Egyéni utazások |

Repülj és vezess! - Szardínia természeti és kulturális kincsei


Kategóriák: , , , , , , , ,

Szardíniáról kétségkívül elsőként a pínea erdőkkel határolt fehérhomokos öblök, türkizkék tengervíz jut az utazó eszébe. Pedig a sziget ennél sokkal több kincset rejt! Kevesen tudják, hogy a sziget lakói paradox módon nagyrészt nem a halászatból, hanem a pásztorkodásból élnek; vagy hogy a sziget belsejében található nemzeti parkok hegyei közt végtelen szerpentineken hamisítatlan szárd falvak között bolyonghatunk. Fő attrakcióként pedig olajligetek között megalitikus romokra lelhetünk, melyek leghíresebb darabja a Baruminiben található nuraghe, ami 1997-től az UNESCO Világörökség részét képezi.
Programunk során bérelt autónkkal, érdeklődési körünknek, tempónknak megfelelően merülhetünk el a szárd falvak és misztikus romok rengetegében, és persze a sok érdekesség között minden nap jut idő megmártózni a tengerben a sziget egyik eldugott szegletében.

Programok:

Javasolt útvonal:

Első nap
Elutazás Szardíniára, Alghero városába, a bérautó átvétele, majd utazás a szállásra. Kora este szabadprogram. Szállás Hotel Catalunya szállodában, vagy hasonlóban.

Második nap
A mai napot érdemes Algherónak és a környék érdekességeinek felfedezésével tölteni. Délelőtt hajóra szállhatunk a Capo Caccia szirthez és híres Grotta di Nettuno cseppkőbarlanghoz. Délután fürdőzhetünk a város egyik strandján, és még marad idő sétálni a városka macskaköves utcáin, naplementét nézni a városfal tetején, vagy épp megvacsorázni egy hangulatos családi étterem teraszán. Szállás Hotel Catalunya szállodában, vagy hasonlóban.

Harmadik nap
Reggelink után induljunk dél felé, hogy a mai napot a sziget építészeti remekeinek felfedezésével töltsük. Első megállóként érdemes a sziget belsejében található Saccargia Bazilikába látogatni, mely a régió legfőbb román stílusú műemléke. Ezután felfedezhetjük a sziget egyik legjelentősébb nuraghéjeként számon tartott Santu Antine romjait, vagy a nem messze található Necropolis di sant'Andrea Priu különleges barlangrendszerét is. A jól megérdemelt szieszta óráit a tengerparti Bosa városkában tölthetjük, mielőtt a  különleges hangulatú Sinis-félsziget felé vesszük az irányt (kb. 210 km). Szállás az Oristano környéki IS Benas Country Lodge-ban vagy hasonló vidéki szállodában.

Negyedik nap
Ma látogassuk meg a sziget legnagyobb és legjobb állapotban fennmaradt, ötezer éves, megalit korból származó nuraghe komplexumát Baruminiben, mely az UNESCO Világörökség részét képezi 1997 óta (kb.150 km)! Érdemes két órát és egy kényelmes cipőt rászánni a programra, mert a nuraghék lépcsőin, zegzugos folyosóin sok felfedeznivaló vár ránk. Délután jut időnk pihenni a szállodánk medencéjénél, vagy strandolni a környék egyik szép tengerpartján. Szállás az Oristano környéki IS Benas Country Lodge-ban vagy hasonló vidéki szállodában.

Ötödik nap
Ma igazi kaland vár ránk! Bevethetjük magunkat a szárd falvak rengetegébe: úticélunk Orgosolo falva, ami banditizmusa révén íródott be a sziget történetébe. Mára a vendetták helyét a street art és a turizmus vette át. Érdemes időt szánni és elveszni az érdekes graffitikkel díszített falak között, vagy részt venni a helyi pásztorok által készített hamisítatlan szárd ebéden (az előzetes foglalás ajánlott). Délután magunk mögött hagyjuk a hegyvidéket és elérjük az ikonikus Smaragd-part déli részét (kb. 200 km). Szállás a Hotel Vela Sole szállodában, vagy hasonlóban.

Hatodik nap
Folytassuk utazásunkat a sziget világhírű, luxusszállodáiról, yachtjairól és kristálytiszta vizű partszakaszáról híres Smaragd-parton. Bejárhatjuk a csodás öblöket, sétálhatunk a yacht kikötőkben (110 km). Szállás a Palau környéki Club Esse Porto Rafael vagy hasonló szállodában.

Hetedik nap
A pihenni vágyók ma az egész napot a környék egyik csodás partján tölthetik, aki pedig Szardínia mellett egy kis ízelítőre vágyik és francia földre is lépne, pattanjon az egyik reggeli, délelőtti kompjáratra és látogasson el a korzikai Bonifacio festői szépséges városába (kompjegy foglalásával kapcsolatban keresse ügyintézőnket)! Már az alig egyórás kompút alatt is gyönyörű, de felkapaszkodva Bonifacio felsővárosába életre szóló, csodás látvány tárul a szemünk elé. Bátrabbak innen rövid túrára indulhatnak a fehér sziklaszirtek tetején, a kényelemre, kulinális élvezetekre vágyók pedig kereshetnek egy hangulatos éttermet és élvezhetik a hamisítatlan francia konyha nyújtotta élvezeteket. Az esti kompok egyikével térünk vissza Szardíniára. Szállás a Palau környéki Club Esse Porto Rafael vagy hasonló szállodában.

Nyolcadik nap
Reggeli után utazás az algherói repülőtérre (140 km), majd hazautazás Budapestre.
 

Az ár tartalmazza:

 • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Alghero útvonalon
 • Utasonként egy darab kisméretű kézipoggyász
 • "B" kategóriás bérelt autó (Opel Corsa vagy hasonló) korlátlan kilométer-használattal, önrészes biztosítással
 • Két éjszaka szállás Algheróban középkategóriás szállodában, kétágyas szobában
 • Két éjszaka szállás Oristano környékén középkategóriás vidéki szállodában, kétágyas szobában
 • Egy éjszaka szállás La Calettán középkategóriás szállodában, kétágyas szobában
 • Két éjszaka szállás Palau környékén, középkategóriás szállodában, kétágyas szobában
 • Reggeli

 

Az ár nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illeték: 39 000 Ft
 • Üzemanyagköltség
 • Az ajánlat a szabad helyek függvényében érvényes. Nem érvényes a kiemelt időszakokra (pl. ünnepek, vásárok).
 • A főszezoni felár érvényessége: július 1-augusztus 31.
 • Az elsőbbségi beszállás, illetve a poggyászdíjak a repülőjáratok foglaltságának függvényében változhatnak.
 • Az utazás megkezdése előtt feltétlen olvassa át az autóbérlésről szóló gyakorlati útmutatónkat.
 • Kedvezmény: három vagy négy fő együttes foglalása esetén estate kategóriájú autót biztosítunk az utazás teljes időtartamára.
 • Egy fő utazása esetén, illetve hosszabbítás, módosított útvonal, kombinált utazás, magasabb szálláskategória, három- vagy négyágyas elhelyezés, 6 vagy több fő együttes utazása esetén kérje munkatársaink egyedi ajánlatát!
 • Önrészkiváltó biztosítási ajánlatunkért kérje munkatársaink segítségét!
Elsőbbségi beszállás

Az elsőbbségi beszállás korlátozott számban érhető el (a fedélzetre magával vihet egy kis méretű kézipoggyász mellett egy nagyméretű kézipoggyászt is - maximális méret: 55×40×23

19 000 Ft /fő
Feladott poggyász oda-vissza max. 10 kg

35 000 Ft /fő
Feladott poggyász oda-vissza max. 20 kg

48 000 Ft /fő
Oda-vissza kompjegy Santa Teresa Gallura - Bonifacio

35 000 Ft /fő
Ülőhelyfoglalás oda-vissza útra

Az ár normál (nem nagy lábterű) ülőhelyekre vonatkozik

9 000 Ft /fő
Útlemondási biztosítás: 2,0%
Colonnade ATLASZ - Classic egyéni biztosítás
Az USA-ra és Kanadára nem köthető. Európán kívüli úti célhoz területi felár és 71 éves kor fölött korfelár számítandó.
600 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Prémium egyéni biztosítás
Európán kívüli úti célhoz területi felár és 71 éves kor fölött korfelár számítandó.
790 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Privileg egyéni biztosítás
Európán kívüli úti célhoz területi felár és 71 éves kor fölött korfelár számítandó.
1 100 Ft /fő/nap
Válasszon indulási időpontot:

Az árkalkuláció előtt kérem válasszon egy indulási időpontot!
Teljes ár: 339 000 Ft-tól/fő
illetékekkel együtt,
kétágyas szobában való elhelyezés esetén

8 nap / 7 éj

ÉRDEKLŐDÉS
GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK