Egyéni utazások |

Stockholm és Helsinki — kombinált városnézés repülővel és hajóval


Kategóriák: , , , ,

Hogyan töltsünk egy hétvégét Skandináviában úgy, mint a skandinávok? Látogassunk el Stockholmban a világhírű Vasa Múzeumba, sétáljunk a Skanzenben és vacsorázzunk a város szívében, a Gamla Stanon egy hangulatos étteremben. Hajózzunk át Helsinkibe a Tallink Silja társaság tengerjáró hajóján, útközben a tetőteraszról megfigyelve a gazdag balti szigetvilágot. Az este a hajón a szórakozásé a főszerep, másnap pedig már a helsinki piacon kóstolhatunk heringet és fedezhetjük fel a finn főváros legfontosabb látnivalóit.

Programok:

 

Első nap
Elutazás Budapestről Stockholmba közvetlen repülőjárattal. Egyéni transzfer a szállodához. Szállás a Hotel Tegnerlunden 3* szállodában vagy hasonlóban.

Második nap
Reggeli után ismerkedjünk meg a svéd fővárossal! Látogassunk el a Városházába, csodáljuk meg a mozaikokkal borított Aranytermet, illetve a Kék-termet, ahol a Nobel-díj átadását követő díszvacsorát rendezik meg. Folytassuk utunkat a Királyi Palota kincstárába és lakosztályaiba, majd tekintsük meg az őrségváltást. A Djurgården szigetén világhírű múzemok várnak: Vasa Múzeum az óriás hadihajóval, interaktív Abba Múzeum, Skanzen, Északi Múzeum, Gröna Lund Vidámpark. A gyönyörű kilátást a Kaknas-toronyból, vagy a Globen tetejéről élvezhetjük. Sétáljunk a Gamla Stan macskaköves utcáin, és vacsorázzunk egy hangulatos étteremben.  

Harmadik nap
Folytathatjuk a városnézést Stockholmban, majd délután megkezdjük utazásunkat Helsinki felé a Silja Serenade tengerjáró hajó fedélzetén (16.45 – 09.55). Este a hajó szolgáltatásainak széles tárházát élvezhetjük, show-műsor, éttermek, bárok, kaszinó, disco, wellness részleg és vámmentes üzletek várják az utazókat. Szállás belső kabinban.

Negyedik nap
Érkezés reggeli után Helsinkibe, szállás elfoglalása. Szállás a Radisson Blu Seaside 4* szállodában vagy hasonlóban. Egyéni városnézés. Ajánlott látnivalók: Sziklatemplom; amely legkevésbé sem hasonlít a megszokott templomokhoz, Sibelius-emlékmű; több száz fényes acélcsőből álló, szabadtéri orgona, vöröskőből épített Uszpenszkij székesegyház, Piactér, Szenátus tér és Katedrális, Suomenlinna erődsziget, Finlandia palota, Ateneum, Kiasma Kortárs Művészeti Múzeum. 

Ötödik nap
Egyéni transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre.

Az utazás fordított útvonallal is kérhető és hosszabbítás is lehetséges. Helsinkiből 2 órás hajóúttal elérhető Tallinn, a balti államok egyik legcsodásabb ékszerdoboza. Tallinnal kiegészített ajánlatért kérjük, forduljon munkatársainkhoz!

Az ár tartalmazza:
 

 • Repülőjegy a Budapest-Stockholm és a Helsinki-Budapest útvonalon, közvetlen járattal
 • Szállás két éjszakára Stockholmban, középkategóriás szállodában, kétágyas szobában
 • Hajóút Stockholm és Helsinki között és szállás egy éjszakára a Silja Line óriáskompján, belső, kétágyas kabinban
 • Szállás egy éjszakára Helsinkiben, belvárosi, középkategóriás szállodában, kétágyas szobában
 • Skandináv büféreggeli

Az ár nem tartalmazza:
 

 • Repülőtéri illeték: 39 000 Ft/fő
 • Egyágyas elhelyezés esetén egyágyas felár fizetendő, melynek összegét a foglalási összesítőben találja feltüntetve.
 • A poggyászdíjak a repülőjáratok foglaltságának függvényében változhatnak, illetve felára légitársaságonként eltérő lehet.
 • Az ajánlat a szabad helyek függvényében érvényes. Az árak nem érvényesek a kiemelt időszakokra (pl. ünnepek, vásárok, rendezvények).
 • Az utazás fordított menetrenddel is foglalható.
 • Hosszabbítás, magasabb szálláskategória, három- vagy négyágyas elhelyezés, 6 vagy több fő együttes utazása esetén kérje munkatársaink egyedi ajánlatát!
Ablakos kabin felár

40 000 Ft /db
Büfévacsora a hajón

16 000 Ft /fő
Elsőbbségi beszállás oda-vissza útra

Korlátozott számban elérhető (a fedélzetre magával vihet egy kis méretű kézipoggyász mellett egy nagyméretű kézipoggyászt is - maximális méret: 55×40×23 cm)

16 900 Ft /db
Feladott poggyász (max. 20 kg)

22 000 Ft /db
Reptéri buszos transzfer Stockholmban

8 000 Ft /fő
Útlemondási biztosítás

Az út költségének 1,5%-a

EUB Nívó betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
Kizárólag európai utazásokra köthető!
460 Ft /fő/nap
EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
605 Ft /fő/nap
EUB Top Extra betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
1 000 Ft /fő/nap
Válasszon indulási időpontot:

Felnőtt: Gyermek (2-12 év):
Az árkalkuláció előtt kérem válasszon egy indulási időpontot!
Ár: 179 000 Ft-tól/fő
+repülőtéri illeték: 39 000 Ft / fő

5 nap / 4 éj