Egyéni utazások |

Repülj és vezess! - Modena és Ravenna - Mini körút Emilia-Romagnában


Kategóriák: , , , , , , ,

Emilia-Romagna Olaszország egyik kevésbé ismert régiója, azonban számtalan felfedeznivalóval találkozhatunk itt is. Tekintettel arra, hogy a gasztronómia fellegvára, számtalan tipikus olasz alapanyaggal és fogással ismerkedhetünk meg, melyek közül egyet sem érdemes kihagyni. Bologna amellett, hogy a gasztronómia fellegvára, Európa első egyetemének ad otthont, valamint az autóiparban is nagy jelentőségnek örvend, hiszen itt született többek között a Lamborghini, a Maserati, valamint a Ducati autói. Ha Bolognában járunk, feltétlenül kóstoljuk meg a helyi specialitásokat: Tagliatelle al ragú és Lasagne verdi alla bolognese. Modena a balzsamecet hazája, ahol szintén érdemes felfedezni a középkori, hangulatos óváros részt, hiszen azonnal magába szippant ez a hangulatos városka. Utunk végállomása Ravenna, amely mozaikjairól híres, de útközben több jellegzetes várost is érdemes felkeresni: Ferrarát, Comacchiót és Forlít.
A mini körút során Emilia-Romagna délkeleti részét járhatják be és betekintést nyerhetnek a régió kulturális és gasztronómiai értékeibe.

Javasolt útvonal:


Első nap
Délután érkezés Bolognába, majd a szállás elfoglalása. Bologna felfedezését kezdjük egy kis gasztronómiai ízelítővel. Térjünk be egy helyi étterembe és kóstoljuk meg a helyi jellegzetességeket, hiszen Bologna Olaszország gasztronómiai fővárosa. A kézzel készített jellegzetes tésztaételeket és a helyi felvágottat, a mortadellát mindenképpen próbáljuk ki. Javasolt éttermek: Al Sangiovese Restaurant, L' Arcimboldo Restaurant, vagy hasonló. Szállás Bolognában, a Hotel Cavour 3* szállodában vagy hasonlóban.

Második nap
Induljunk gyalogos városnézésre Bolognában. Javasolt látnivalók: Piazza Maggiore és Piazza del Nettuno, Archiginnasio anatómiai színház, Basilica di San Petronio, Bolognai ferde tornyok: Torre Garisenda és Torre Asinelli, Basilica di Santo Stefano (Sette Chiese), Santuario di Madonna di San Luca, Basilica di San Domenico, Battuti Oratóriuma, Basilica di San Pietro, Pinacoteca Nazionale. Szállás Bolognában.

Harmadik nap
Reggelit követően induljunk el a közeli Modenába (kb. 40 km), majd fedezzük fel Modenát egy kellemes gyalogos városnézés során. Javasolt látnivalók: Piazza Grande, San Geminiano katedrális, Ghirlandina torony, Panini Motor Museum, Museo Casa Enzo Ferrari, Piazza Roma. Ebédidőben látogassunk el egy helyi étterembe, javasolt éttermek: Hosteria Giusti, Ristorante Selmi 22 vagy hasonló. A tészták közül a tortellinit próbáljuk ki mindenképpen, amit Modenában találtak fel.
Este látogassunk el egy Modena közeli farmra, ahol vegyünk részt egy tradicionális balzsamecet- és borkóstolón. A balzsamecet Modena legjellegzetesebb gasztronómiai terméke, melyet a parmezán sajtra (Modenában kizárólag „Parmigiano Reggiano”) szoktak csepegtetni, így egy kiváló ízkombináció jön létre. A régióban a borok közül a legjellemzőbb a Lambrusco, melyet szintén érdemes kipróbálni.
Szállás Modenában, a Best Western Hotel Libertá 4* vagy hasonló szállodában.

Negyedik nap
Reggelit követően kijelentkezés a szállodából és indulás Ravennába (kb. 125 km).
Útközben érdemes kisebb kitérőt tenni Ferrara és Comacchio városkájába is. Ferrara érdekessége, hogy a várat a mai napig több km hosszú várfal veszi körül. Főbb látnivalói közé tartozik a Castello Estense, amelyet egy vízzel teli várárok vesz kerül. Tipikus helyi kenyér az ún. ciupeta, de ezen kívül híres a szalámi, a panpepato (csokis sütemény), tenerina (szintén csokis sütemény).
Utunk végállomása Ravenna, ahol a bizánci stílusú mozaikok mindenhol otthagyták a nyomukat, de megtalálható a görög, vagy római stílus is. Főbb látnivalók: Sant’t Apollinare Nuovo, Basilica di San Vitale, Mausoleo di Galla Placidia, Battistero Neoniano. Ravenna helyi termékei közül kiemelkedő a piadina, ami tulajdonképpen egy lapos kenyér.
Szállás Ravennávan, az NH Ravenna 4* vagy hasonló szállodában.

