Egyéni utazások |

Sivatag és oázis - egyéni utazás Namíbiába és Botswanába


Kategóriák: , , , , , , ,

Egy utazás alatt megtapasztalhatjuk a Kalahári-sivatag végtelenjét, gyönyörködhetünk a Namíb-sivatag látványos, vörös dűnéiben, pihenhetünk a német gyarmati időket idéző óceánparti Swakopmundban, majd Botswanába átrepülve egyedülálló szafarin vehetünk részt a világ legnagyobb szárazföldi deltatorkolatában, az Okavango-deltában.

Programok:
 

Első nap
Indulás Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással Windhoekban.

Második nap
Érkezés Windhoekba, az autó felvétele, majd utazás dél felé, a Kalahári sivatag mentén. Késő délután érkezünk Mariental környékén található szállásunkra a Kalahari Anib Lodge-ba. Lehetőség esti vadlesre. Távolság: 300 km (kb. 4 óra)

Harmadik nap
Egész nap a vendégfarmon és környékén. Csatlakozhatunk a farm által szervezett terepjárós vagy gyalogos vadlesek egyikére, vagy autónkba ülve felfedezhetjük a területen élő vadvilág színe-javát.

Negyedik nap
Nyugat felé indulunk, hogy délutánra a Namib-sivatag homokdűnéi közé érjünk. Kora délután érkezünk a Sesriem kanyonhoz. Érdemes rövid sétát tenni a sivatag szélén található, átlagosan 30-40 méter magas sziklafalakkal övezett keskeny szorosban. Az elkövetkező két éjszakát Sesriem környékén, a Namib Desert Lodge-ban töltjük. Távolság: 350 km (kb. 5 óra)

Ötödik nap
Hajnalban indulunk a világ legidősebb sivataga felé, hogy a nap reggeli sugarait már a 150 méter magas 45. dűne lábánál élvezhessük. Ezután a sivatag leghíresebb oázisába, Sossusvleibe megyünk. Ide rendszeres, négykerék-meghajtású terepjárótranszfer visz. Másszunk fel a dűnék tetejére, élvezzük a sivatagi táj végtelen nyugalmát, gyönyörködjünk a Namib-sivatag állandóságában. Délután feltétlenül nézzük meg Deadvlei-t (Halott-völgy), ahol a több száz méteres homokdűnék lábánál kiszáradt ősi fák hirdetik a múltat.

Hatodik nap
Gyönyörű sivatagi tájon autózunk az óceánparti Walvis Bay-be. A városka mellett található tengerlagúnában több ezres flamingókolónia él. Innen a német gyarmati időket idéző Swakopmundba megyünk. Érdemes sétálni a hangulatos utcákon, kigyalogolni a világítótoronyhoz, megnézni a tengeri akváriumot. Két éjszaka szállás a vagy hasonlóban. Távolság: 350 km (kb. 5 óra)

Hetedik nap
Az egész napot a város környékén töltjük. Néhány programlehetőség: hőlégballonozás, négykerekű homokfutós túra a környék sivatagos táján, hajós delfin- és fókales, cápahorgászat. Délután érdemes elmenni a Moon Valley eróziós tájaira, ahol lélegzetelállító a napnyugta. Itt él Földünk egyik legritkább növénye, az 1000 évnél is hosszabb ideig élő Welwitchia Mirabilis. Szállás The Delight szállodában Swakopmundban.

Nyolcadik nap
Ma visszatérünk Namíbia fővárosába, ahol a délutánt töltjük. Szállás a Windhoek Gardens Guesthouse szálláson vagy hasonlóban.

Kilencedik nap
Ma kora reggel indulunk a windhoeki repülőtérre, majd elutazunk Maunba, ahol az Okavango-delta és a sivatag találkozik. A repülőtérről kis, hatszemélyes repülőre váltunk és egy pár perces úttal érjük el a deltavidék szívében található Moremi Crossing Lodge-ot.

Tizedik nap
Egy felejthetetlen napot töltünk az Okavango-delta érintetlen világában. A gyönyörű természeti környezetben fekvő, csupán 16 luxus sátorral rendelkező vendégfarm kínálatában szerepelnek a félnapos és egynapos mokorós (tradicionális hajó) vadlesek, gyalogos vadlesek, naplementés hajótúrák és horgászkirándulások, melyek mindegyikét a részvételi díj tartalmazza. Esténként saját verandánkon üldögélve is élvezhetjük a vízilovak röfögését vagy nézhetjük az arra bóklászó elefántok vonulását.

Tizenegyedik nap
Búcsút intünk a delta vidékének, majd hazautazás Budapestre.

Tizenkettedik nap
Érkezés Budapestre.

A program kérésre bővíthető.

Az ár tartalmazza:
 

 • Repülőjegy Budapest-Windhoek/Maun-Budapest útvonalon
 • "C" kategóriás (Nissan Almera vagy hasonló) bérautó az utazás teljes időtartamára korlátlan km használattal, repülőtéri felvétellel és leadással,önrészes biztosítással
 • Oda-vissza repülőtéri transzfer Botswanában busszal, hajóval és kisrepülővel
 • 7 éjszaka szállás reggelivel középkategóriás szállásokon Namíbiában
 • 2 éjszaka szállás a Moremi Crossing Lodge-ban teljes ellátással, vadlesekkel és nemzeti park belépővel

Az ár nem tartalmazza:
 

 • Repülőtéri illeték: 199 000 Ft/fő
 • Vízum díja Namíbiába: 80 EUR, (Vízumügyintézést külön kérés esetén biztosítunk. Díjainkról érdeklődjön irodánkban!)
 • Turisztikai adó díja Botswanában: kb. 35 EUR
 • Az ajánlat a szabad helyek függvényében érvényes. Nem érvényes a kiemelt időszakokra (pl. ünnepek, vásárok).
 • Az utazás megkezdése előtt feltétlen olvassa át az autóbérlésről szóló gyakorlati útmutatónkat.
 • Négy fő foglalása esetén Nissan Qashqai (vagy hasonló) autót biztosítunk.
 • Hosszabbítás, módosított útvonal, kombinált utazás, magasabb szálláskategória, három- vagy négyágyas elhelyezés, 6 vagy több fő együttes utazása esetén kérje munkatársaink egyedi ajánlatát!
 • Önrészkiváltó biztosítási ajánlatunkért kérje munkatársaink segítségét!
 • A főszezoni felár érvényessége: április 1- június 30., és november 1-30. között
 • A kiemelt szezon felár érvényessége: július 1- október 31. között
 • Kötelező védőoltás nincs.
 • A malária ellenes tabletta szedése az Okavango-delta vidékén évszaktól függően javasolt.
Nissan Quashqai kategória bérlése Namíbiában

120 000 Ft /autó
Útlemondási biztosítás

Az út költségének 1,5%-a

EUB Nívó betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
Kizárólag európai utazásokra köthető!
460 Ft /fő/nap
EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
605 Ft /fő/nap
EUB Top Extra betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
1 000 Ft /fő/nap
Válasszon indulási időpontot:

Felnőtt: Gyermek (2-12 év):
Az árkalkuláció előtt kérem válasszon egy indulási időpontot!
Ár: 969 000 Ft-tól/fő
+repülőtéri illeték: 199 000 Ft / fő

12 nap / 11 éj