Egyéni utazások |

Repülj és vezess! — Svédország (8 nap)


Kategóriák: , , , ,

Svédország a békés természet és a kifogástalan utak országa. A végtelen kiterjedésű fenyőerdők és a tavak ezrei ideális feltételeket biztosítanak a pihenésre, a kiváló utak pedig lehetővé teszik, hogy a nagy távolságok ellenére is alaposabban bejárjuk az országot. A különleges fekvésű, látnivalókban gazdag történelmi városok - elsősorban Stockholm, de Uppsala, Göteborg, Malmö, Kalmar és még sok másik is - megérdemlik, hogy tüzetesebben fedezzük fel őket.
Ha pihenésre és szemet pihentető tájra vágyunk, fedezzük fel Svédország legszebb tájait, emberközpontú városait és a végtelen nyugalmat, amellyel Észak-Európa legnépesebb országa csábít.

Programok:
 

Javasolt útvonal:

Első nap
Elutazás Budapestről repülővel Stockholmba. Bérautó átvétele a repülőtéren, majd a szállás elfoglalása Stockholmban (távolság kb. 100 km). Szállás két éjszakára Stockholmban a Tegnérlunden*** vagy hasonló szállodában.

Második nap
Egész napos városnézés a svéd fővárosban. A 14 szigetre épült Stockholm egy hatalmas szigetvilág központjában fekszik. "Észak Velencéje"-ként is emlegetik, ahol a különleges természeti környezeten felül izgalmas látnivalók tucatjai várják a látogatókat.
Fontosabb látnivalók: Gamla stan (Óváros), Királyi palota, Kincstár, Riddarholm (Lovagsziget templom), Storkyrkan (Nagytemplom), Városháza, Skanzen, Vasa Múzeum, Északi Múzeum, Gröna Lunds Tivoli vidámpark, Kaknäs torony (kilátó 155 méter magasan), Drottningholm palota.
Szállás Stockholmban.

Harmadik nap
Reggelit követően indulás Uppsalába, a középkori egyetemi városba. Az Uppsalai Egyetem Skandinávia legrégebbi felsőoktatási intézménye, amelyet 1477-ben alapítottak. Ezen kívül itt található Skandinávia legnagyobb temploma is, az Uppsalai székesegyház.
Fontosabb látnivalók: Gamla Uppsala (óváros), Óvárosi Múzeum, királyi kastély, székesegyház, Gustavianum Egyetemi Múzeum, botanikus kert.
Szállás Uppsalában a Radisson Blu**** vagy hasonló szállodában. Teljes távolság kb. 70 km.

Negyedik nap
Folytassuk utunkat Karlstadba, a Vänern-tó partján fekvő városba, Värmland régió központjába. Fontosabb látnivalók: Katedrális, Värmland Múzeum, Börtönmúzeum, Mariebergsskogen park, Ve i Väse rúnakövek.
Szállás Karlstadban a Scandic Winn**** vagy hasonló szállodában. Teljes távolság kb. 280 km.

Ötödik nap
Ezen a napon látogassanak el Göteborgba, Svédország második legnagyobb városába és egyben legfontosabb kikötőjébe. Göteborgban található Skandinávia legforgalmasabb kikötője. Nem csoda, hogy a város képét nagyban befolyásolja a víz, mely köszönhető a tenger közelségének, valamint a Göte-folyó torkolatának.
Fontosabb látnivalók: kikötő, Liseberg vidámpark, Universum tudományos élményközpont, Tengerészeti Múzeum és Akvárium, Volvo Múzeum, Haltemplom.
Szállás Göteborgban a Spar Majorna*** vagy hasonló szállodában. Teljes távolság kb. 250 km.

Hatodik nap
Utazás Malmöbe, az Öresund-szoros partján fekvő városba, mely korábban Dániához is tartozott. A Hanza-szövetség nagy szerepet játszott a város életében, amely főként a heringhalászatról volt híres.
Fontosabb látnivalók: Malmö Múzeum, Városháza és a főtér, Királyi Park, Műszaki és Hajózási Múzeum, Természettudományi kiállítás.
Szállás Malmöben a Comfort Hotel*** vagy hasonló szállodában. Teljes távolság kb. 270 km.

Hetedik nap
Utolsóként érdemes ellátogatni a történelmi Kalmarba. Kalmar a Kalmarsund tengerszoros partján épült város, ahol a híres Ölandi híd is található, amely Öland szigetét köti össze a svéd szárazfölddel.
Fontosabb látnivalók: kastély, Interaktív Múzeum, székesegyház, lovagvár.
Szállás Kalmarban a Best Western Kalmarsund**** vagy hasonló szállodában. Teljes távolság kb. 280 km.

Nyolcadik nap
Bérautó leadása a repülőtéren (távolság kb. 300 km), hazautazás Budapestre.

Az ár tartalmazza:

 • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Stockholm útvonalon
 • Utasonként egy darab kisméretű kézipoggyász (max. 40x30x20 cm), a légitársaság poggyász-szabályzata bővebben
 • "A" kategóriás autó bérlése (Opel Corsa vagy hasonló) a kint töltött teljes időszakra, repülőtéri felvétellel, korlátlan kilométer-használattal, önrészes biztosítással
 • Szállás középkategóriás szállodákban, kétágyas szobában
 • Skandináv büféreggeli

Az ár nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illeték: 39 000 Ft
 • Üzemanyagköltség és útdíjak, parkolási díjak
 • Stockholmi városi behajtási illeték (max. 105 SEK/nap)
 • Az ajánlat a szabad helyek függvényében érvényes. Nem érvényes a kiemelt időszakokra (pl. ünnepek, vásárok).
 • Az utazás megkezdése előtt feltétlen olvassa át az autóbérlésről szóló gyakorlati útmutatónkat.
 • Hosszabbítás, módosított útvonal, kombinált utazás, magasabb szálláskategória, három- vagy négyágyas elhelyezés, 6 vagy több fő együttes utazása esetén kérje munkatársaink egyedi ajánlatát!
Volkswagen Golf vagy hasonló bérlése a tartózkodás teljes időtartamára

25 000 Ft /autó
Elsőbbségi beszállás

Az elsőbbségi beszállás korlátozott számban érhető el (a fedélzetre magával vihet egy kis méretű kézipoggyász mellett egy nagyméretű kézipoggyászt is - maximális méret: 55×40×23 cm.

15 600 Ft /fő
Feladott poggyász 10 kg oda-vissza

18 000 Ft /db
Feladott poggyász 20 kg oda-vissza

25 000 Ft /db
Útlemondási biztosítás

Az út költségének 1,5%-a

EUB Nívó betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
Kizárólag európai utazásokra köthető!
460 Ft /fő/nap
EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
605 Ft /fő/nap
EUB Top Extra betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
1 000 Ft /fő/nap
Válasszon indulási időpontot:

Felnőtt: Gyermek (2-12 év):
Az árkalkuláció előtt kérem válasszon egy indulási időpontot!
Ár: 269 000 Ft-tól/fő
+repülőtéri illeték: 39 000 Ft / fő

8 nap / 7 éj