Egyéni utazások |

Repülj és vezess! — Vadnyugati kalandozás a navahók földjén


Kategóriák: , , , , , , ,

A legendás Vadnyugatra kalauzol el utunk, mely során Salt Lake City és Las Vegas mellett a leglátványosabb észak-amerikai nemzeti parkokkal is megismerkedhetünk. A víz, a szél és jég, de mindenekelőtt a Colorado-folyó évmilliók alatt elképesztő természeti formákat alakított ki a mai Utah, Arizona és Nevada állam területén. Kilométer mély kanyonok, tűzvörös, szavakkal leírhatatlan homokkő sziklaalakzatok tarkítják a Colorado-fennsík végtelennek tűnő prérijét. Utazásunkat úgy terveztük meg, hogy kényelmes tempóban, de a legteljesebb képet kapjuk a Világ egyik legszebb tájékáról.

Programok:
 

Első nap
Elutazás Budapestről Salt Lake Citybe, Utah állam fővárosába. Salt Lake City - a 2002-es Téli Olimpiai Játékok otthona - az Amerikai Egyesült Államok leggazdagabb városa, a mormon egyház központja. Szállás Salt Lake Cityben.

Második nap
Városnézés Salt Lake Cityben majd elutazás a Canyonlands Nemzeti Parkba, érkezés délután. A nemzeti park területén a Colorado és a Green River évmilliók alatt alakította ki a homokkősziklák minden képzeletet felülmúló alakzatait. Este szállás egy hangulatos utah-i kisvárosban, Moabban (430 km).

Harmadik nap
Egész napos kirándulás a természetes homokkő-boltívekről elnevezett Arches Nemzeti Parkban. Este szállás Moabban (40 km).

Negyedik nap
Dél felé vesszük az irányt, ahol a Monument Valley hollywoodi filmekből (Volt egyszer egy Vadnyugat, Forrest Gump, Vissza a jövőbe 3, 2001 Űrodüsszeia, stb.) ismert sziklái szegélyezik utunkat. Délután a Colorado-folyó egyik legszebb kanyarulata, a Horseshoe Bend felett sétálunk, majd a naplementét a Utah és Arizona állam határán fekvő Page városka panorámájával búcsúztatjuk. Szállás Page-ben (440 km).

Ötödik nap
Reggeli után a napot a lélegzetelállító Antilop-kanyonban kezdjük, mely a délnyugat legnépszerűbb, legtöbbet fényképezett, keskeny, vízvájta kanyonja. A délutánt a Grand Canyon, a világ legnagyobb szurdokvölgyének felfedezésével töltjük. Este szállás a kanyon bejáratánál, Tusayanban (220 km).

Hatodik nap
Nyugat felé folytatjuk tovább utunkat a 40-es úton, majd Seligmannél a klasszikus 66-os úton autózunk. Délután Boulder Cityben a Hoover-gáthoz látogatunk. Az egykor a világ legnagyobb gátja címet viselő, kiemelt stratégiai fontosságú építmény látja el árammal és ivóvízzel többek között Las Vegas városát. Szállás este a "Fény és Csillogás Városában", a Nevada állambeli Las Vegasban (460 km), a Signature at MGM Grand Hotelben.

Hetedik nap
Az egész napot Las Vegasban töltjük. Felmehetünk a Stratosphere toronyba, ahonnan 350 méter magasból csodálhatjuk meg a szerencsejátékosok "Mekkáját". A Fremont Streeten a régi Las Vegas kaszinói és boltjai között sétálhatunk. Bejárjuk a Venetian Palace Velencéjét és a Paris Las Vegas Eiffel-tornyát, megnézzük a Bellagio színpompás szökőkút-játékát és a Mirage vulkánkitörését.

Nyolcadik nap
Elhagyjuk Nevada államot és észak felé vesszük az irányt. A nap nagy részét a Zion Nemzeti Parkban töltjük, Utahban. Szállás este Cedar Cityben (350 km).

Kilencedik nap
Egész napos kirándulás a Bryce Canyon Nemzeti Parkban. A 2500 méter magasan fekvő nemzeti parkban a természet ereje több ezer sziklatűt és oszlopot alakított ki az eltelt évmilliók során. Este visszautazás Cedar Citybe (250 km).

Tizedik nap
Reggeli után Salt Lake Cityig utazunk (405 km). Visszautazás átszállással Európába.

Tizenegyedik nap
Hazaérkezés Budapestre.

Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy oda-vissza a Budapest-Salt Lake City útvonalon, átszállással
 • Szállás hét éjszakára középkategóriás szállodákban (Crystal Inn, Holiday Inn és hasonlókban), kétágyas szobákban
 • Szállás két éjszakára Las Vegasban, a Signature at MGM Grand luxusszállodában, kétágyas szobákban
 • "B" kategóriás (Ford Focus vagy hasonló), automata váltós bérautó az utazás teljes időtartamára korlátlan km-használattal, repülőtéri felvétellel és leadással, teljes körű autóbiztosítással

Az ár nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illetékek és adók: 129 000 Ft/fő
 • Ellátás
 • Belépőjegyek (helyben fizetendőek), USA nemzeti parkok-bérlet 80 USD, Antilop-kanyon belépő kb. 50 USD, Stratosphere torony 25 USD, Hoover-gát 15 USD
 • Vízum vagy ESTA belépési engedély (14 USD/fő vagy irodánkban 9000 Ft/fő)
 • Az Egyesült Államokba történő belépéshez érvényes útlevél és az interneten előzetesen kitöltött ESTA regisztráció szükséges. A regisztráció díja egyénileg 14 USD /fő vagy irodánkban 9000 Ft/fő.
 • Az ajánlat a szabad helyek függvényében érvényes. Nem érvényes a kiemelt időszakokra (pl. ünnepek, vásárok).
 • A főszezoni felár érvényessége: június 20.-augusztus 20.
 • Az utazás megkezdése előtt feltétlen olvassa át az autóbérlésről szóló gyakorlati útmutatónkat.
 • Kedvezmény: három vagy négy fő együttes foglalása esetén estate kategóriájú autót biztosítunk az utazás teljes időtartamára.
 • Egy fő utazása esetén, illetve hosszabbítás, módosított útvonal, kombinált utazás, magasabb szálláskategória, három- vagy négyágyas elhelyezés, 6 vagy több fő együttes utazása esetén kérje munkatársaink egyedi ajánlatát!
 • Gyermekkedvezményekkel kapcsolatban érdeklődjön irodánkban!
 • Útlemondási biztosítás (választható) 1,5%.
ESTA belépési engedély ügyintézése

9 000 Ft /fő
Útlemondási biztosítás

Az út költségének 1,5%-a

EUB Nívó betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
Kizárólag európai utazásokra köthető!
460 Ft /fő/nap
EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
605 Ft /fő/nap
EUB Top Extra betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
1 000 Ft /fő/nap
Válasszon indulási időpontot:

Felnőtt: Gyermek (2-12 év):
Az árkalkuláció előtt kérem válasszon egy indulási időpontot!
Ár: 359 000 Ft-tól/fő
+repülőtéri illeték: 129 000 Ft / fő

11 nap / 10 éj