Egyéni utazások |

Repülj és vezess! — Új-Zéland tájai


Kategóriák: , , , , , ,

14 nap alatt megismerkedhetünk az ország két fő szigetével, azok természeti és kulturális látnivalóival. A Waikato-folyó völgye, Wellington, Christchurch, vagy a Mount Cook gyönyörű csúcsa mindenkit elvarázsol.

Programok:

Első, második nap
Elutazás Budapestről átszállással Aucklandbe.

Harmadik nap
Érkezés Új-Zéland északi szigetére, szállás Aucklandben. Főbb látnivalók: Auckland Múzeum, Sky Tower, Harbour Bridge, Nemzeti Tengerészeti Múzeum.

Negyedik nap
Szabad program Aucklandben és környékén. A város nagyon sok érdekességet rejt magában, de ha inkább a természeti látnivalóknak szentelnénk napunkat, akkor látogassunk el Bay of Islands vidékére, ahonnan hajókirándulásra indulhatunk a több száz sziget közé, búvárkodhatunk, vagy bálna- és delfinlesre indulhatunk. Szállás Aucklandben.

Ötödik nap
Aucklandből dél felé vesszük az irányt. Utunk a Waikato-folyó menti dús termőföldek között halad. Ezen a vidéken találhatjuk többek között a "Gyűrűk Ura" című filmből jól ismert Hobbit falvát valamint a Waitomo cseppkő barlangjait. Az éjszakát Rotoruában töltjük.

Hatodik nap
Az egész napot Rotorua környéki vidék felfedezésével töltjük. A város természeti környezete, vulkanikus hegyei és geotermikus hőforrásainak köszönhetően többször is elnyerte az "Új-Zéland legszebb városa" címet. Szállás Rotoruában.

Hetedik nap
Ma továbbhaladunk az ország kulturális és művészeti központjaként is emlegetett főváros, Wellington felé. A nyüzsgő kikötővárosban egymást érik a galériák, divatos kávézók, a környéken pedig finom új-zélandi borokat kóstolhatunk. Szállás Wellingtonban.

Nyolcadik nap
Reggel kompra szállunk, hogy a déli szigetre hajózzunk. Picton kikötőjéből a part mentén autózunk Christchurch-be, ahol meg is szállunk.

Kilencedik nap
A délelőttöt a városban töltjük. Főbb látnivalók: katedrális, botanikus kert, Nemzetközi Antarktisz Központ. Délután továbbutazás a Tekapo-tóhoz. Szállás a Tekapo-tónál.

Tizedik nap
Az Otago-félszigetre utazunk, ahol a világ egyetlen szárazföldi albatrosz kolóniája él. Láthatunk itt többféle pingvinfajt, szörfözhetünk, de megnézhetjük a Larnach-kastélyt és a reneszánsz stílusú pályaudvar épületét is. Szállás Dunedinben.

Tizenegyedik nap
A déli tavak és hegyek felé vesszük az irányt. Gyönyörű hegyek között, Queenstownban töltjük a következő két éjszakát.

Tizenkettedik nap
Egész napos szabad program fakultatív programlehetőségekkel: terepjárótúra Tolkien könyvéből ismert "Középföldére", quadmotorozás, kanyontúra, hajókirándulás a Wakatipu-tavon. Szállás Queenstownban.

Tizenharmadik nap
Utunk a Déli Alpok gyönyörű hegyvidékén keresztül vezet következő állomásunk a sziget gleccservidéke felé. Ha korán kelünk, kirándulhatunk az ország legmagasabb pontjához, a 3762 méter magas Mount Cookhoz. Szállásunk a Fox vagy Franz Josef-gleccser környékén lesz.

Tizennegyedik nap
Ma gyalogtúrázhatunk a gleccservidéken, kajakozhatunk, biciklizhetünk a környék lélegzetelállító tájain, vagy akár helikopterre szállva felülről is gyönyörködhetünk a csipkézett hegyláncok közé szorult jégfolyam látványában. Szállásunk a Franz Josef-gleccser környékén lesz.

Tizenötödik nap
Utolsó előtti napunkat a nyugati partvidék felfedezésével töltjük. Az érintetlen tengerpart és az alpesi táj határán található Greymouth-ban éjszakázunk.

Tizenhatodik nap
Visszatérünk a déli sziget székhelyére, Christchurch-be, ahol utolsó éjszakánkat töltjük.

Tizenhetedik nap
Autó leadása a repülőtéren és hazautazás Budapestre.

Tizennyolcadik nap
Hazaérkezés.

Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy a Budapest-Auckland és a Christchurch-Budapest útvonalon, átszállással
 • Szállás tizennégy éjszakára középkategóriás szállodákban és motelekben
 • Wellington-Picton kompjegy
 • Mitsubishi Lancer vagy hasonló kategóriájú autó bérlése, korlátlan kilométer-használattal, önrészes biztosítással

Az ár nem tartalmazza:
 

 • Repülőtéri illeték: 199 000 Ft/fő
 • Fakultatív programok
 • Útlemondási biztosítás (választható) 1,7%
 • Az ajánlat a szabad helyek függvényében érvényes. Nem érvényes a kiemelt időszakokra (pl. ünnepek, vásárok).
 • Az utazás megkezdése előtt feltétlen olvassa át az autóbérlésről szóló gyakorlati útmutatónkat.
 • Kedvezmény: három vagy négy fő együttes foglalása esetén estate kategóriájú autót biztosítunk az utazás teljes időtartamára.
 • Egy fő utazása esetén, illetve hosszabbítás, módosított útvonal, kombinált utazás, magasabb szálláskategória, három- vagy négyágyas elhelyezés, 6 vagy több fő együttes utazása esetén kérje munkatársaink egyedi ajánlatát!
 • Önrészkiváltó biztosítási ajánlatunkért kérje munkatársaink segítségét!
Toyota Camry vagy hasonló bérlése a tartózkodás teljes időtartamára

99 000 Ft /autó
Toyota Corolla vagy hasonló bérlése a tartózkodás teljes időtartamára

39 000 Ft /autó
Útlemondási biztosítás

Az út költségének 1,5%-a

EUB Nívó betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
450 Ft /fő/nap
EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
590 Ft /fő/nap
EUB Top Extra betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
940 Ft /fő/nap
Válasszon indulási időpontot:

Felnőtt: Gyermek (2-12 év):
Az árkalkuláció előtt kérem válasszon egy indulási időpontot!
Ár: 729 000 Ft-tól/fő
+repülőtéri illeték: 199 000 Ft / fő

18 nap / 17 éj