Csoportos utazások |

Napsütötte Toszkána - csoportos utazás magyar idegenvezetéssel az őszi szünetben 2019.10.29-11.02.


Kategóriák: , , , , , , ,

Az Appeninek és a Tirrén-tenger által közrefogott területen fekvő Toszkána Olaszország egyik legromantikusabb régiója. A reneszánsz szülőhazájaként is emlegetett térség műemlékei mellett végtelen szőlőföldjeivel, világhíres borospincéivel, szelíd lankáival és az ódon utcák csendes bájával megigézi az idelátogatót. A kultúra, a természeti szépségek és a gasztronómia iránt érdeklődők számára kötelező darab.

Utazásunk során megismerkedünk a gasztronómia fellegváraként emlegetett Bolognával, a reneszánsz bölcsőjeként számon tartott Firenzével, a ferde tornyáról híres Pisával, valamint Leonardo da Vinci szülőhelyével. Ezen kívül lehetőség nyílik kisebb, jellemzően az olasz hangulatot magában hordozó falvakat is közelebbről megismerni, mint például Sienát és San Gimignanót, valamint egy toszkán borászatban elkölteni egy kellemes borvacsorát.

Ha Ön is szereti az olasz városok hangulatát, szeretné megismerni a reneszánsz kor egy kis szeletét, kedveli az olasz ételeket és szeretné az őszi szünetet napsütésben tölteni, akkor Önre vár ez az út.

Az út kiemelt értékei:

 • Városnézés Bolognában, Firenzében, Pisában, Vinciben, Sienában és San Gimignanóban
 • Utazás közvetlen járattal, kényelmes menetrenddel
 • Szállás Toszkána központjában, középkategóriás szállodában
 • Olaszországban élő, az olasz kultúrára és gasztronómiára szakosodott magyar idegenvezető
 • Világörökségi helyszínek az út során: a reneszánsz bölcsője Firenze, Pisában a Csodák tere, Siena történelmi óvárosa, San Gimignano középkori tornyai
   

Szállás a 4*-os Hotel Da Vinci szállodában, amely Montecatini Terme központjában található, félúton Pisa és Firenze között. A középkategóriás szállodából remek kilátás nyílik a környező toszkán tájra, hiszen tetőtéri medencével várja a látogatókat. A szobák felszereltségéhez tartozik az ingyenes Wifi-hozzáférés, a síkképernyős TV, minibár, légkondicionáló, hajszárító és egyéb piperecikkek. A szállodától mindössze pár perces sétával elérhető a Terme di Montecatini gyógyfürdő, de a közelben található a függővasút is, amely az óvároshoz biztosít közvetlen összeköttetést.

Programok:

Október 29. kedd
Elutazás Budapestről közvetlen járattal Bolognába (10.50-12.20). Bologna Olaszország gasztronómiai fővárosa, ezért utunk érkezést követően rögtön a világ legnagyobb ’food park’-jába vezet, az egyedülálló FICO Eataly World-be. Amellett, hogy itt található a világ legnagyobb agrifood-farmja, számtalan étterem közül válogathatunk, ahol elkölthetjük tradicionális olasz ebédünket, válogathatunk trattoriák, bisztrók, street-food bódék közül. Miután jóllaktunk felfedezzük Bologna belvárosát, ahol Európa legelső egyeteme található. A főbb látnivalók közé tartozik a Piazza Maggiore, a Basilica di San Petronio, a Fontana dei Nettuno, az Archiginnasio (egyetemi könytvár), és a két ferde torony: az Asinella és a Garisenda torony.
Késő délután transzfer a szállásra, Montecatini Termé-be a Hotel Boston 4*-ba.

Október 30. szerda
Reggelit követően Firenzébe látogatunk, ahol a reneszánsz fővárosának látnivalóit tekintjük meg. Gyalogos városnézésünk során érintjük többek között a Signoria teret, a Városházát (Palazzo Vecchio) és a tér híres szobrait, majd a Pitti Palotát, a Santa Maria Novella templomot és a San Lorenzo teret.
Délután szabadprogram Firenzében, vagy fakultatív programlehetőség az Uffizi képtár látogatása magyar idegenvezetéssel. A program ára: 30 euró/fő (helyszínen fizetendő).

Október 31. csütörtök
Reggelit követően szabadprogram a környék felfedezésére, vagy egész napos fakultatív kirándulás Pisába és Vincibe.
Utunk első állomása Pisa, ahol betekintést nyerhetünk egy igazi vibráló kisváros hangulatába.  Számtalan kávézó és bár, épen maradt román stílusú épületek, gótikus templomok és reneszánsz terek teszik felejthetetlenné városlátogatásunkat. Megnézzük az UNESCO világörökség részét képező Piazza del Miracoli-t (Csodák tere). Itt található a világhírű Pisai ferde torony (Torre pendente), amely 56 méteres magasságával hivatalosan a szomszédos dóm harangtornyaként funkcionál. A 11. századi hatalmas Dóm, a Dom Santa Maria Assunata volt az első elliptikus dóm, amely Euróban épült. Itt található továbbá Olaszország legnagyobb keresztelő kápolnája (Battistero di San Giovanni).
Folytatjuk utunkat Vincibe, amely a híres festő, Leonardo da Vinci szülőhelye és egy rövid bepillantást teszünk a világhírű festő életébe. A Leonardo Múzeum három fő épületből áll. A Palazzo Uzielli Gustavo Uzielliről kapta a nevét, aki Leonardo egyik tanítványa volt. Itt található többek között a könyvesbolt, ill. a mechanikus órák. A Conti Guidi Castle-ben fantasztikus, a festő által tervezett gépek kerültek kiállításra, pl. bicikli, autó, gépfegyver, daru, valamint a torony panoráma teraszáról csodás kilátás nyílik a környező vidékre. A legújabb része a múzeumnak a Piazza dei Guidi, amely híven jelképezi Leonardo geometriai, matematikai és tudományos érdeklődését. A program ára 85 euró/fő (helyszínen fizetendő).

November 01. péntek
Reggelit követően szabadprogram a környék felfedezésére, vagy egész napos fakultatív kirándulás: Siena és San Gimignano városnézés, majd borvacsora.
Reggeli után városnézésre indulunk először Sienába, ahol a világörökség részét képező óvárosban teszünk egy kellemes sétát, megtekintve a városka híres tereit és épületeit. Ezt követően tovább indulunk San Gimignano-ba. Az elénk táruló kicsiny dombon álló tornyok látványa ismerős lesz mindenki számára, aki látott már Toszkánáról fényképet. Egykor 70 torony állt San Gimignano dombján, napjainkban 13 emlékezteti a látogatókat a múltra. Hangulatos séta keretében megismerjük többek között a Piazza del Duomo, a Piazza delle Erbe és a Piazza della Cisterna tereit és tornyait.
A napot egy igazi toszkán borászatban zárjuk, ahol megismerjük a borászat történetét és természetesen megkóstoljuk boraikat egy hangulatos borvacsora keretében. A program ára 90 euró/fő (helyszínen fizetendő).

November 02. szombat
Reggelit követően kijelentkezés a szállodából, indulás Bolognába, majd elutazás Budapestre (12.55-14.20).

Az ár tartalmazza:

 • Oda-vissza repülőjegy Budapest-Bologna útvonalon, közvetlen járattal
 • Utasonként egy darab kézipoggyász (max. 40x30x20 cm) oda-vissza (a légitársaság poggyászszabályzatáról bővebben ezen a linken)
 • Különbusz a programok során
 • Szállás négy éjszakára a Hotel Boston 4* szállodában, Montecatini Termé-ben kétágyas szobában
 • Reggeli
 • Városnézés Bolognában
 • Városnézés Firenzében
 • Magyar idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illeték: 29 000 Ft/fő
 • Ajánlott szervizdíj (helyben fizetendő): 5 euró/fő
 • Minimum létszám 25 fő.
 • A fakultatív programok min. 15 fő jelentkezése esetén indulnak.
 • Az egész napos fakultatív kirándulás: Siena, San Gimignano és borvacsora minimum létszáma 20 fő.
 • Egy fő utazása esetén egyágyas felár fizetendő: 30 000 Ft.
 • Útlemondási biztosítás (választható): 1,5%.
 • A felkeresett látnivalók sorrendje egy-egy napon belül változhat.
 • Ajánlott szervizdíj (helyben fizetendő): 5 euró/fő.
 • Az elsőbbségi beszállás, illetve a poggyászdíjak a repülőjáratok foglaltságának függvényében változhatnak.
Fakultatív program: az Uffizi képtár látogatása magyar idegenvezetéssel

Helyszínen fizetendő
30 EUR /fő
Fakultatív program: egész napos kirándulás Pisába és Vincibe

Helyszínen fizetendő
85 EUR /fő
Fakultatív program: egész napos kirándulás Siena, San Gimignano és borvacsora

Helyszínen fizetendő
90 EUR /fő
Félpanzió (4 darab háromfogásos vacsora)

Azok számára, akik nem vesznek részt a 4. napi fakultatív kiránduláson.

32 000 Ft /fő
Félpanzió (3 darab háromfogásos vacsora)

Azok számára, akik a 4. napi fakultatív kiránduláson részt vesznek, amely tartalmazza a borvacsorát.

24 000 Ft /fő
Elsőbbségi beszállás

Korlátozott számban érhető el - a fedélzetre magával vihet egy kis méretű kézipoggyász mellett egy nagyméretű kézipoggyászt is - max. 55×40×23 cm, max. 10 kg.

15 000 Ft /fő
Feladott poggyász max. 10 kg oda-vissza

13 000 Ft /db
Feladott poggyász max. 20 kg oda-vissza

18 500 Ft /db
Útlemondási biztosítás

Az út költségének 1,5%-a

EUB Nívó betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
Kizárólag európai utazásokra köthető!
450 Ft /fő/nap
EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
590 Ft /fő/nap
EUB Top Extra betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
940 Ft /fő/nap

5 nap / 4 éj

AZ ÚT BETELT