Csoportos utazások |

Skócia vadregényes tájain - őszi csoportos utazás magyar idegenvezetéssel 2024.09.24-28.


Kategóriák: , , , , , , ,

Csoportos utunk során Skócia legszebb városaival és tájaival ismerkedhetünk meg. A programot Nagy-Britannia talán legszebb városában, Edinburgh-ban kezdjük, ahol felfedezzük az UNESCO Világörökségeként számon tartott óvárost és megnézzük a híres várat, melynek falai között őrzik a skót koronaékszereket. Meglátogatjuk a több száz éves Blair Atholl whiskylepárlót és természetesen megkóstoljuk Skócia leghíresebb italát is. Következő úticélunk Skócia egyik legszebb kastélya a Blair kastély, majd áthaladunk a Skót Felföld fővárosán, Invernessen. Loch Ness partján a romantikus Urquhart várrom mellől figyelhetjük, hogy előbújik-e a szörny, ezt követően a misztikus Glencoe-völgyét csodáljuk meg.Túránkat az ország legnépesebb városában, Glasgow-ban zárjuk.

Az út kiemelt értékei:

 • A részvételi díj tartalmazza a programban szereplő kastélybelépőt és látogatást a whiskylepárlóban
 • Kiváló helyismeretű magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig
 • Szállás jó minőségű, középkategóriás szállodákban
 • Városnézés Edinburgh-ban, Invernessben és Glasgow-ban

Programok:
 

szeptember 24. kedd
Elutazás Budapestről a Wizz Air közvetlen járatával Glasgowba (16:05-18:15). Érkezés után továbbutazunk Edinbugh-ba, majd szállás elfoglalása Edinburgh-ban. Szállás: Holiday Inn Express Edinburgh City West.

szeptember 25. szerda
Délelőtt fakultatív program keretében felmegyünk a várhegyre, ahol felkeressük Skócia talán leghíresebb épületét, az edinburgh-i várat. Itt többek között láthatjuk a Lovagtermet és a Szent Margit kápolnát, illetve megcsodálhatjuk a skót koronaékszereket. A program ára: 11 900 Ft/fő. Szabadidő, majd délután buszos városnézés Skócia fővárosában, látnivalók: Charlotte Square, Georgian town, Calton Hill, Holyroodhouse palota, Canongate, majd napunkat egy kellemes sétával zárjuk az Edinburgh-hoz tartozó Portobello hangulatos tengerpartján. Szállás Edinburgh-ban.

szeptember 26. csütörtök
Reggeli után a fővárost elhagyva áthaladunk a Firth of Forth-tengeröböl felett, ahol szép rálátásunk lesz a híres vasúti hídra, mely kecses formájával Skócia egyik jelképe lett. A továbbiakban megállunk Pitlochry bájos kisvárosábana, ezt követően ellátogatunk a nagy múltú Blair Athol whiskyüzembe is, ahol megismerkedünk Skócia nemzeti italának történetével, és természetesen kóstolót is kapunk. A lepárlót elhagyva Skócia egyik legszebb kastélyát, a kifejezetten érdekes tárlattal rendelkező Blair kastélyt keressük fel. A Cairngorms Nemzeti Parkon keresztül buszozva a Felföld kapuja, Inverness felé vesszük az irányt. Szállás Invernessben: Holiday Inn Express Inverness.

szeptember 27. péntek
A skót Felföld fővárosát magunk mögött hagyva elérjük Skócia leghíresebb és egyben leghírhedtebb tavát, a Loch Nesst. Végig a tóparton haladunk drámai tájakon át, közben megállunk Urquhart romantikus várromjánál, ahonnan elbűvölő a zöld hegyek közé beékelődött Loch Ness kék víztömege, és ahol kiderül, hogy megpillantjuk-e a szörnyet. Változatos, szép tájakon buszozva (többek között érintve Loch Lomond híres golfparadicsomát, Glencoe-t és a Ben Nevis-hegyet) elérjük Skócia legnagyobb városát, Glasgowt. Szállás: Holiday Inn Glasgow - City Ctr Theatreland.

szeptember 28. szombat
Délelőtt Glasgow-val ismerkedünk, mely méltán büszkélkedik viktoriánus és szecessziós épületeivel, ugyanakkor a lüktető, élettel teli hangulata és megannyi zöld területei teszik még inkább vonzóvá a Clyde folyó partján fekvő várost. Városnézésünk alkalmával felfedezzük a főbb látnivalókat: George Square, Városháza, Buchanan Street, Katedrális és a Necropolis, Provands Lordship.

Délután transzfer Glasgow repülőterére, majd hazautazás a Wizz Air közvetlen járatával Budapestre (18:05-22:05).

Az ár tartalmazza:

 • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Glasgow útvonalon a Wizz Air közvetlen járataival 
 • Repülőtéri illeték
 • Személyenként egy darab kisméretű kézipoggyász (max. 40x30x20 cm), a légitársaság poggyász-szabályzata bővebben
 • Négy éjszaka szállás a program szerint, középkategóriás szállodákban
 • Büféreggeli a szállodákban
 • Utazás különbusszal a program szerint
 • Városnézés Glasgow-ban, Inverness-ben és Edinburgh-ban
 • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt

Az ár nem tartalmazza:

 • Ajánlott szervizdíj (helyben fizetendő): 20 GBP/fő
 • Minimum létszám: 25 fő.
 • Beutazás érvényes útlevéllel, melynek az utazás utolsó napjáig érvényesnek kell lennie.
 • Edinburgh-ban a legtöbb szoba kátágyas szoba franciaággyal, különágyas szobák limitált számban elérhetőek.
 • A repülőjegyek és a kapcsolódó szolgáltatások (ülőhely, poggyász, elsőbbségi beszállás) foglalás után a Wizz Air légitársaság szabályzata szerint mondhatók le vagy módosíthatók. Eltérően utazási feltételeinktől, indulástól számított 60 napon kívüli útlemondás esetén a Wizz Air lemondási szabályzata szerinti 58 000 Ft/fő repülőjegy törlési díjat számítunk fel.
Belépő az Edinburgh-i várba

11 900 Ft /fő
Elsőbbségi beszállás oda-vissza útra

Korlátozott számban elérhető (a fedélzetre magával vihet egy kis méretű kézipoggyász mellett egy nagyméretű kézipoggyászt is - maximális méret: 55×40×23 cm)

55 900 Ft /fő
Feladott poggyász max. 10 kg

59 900 Ft /fő
Feladott poggyász max. 20 kg

68 900 Ft /fő
Ülőhelyfoglalás oda-vissza útra

Az ár normál (nem nagy lábterű) ülőhelyekre vonatkozik - egyéb esetben a légitársaság nem garantálja az utastársak egymás mellé szóló üléskiosztását.

22 000 Ft /fő
Útlemondási biztosítás: 3,0%
Colonnade ATLASZ - Prémium csoportos biztosítás
950 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Privileg csoportos biztosítás
1 200 Ft /fő/nap