Egyéni utazások |

Repülj és vezess! — São Miguel-sziget


Kategóriák: , , , , , ,

São Miguel a szigetcsoport legnépesebb tagja, ugyanakkor tele van érintetlen tájjal, jó kirándulóhelyekkel is. Itt felfedezhetjük az Azori-szigetek sajátos klímájából adódó szépségeket: a banán-, tea- és ananászültetvényeket, valamint a meredeken tengerbe szakadó sziklákat. Az északi part tengeröblei, a sziget belső részén található hegyi tavak és hőforrások, valamint a hangulatos székhely, Ponta Delgada kényelmesen bejárható és élményekben gazdag utazást ígérnek.

Programok:
 

Javasolt útvonal:

Első nap
Elutazás Budapestről egy vagy két átszállással az Azori-szigetekre, Ponta Delgadába. Bérautó felvétele a repülőtéren, szállás a 4*-os Hotel Talismanban.

Második nap
Egész napos szabad program Ponta Delgadában. Látnivalók: piac, óváros, városkapu, Szent Sebestyén templom és a tengerparti sétány. Fakultatív programlehetőség: bálnanézés, delfinekkel úszás. Szállás Ponta Delgadában.

Harmadik nap
Reggeli után kiránduljunk a sziget nyugati részére! Először megcsodáljuk a kilátást a Vista do Rei kilátópontról, ahonnan a legjobban látható a Sete Cidades kék és zöld krátertava. Utána leereszkedünk a tavakhoz, ahol sétálhatunk a jól kiépített ösvényeken. Érdemes megnézni a település templomát is. Ezután Mosteiros kisváros következik. Itt a merészebbek fürödhetnek az óceánban. Az öbölben szép kilátás nyílik a híres sziklákra. Továbbindulunk a nyugati partvidéken, ahol sorra váltják egymást a szép kis falvak. Capelasban érdemes rövid megállót tenni, itt megebédelhetünk és felmehetünk a sziklás tengerparton található kilátóhelyre. Innen délnek indulva hamarosan visszaérünk Ponta Delgadába.

Negyedik nap
Mai napon a sziget középső részét fedezzük fel. Első megállónk Ribeira Grande, a sziget második legnagyobb települése. Legfőbb látnivalói a városháza, a Matriz templom, a völgyhíd és a városi park. Érdemes meglátogatni az Emigrációs Múzeumot, mely a múlt században, a szegénység elől emigrált több tízezer embernek állít emléket. Ezután sétáljunk le a tengerpartra, mely az egyik legnagyobb homokos partszakasz a szigeten. Itt található a városi strand is medencékkel. Ebéd után délre indulunk és első megállónk Caldeira Velha. Itt a parkolóban hagyjuk az autót, de magunkkal visszük a törölközőnket és a fürdőruhánkat, ugyanis pár perc gyaloglás után, a csodálatos örökzöld erdő mélyén bújik meg ez a termálvizű tavacska vízeséssel, amelyben megmártózhatunk. Felfrissülve folytatjuk utunkat tovább a Lagoa do Fogo-tó lélegzetelállító környékére. Itt a főút mellett több parkolót is kialakítottak, ahonnan megcsodálhatjuk a kráterben megbúvó smaragdzöld színű tavat. Ha van energiánk hozzá, a kiépített ösvényeken keresztül le is ereszkedhetünk a tó partjára. Ezután visszatérünk a déli partra, ahol megállhatunk még Lagoa városkában, melynek hangulatos utcácskái tele vannak kávézókkal és kis templomokkal. Érdemes lesétálni a kikötőhöz is. Innen már csak néhány perc és visszaérünk szálláshelyünkre, Ponta Delgadába.

Ötödik nap
Reggeli után elindulunk a déli parton, hogy felfedezzük a sziget keleti felét is. Az autópályát magunk mögött hagyva a főút végig a parton halad, szebbnél szebb kilátással az óceánra. Água da Pau városkánál érdemes lemennünk a tengerparta Calouránál. Itt a kis öbölben van egy csempékkel borított kolostor, valamint egy kis strand medencével, ahol felfrissülhetünk. Következő megállónk Vila Franca do Campo városka. Itt érdemes hosszabb időt is eltölteni. Ez volt a sziget első fővárosa, így több régi, történelmi épülettel is rendelkezik: erődítmény, templomok, helyi múzeum. Innen hamarosan elérjük a Furnas-tó partját. Északi részén nézzük meg a "caldeirákat", fortyogókat. Itt készítik a "cozidót", a helyi ételkülönlegességet, mely hét órán keresztül fő a földben. Ezek után beérünk Furnas városkába, szállás a 4*-os Terra Nostra Garden Hotelben.

Hatodik nap
Ma felfedezzük Furnast és környékét. Érdemes megnézni a városka területén található gejzíreket, majd felmenni az 570 méter magasan fekvő Pico do Ferro csúcsra, ahonnan megcsodálhatjuk Furnas völgyének misztikus táját. Délután látogassuk meg a 12 hektáros Terra Nostra botanikus kertet, melyet a múlt században telepítettek, majd megérdemlünk egy kis fürdést a botanikus kert területén található termál tóban.

Hetedik nap
Ma bejárjuk a sziget keleti felét. Első megállónk Povoação városka, mely a környék közigazgatási központja. Érdemes elidőzni a hangulatos központjában, ahol egy miniállatkert is található. Hegyekkel szabdalt tájakon áthaladva érünk el a Ponta da Madrugada kilátóhoz, ahonnan már a vad keleti partot látjuk. Nordeste városka előtt érdemes megállni a Ponta do Arnel világítótoronynál. Nordeste a keleti part központja, kedves belvárossal, ahol megebédelhetünk. Utunkat folytatva elérjük a vad északi partot, ahol egymást váltják a jól kiépített kilátóhelyek. Achada városka után álljunk meg a völgyben, ahol több vízesés, régi malom és egy csodálatos nemzeti park található. Mielőtt visszamennénk Furnasba, látogassuk meg a Gorreana teaültetvényt. Itt megkóstolhatjuk és megvásárolhatjuk a különböző teákat és megismerkedhetünk a teakészítés titkaival. Rövid autózás után visszaérünk Furnasba.

Nyolcadik nap
Elutazás a repülőtérre, bérautó leadása, majd hazautazás átszállással Budapestre.

Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy a Budapest-Ponta Delgada-Budapest útvonalon, átszállással
 • Repülőtéri illetékek
 • Személyenként egy kézipoggyász
 • Szállás hét éjszakára, négycsillagos szállodákban, kétágyas szobában
 • Büféreggeli
 • "B" kategóriás autó (Ford Fiesta vagy hasonló) bérlése repülőtéri felvétellel/leadással, korlátlan kilométer használattal, önrészes kötelező CDW és TP biztosítással
 • Utazás Ponta Delgadába menetrendtől függően egy vagy két átszállással. Előfordulhat, hogy az oda- és/vagy hazautazáskor egy éjszakát Lisszabonban kell tölteni, az árajánlat nem tartalmazza a lisszaboni szállás árát.
 • Az ajánlat a szabad helyek függvényében érvényes. Nem érvényes a kiemelt időszakokra (pl. ünnepek, vásárok).
 • A főszezoni felár érvényessége: június 1.-szeptember 30.
 • Az utazás megkezdése előtt feltétlen olvassa át az autóbérlésről szóló gyakorlati útmutatónkat.
 • Kedvezmény: három vagy négy fő együttes foglalása esetén estate kategóriájú autót biztosítunk az utazás teljes időtartamára.
 • Egy fő utazása esetén, illetve hosszabbítás, módosított útvonal, kombinált utazás, magasabb szálláskategória, három- vagy négyágyas elhelyezés, 6 vagy több fő együttes utazása esetén kérje munkatársaink egyedi ajánlatát!
 • Gyermekkedvezményekkel kapcsolatban érdeklődjön irodánkban!
Félpanzió felnőttek részére/fő/7 éj

95 000 Ft /fő
Ford Focus vagy hasonló bérlése a tartózkodás teljes időtartamára

75 000 Ft /autó
Feladott poggyász (max. 23 kg)

45 000 Ft /db
Útlemondási biztosítás: 2,0%
Colonnade ATLASZ - Classic egyéni biztosítás
Az USA-ra és Kanadára nem köthető. Európán kívüli úti célhoz területi felár és 71 éves kor fölött korfelár számítandó.
600 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Prémium egyéni biztosítás
Európán kívüli úti célhoz területi felár és 71 éves kor fölött korfelár számítandó.
790 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Privileg egyéni biztosítás
Európán kívüli úti célhoz területi felár és 71 éves kor fölött korfelár számítandó.
1 100 Ft /fő/nap
Válasszon indulási időpontot:

Az árkalkuláció előtt kérem válasszon egy indulási időpontot!
Teljes ár: 439 000 Ft-tól/fő
illetékekkel együtt,
kétágyas szobában való elhelyezés esetén

8 nap / 7 éj

ÉRDEKLŐDÉS
GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK