Csoportos utazások |

Belgium - Brüsszel és a flamand városok - csoportos utazás a pünkösdi hosszú hétvégén 2021.05.21-24.


Kategóriák: , , , ,

A gyönyörű Belga Királyság szinte megbújik a népszerű európai országok között, azonban óriás szomszédjaival méltón felveszi a versenyt a különlegességek számában. Kis mérete ellenére hemzseg a látnivalókban: gazdag történelmi múlt, számos világörökségi helyszín, katedrálisok és harangtornyok,  nyüzsgő piacterek, történelmi csatamezők várnak ránk. A belga szövetségi államot három régió alkotja, utazásunk során mindháromba belekóstolunk. Meglátogatjuk a fővárost, Brüsszelt, délen a franciául beszélő Vallóniát és északon a holland ajkú Flandria legbájosabb városait, Brugge és Gent városokat, hogy tanúi lehessünk a középkorból fennmaradt települések építészeti szépségéinek és hangulatos csatornáinak. Belgium egyet jelent a finom belga ételekkel: isteni csokoládék, belga sörök végtelen kínálata, ízletes pufi gofrik és a világ legfinomabb sültkrumplija fogja még élvezetesebbé tenni kirándulásunkat!

Az út kiemelt értékei:

 • Utazás a pünkösdi hosszú hétvégén péntektől hétfőig
 • Három éjszaka szállás Brüsszelben, központi fekvésű szállodában
 • Brüsszeli városnézés
 • Legszebb flamand városok különleges programokkal: hajókirándulás a csatornákon Brugge-ben, belga csokikóstoló túra Gentben
 • Fakultatív program: Vallónia kevésbé ismert látnivalói
 • Kiváló helyismerettel rendelkező magyar idegenvezető


Szálloda: Hotel NH Brussels Grand Place Arenberg
A négycsillagos szálloda Brüsszel központjában fekszik, mindössze 5 perces sétára található a Grand Place főtér. Szobái síkképernyős tv-vel, egyénileg szabályozható légkondicionálással, illetve fűtéssel, tea-és kávéfőzővel, ingyenes wifi kapcsolattal, privát fürdőszobával (hajszárítóval, piperecikkekkel) rendelkeznek.

Programok:
 

május 21. péntek
Elutazás Budapestről Wizz Air közvetlen repülőjárattal Charleroi repülőterére (06:10-08:15), majd transzfer külön busszal Brüsszelbe. Útközben megállunk a világtörténelem egyik leghíresebb ütközetének helyszínén, a waterloo-i csatamezőn. Megtekintjük a panorámakörképet, a háború jeleneteit összesűrítő alkotást, majd az Oroszlános-domb tetejéről (226 lépcsőfok) tekintünk le az egykori csatahelyszínre. Következő állomásunk Brüsszel jelképe, a 103 méter magas Atomium, amely több milliószorosára felnagyított molekulát ábrázol. Brüsszelben gyalogos városnézésre indulunk a Grand Place körül és megismerjük főbb látnivalóit: városháza és mellette sorakozó céhházak, Szent Mihály és Szent Gudula székesegyház, Királyi Palota, Parc de Bruxelles, Manneken Pis szobor.

május 22. szombat
Reggeli után a flamand mesevárosokba látogatunk, először Brugge városába. A nyugat-flandriai város igazi rejtett kincsesláda: óvárosa nagyjából sértetlenül vészelte át az elmúlt századok viharait, így az UNESCO világörökségi listájára is felkerülhetett. A program része a Begina-házak, a Szt. János kórház udvara és a Miasszonyunk temploma, amely otthont ad Michelangelo híres Madonna-szobrának. Átkelünk a fotogén Bonifácius-hídon és megnézzük a főtér nevezetességeit is. Városnézésünket egy 30 perces hajókirándulás teszi teljessé a városka leglátványosabb csatornáin. A délutánt Gentben töltjük, sétálunk óvárosában és megnézzük legjelentősebb műemlékeit, köztük a Szent Bávó-katedrálisban a nemrég restaurált genti szárnyas oltárt. A városnézést csokikóstoló túrával kötjük egybe, a történelmi épületek mellett felkeressük a legjobb csokoládéüzleteket és édes ínyencségeket kóstolunk meg.

május 23. vasárnap
Szabadprogram Brüsszelben, vagy egész napos fakultatív kirándulás Vallóniában: 70 euró/fő (helyben fizetendő)
Ezen a napon Vallónia felé fordulunk, az első állomás a Villers Apátság, ahol egy 900 éves kolostor romjai között sétálunk, és bepillantást nyerünk a ciszterci rend egykori szerzeteseinek életébe. A Meuse folyó partján fekvő Dinant városa igazi ékszerdoboz, látképét a hagymakupolás Notre Dame katedrális, illetve a mögötte tornyosuló hegy és a tetejére épült Citadella uralja. Ne hagyjuk ki a kisváros jellegzetes kekszét (couque – a hatalmas méretű mézes kekszet tartják Európa legkeményebb kekszének).
Az egyik legismertebb belga sör Dinant városából, a Leffe nevet viselő kolostorból ered, ahol a XIII. századtól egészen a XX. század közepéig főzték a sört. Ennek állít emléket a Leffe Maison interaktív múzeum, ahol megismerjük a sörgyártás fortélyait, a megszerzett tudást pedig egy pohár Leffével koronázzuk meg.

május 24. hétfő
Reggeli után transzfer a repülőtérre, majd hazautazás Budapestre (09:00-10:55).

Az ár tartalmazza:

 • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Charleroi útvonalon, közvetlen repülőjárattal
 • Repülőtéri illetékek
 • Utasonként egy darab kisméretű kézipoggyász (max. 40x30x20 cm), a légitársaság poggyász-szabályzata bővebben
 • Szállás Brüsszelben három éjszakára, központi fekvésű 4* szállodában, kétágyas szobában
 • Reggeli
 • Városnézés Brüsszelben, Brugge-ben és Gentben
 • Privát transzferek a program szerint különbusszal
 • Magyar idegenvezető
 • A programban szereplő belépőjegyek

Az ár nem tartalmazza:

 • Ajánlott szervízdíj (helyben fizetendő): 5 euró/fő

 

 • Minimum csoportlétszám: 15 fő 
 • A fakultatív egész napos kirándulás 15 fő jelentkezése esetén garantált.
 • Az egyágyas elhelyezés felára: 60 000 Ft.
 • A Belgiumba történő beutazáshoz érvényes személyi igazolvány is elegendő.
 • Ajánlott szervizdíj (helyben fizetendő): 5 euró/fő.
 • Az elsőbbségi beszállás, illetve a poggyászdíjak a repülőjáratok foglaltságának függvényében változhatnak.
 • A repülőjegyek és a kapcsolódó szolgáltatások (ülőhely, poggyász, elsőbbségi beszállás) foglalás után a Wizz Air légitársaság szabályzata szerint mondhatók le vagy módosíthatók. Eltérően utazási feltételeinktől, indulástól számított 35 napon kívüli útlemondás esetén a Wizz Air lemondási szabályzata szerinti 44 400 Ft/fő repülőjegy törlési díjat számítunk fel.
Egész napos fakultatív kirándulás Vallóniában

Helyszínen fizetendő
70 EUR /fő
Elsőbbségi beszállás

Korlátozott számban elérhető (a fedélzetre magával vihet egy kis méretű kézipoggyász mellett egy nagyméretű kézipoggyászt is - maximális méret: 55×40×23 cm)

16 000 Ft /fő
Feladott poggyász max. 10 kg oda-vissza

17 000 Ft /fő
Feladott poggyász max. 20 kg oda-vissza

22 000 Ft /fő
Ülőhelyfoglalás oda-vissza útra

Az ár normál (nem nagy lábterű) ülőhelyekre vonatkozik.

10 000 Ft /fő
Útlemondási biztosítás: 2,0%
Colonnade ATLASZ - Classic csoportos biztosítás
570 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Prémium csoportos biztosítás
740 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Privileg csoportos biztosítás
950 Ft /fő/nap
Válasszon indulási időpontot:

Az árkalkuláció előtt kérem válasszon egy indulási időpontot!
Teljes ár: 179 000 Ft-tól/fő
illetékekkel együtt,
kétágyas szobában való elhelyezés esetén

4 nap / 3 éj