Egyéni utazások |

Repülj és vezess! - Norvég fjordok (14 napos)


Kategóriák: , , , , , , ,

A kéthetes oslói kiindulású körút során megismerkedhetünk Norvégia legjelentősebb városaival, bejárjuk Oslót és a középkori fővárost, Trondheimet. Felkeressük az Art Nouveau építészetéről híres Ǻlesundot és a csodálatos Bergent, valamint ellátogatunk Stavangerbe és Kristiansandba is. A legszebb norvég fjordokon keresztül vezet végig az utunk, bejárjuk a Geiranger-, a Sogne-, a Hardanger- és a Lysefjord vidékét is. Ezt az életre szóló utat a saját tempónkban autózhatjuk végig - páratlan élmény!

Megjegyzés: ez az utazási ajánlat bármelyik norvégiai vagy egyéb észak-európai egyéni utazással kombinálható - kérje munkatársaink egyedi ajánlatát!

Programok:
 

Első nap
Elutazás Budapestről közvetlen járattal Oslo Gardermoen repülőterére. Bérautó átvétele a repülőtéren, majd elutazás az 1994-es téli olimpiának otthont adó Lillehammerbe (kb. 140 km).
Szállás Lillehammerben.

Második nap
Délelőtt érdemes felkeresni a lillehammeri Maihaugen skanzent, amely több mint 200 épületével Észak-Európa egyik legnagyobb szabadtéri múzeuma. Elutazás észak felé, Rørosba (kb. 260 km). Az egykori bányászvároska Norvégia egyik gyöngyszeme, a belváros házai kizárólag fából épültek, ma UNESCO védelem alatt állnak. Továbbutazás Trondheimbe, az ország középkori fővárosába (kb. 155 km).
Szállás Trondheimben.

Harmadik nap
Egész napos városnézés a hangulatos Trondheimben. Fontosabb látnivalók: Nidaros-katedrális, Püspöki Palota, Stiftsgården (a norvég király trondheimi rezidenciája), Hadtörténeti Múzeum, Sverresborg Trøndelag Néprajzi Múzeum, Ringve Zenemúzeum, Trampe (a világ egyetlen kerékpárliftje), Munkholmen szigete.
Szállás Trondheimben.

Negyedik nap
Utazás Trondheim és Ǻlesund között a fjordvidéken (kb. 300 km). Ǻlesundöt az 1904-es pusztító tűz után szecessziós stílusban építették újra, megteremtve ezzel az egyik legegységesebb építészetű norvég várost. Fontosabb látnivalók: Sunnmøre Helytörténeti Múzeum, Középkor Múzeum, Észak-atlanti Tengerek Víziparkja, Art Nouveau Központ.
Szállás Ǻlesundben.

Ötödik nap
Átkelés a Storfjordon, majd továbbutazás a világ egyik legszebb fjordjához, a Geiranger-fjordhoz (Világörökségi helyszín). Geiranger és Hellesylt között kompon végigutazva is megcsodálhatjuk a fjordot. Továbbutazás a Sogne-fjord végén található Sogndalba vagy Lærdalba (kb. 320 km).
Szállás Sogndalban vagy Lærdalban.

Hatodik nap
Kirándulás a Sogne-fjordrendszer vidékén. Érdemes felkeresni a közeli borgundi dongatemplomot, a középkori skandináv építészet egyik csodáját, vagy elutazni a Jostedal-gleccserhez (Olden közelében).
Szállás Sogndalban vagy Lærdalban.

Hetedik nap
Elutazás Bergenbe, a legszebb fekvésű norvég városba (kb. 240 km). Utunk során álljunk meg a Stegastein kilátópontnál. Flåm és Gudvangen között hajó is közlekedik, amiről az Aurlands- és Nærøy-fjordot lehet megcsodálni (az utazás egy irányban kb. 1,5-2 óra).
Szállás Bergenben.

Nyolcadik nap
Egész napos városnézés Bergenben. Fontosabb látnivalók: Halpiac, Bryggen (Világörökségi helyszín), Mária-templom, Fløibanen (panorámasikló), Hanza Múzeum.
Szállás Bergenben.

Kilencedik nap
Utazás dél felé, a festői Hardanger- és Boknafjord érintésével. Útközben tehetünk egy kitérőt Haugesund városkában, melyet a középkorban heringhalászok alapítottak. Megérkezés Stavangerbe, az olajipar központjába. Fontosabb látnivalók: Óváros (Gamla Stavanger), Dóm, Olajmúzeum, Valberg-torony.
Szállás Stavangerben.

Tizedik nap
Kirándulás a norvég fjordvidék egyik legtöbbet fényképezett természeti látnivalójához, a közeli Lyse-fjord partján található Prédikálószékhez (Preikestolen). A Stavanger-Tau vagy a Lauvvik-Oanes komppal történő átkelést követően a Preikestolhyttáig juthatunk el autóval. Innen egy könnyű 2 órás túrával jutunk fel a Prédikálószékig, amely 604 méterrel magasodik a Lyse-fjord vize felé, lenyűgöző kilátást nyújtva. Visszautazás ugyanazon az útvonalon.
Szállás Stavangerben.

Tizenegyedik nap
A körutunkat a dél-norvég partok és a legszebb homokos strandok mentén folytatjuk tovább, az Otra folyó partján fekvő Kristiansandig (kb. 250 km). Érdemes megállni a bájos Sogndalstrand színes házainál. A "legnaposabb" norvég város, Kristiansand az Északi-tenger fontos kikötője.
Szállás Kristiansandban.

Tizenkettedik nap
Továbbutazás Oslóba (kb. 320 km). Útközben álljunk meg a kedves kisvárosban, Arendalban (világítótornya hálás fotótéma) és a Drammenfjord csúcsán elterülő Drammenben, mely Norvégia hetedik legnépesebb városa (a "hidak városa", de söréről is nevezetes).
Szállás Oslóban.

Tizenharmadik nap
Egész napos szabadidő Oslóban. Látogassunk meg néhány múzeumot, vagy tegyünk egy sétát a belvárosban és a kikötőben. Látnivalók: Királyi Palota, Stortinget (Parlament), Városháza, Operaház, Vigeland szoborpark, Akershus-erőd, Nemzeti Galéria, Nobel Békeközpont, Ibsen Múzeum, Munch Múzeum, Vikinghajó Múzeum, Fram Múzeum, Kon-Tiki Múzeum, Tengerészeti Múzeum, holmenkolleni síugrósánc.
Szállás Oslóban.

Tizennegyedik nap
Délelőtt elutazás a Gardermoen repülőtérre (kb. 50 km). Az autó leadása a repülőtéren, majd hazautazás közvetlen járattal Budapestre.

Az ár tartalmazza:
 

 • Repülőjegy a Budapest-Oslo útvonalon oda-vissza, közvetlen járattal
 • Utasonként egy darab kézipoggyász (max. 55x40x23 cm, max. 10 kg) oda-vissza
 • Egy darab Volkswagen Polo vagy hasonló autó bérlése tizenhárom napra repülőtéri felvétellel és leadással, korlátlan kilométerhasználattal, önrészes CDW/TP biztosítással
 • Szállás tizenhárom éjszakára középkategóriás szállodákban, kétágyas szobákban
 • Bőséges skandináv büféreggeli

Az ár nem tartalmazza:
 

 • Repülőtéri illeték: 39 000 Ft/fő
 • Üzemanyagköltség, út- és kompdíjak
 • Parkolási díjak (a kisebb városokban, vidéken ingyenes, a nagyobbakban 150-250 NOK/nap)
 • Útlemondási biztosítás (választható) 1,7%
 • Az ajánlat a szabad helyek függvényében érvényes. Nem érvényes a kiemelt időszakokra (pl. ünnepek, vásárok).
 • Az utazás megkezdése előtt feltétlen olvassa át az autóbérlésről szóló gyakorlati útmutatónkat.
 • Kedvezmény: három vagy négy fő együttes foglalása esetén estate kategóriájú autót biztosítunk az utazás teljes időtartamára.
 • Egy fő utazása esetén, illetve hosszabbítás, módosított útvonal, kombinált utazás, magasabb szálláskategória, három- vagy négyágyas elhelyezés, 6 vagy több fő együttes utazása esetén kérje munkatársaink egyedi ajánlatát!
 • Önrészkiváltó biztosítási ajánlatunkért kérje munkatársaink segítségét!
Feladott poggyász (max. 20 kg) oda-vissza

8 000 Ft /db
Ford Focus Estate vagy hasonló autó bérlése a tartózkodás teljes időtartamára

60 000 Ft /autó
Toyota RAV4 vagy hasonló autó bérlése a tartózkodás teljes időtartamára

160 000 Ft /autó
Útlemondási biztosítás

Az út költségének 1,7%-a

EUB Nívó betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
450 Ft /fő/nap
EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
590 Ft /fő/nap
EUB Top Extra betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
940 Ft /fő/nap
Válasszon indulási időpontot:

Felnőtt: Gyermek (2-12 év):
Az árkalkuláció előtt kérem válasszon egy indulási időpontot!
Ár: 499 000 Ft-tól/fő
+repülőtéri illeték: 39 000 Ft / fő

14 nap / 13 éj