 100 Ft /fő/nap
Válasszon indulási időpontot:

Az árkalkuláció előtt kérem válasszon egy indulási időpontot!
Teljes ár: 269 000 Ft-tól/fő
illetékekkel együtt,
kétágyas szobában való elhelyezés esetén

8 nap / 7 éj