Ötödik nap
Reggelit követően kijelentkezés a szállodából, majd folytassuk a városnézést Ravennában. Délben induljunk el a közeli Forlí városába (kb. 35 km), amelyet a rómaiak alapítottak a Kr. e. 2. században. A városban a római kor, a barokk, a reneszánsz és a racionalizmus hatásait is nyomon követhetjük. Látnivalók: Piazza Aurelio Saffi, Santuario Santa Maria Delle Grazie di Forno, Rocca di Ravaldino, Palazzo del Podesta. Itt se feledkezzünk meg a gasztronómiáról sem, hiszem Forlí jelképe az ún. 'passatelli', ami egyfajta tészta, amit húslevesbe főznek meg. Este az autó leadása a bolognai repülőtéren és hazautazás.

Az ár tartalmazza:

 • Oda-vissza repülőjegy Budapest-Bologna útvonalon, közvetlen repülőjárattal
 • Repülőtéri illeték
 • Egy darab kisméretű kézipoggyász (max. max. 40x30x20 cm), a légitársaság poggyász-szabályzata bővebben
 • Két éjszaka szállás Bolognában, kétágyas szobában
 • Egy éjszaka szállás Modenában, kétágyas szobában
 • Egy éjszaka szállás Ravennában, kétágyas szobában
 • Autóbérlés (Renault Clio vagy hasonló autó) önrészes biztosítással repülőtéri felvétellel és leadással az utazás teljes időtartamára
 • Balzsamecet- és borkóstoló egy Modena közeli farmon

Az ár nem tartalmazza:

 • Reggeli a szállodákban
 • Idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő): 4 EUR/fő/éj
 • Az ajánlat a szabad helyek függvényében érvényes.
 • Az ülőhelyfoglalás, az elsőbbségi beszállás, illetve a poggyászdíjak a repülőjáratok foglaltságának függvényében változhatnak.
 • Nem érvényes a kiemelt időszakokra (pl. ünnepek, vásárok).
 • Az utazás megkezdése előtt feltétlen olvassa át az autóbérlésről szóló gyakorlati útmutatónkat.
 • Egy fő utazása esetén, illetve hosszabbítás, módosított útvonal, kombinált utazás, magasabb szálláskategória, három- vagy négyágyas elhelyezés, 6 vagy több fő együttes utazása esetén kérje munkatársaink egyedi ajánlatát!
 • Önrészkiváltó biztosítási ajánlatunkért kérje munkatársaink segítségét!
Ülőhelyfoglalás oda-vissza útra

Az ár normál (nem nagy lábterű) ülőhelyekre vonatkozik

9 000 Ft /fő
Elsőbbségi beszállás

Korlátozott számban érhető el - a fedélzetre magával vihet egy kis méretű kézipoggyász (40x30x20 cm-es) mellett egy nagyméretű kézipoggyászt is (max. 55×40×23 cm, max. 10 kg)

14 000 Ft /fő
Feladott poggyász max. 10 kg

19 000 Ft /fő
Feladott poggyász max. 20 kg

25 000 Ft /fő
Útlemondási biztosítás: 2,0%
Colonnade ATLASZ - Classic egyéni biztosítás
Az USA-ra és Kanadára nem köthető. Európán kívüli úti célhoz területi felár és 71 éves kor fölött korfelár számítandó.
600 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Prémium egyéni biztosítás
Európán kívüli úti célhoz területi felár és 71 éves kor fölött korfelár számítandó.
790 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Privileg egyéni biztosítás
Európán kívüli úti célhoz területi felár és 71 éves kor fölött korfelár számítandó.
1 100 Ft /fő/nap
Válasszon indulási időpontot:

Az árkalkuláció előtt kérem válasszon egy indulási időpontot!
Teljes ár: 159 000 Ft-tól/fő
illetékekkel együtt,
kétágyas szobában való elhelyezés esetén

5 nap / 4 éj

ÉRDEKLŐDÉS
GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK