Egyéni utazások |

Repülj és vezess! — Andalúzia: Tenger, sherry, flamenco


Kategóriák: , , ,

Andalúzia Spanyolország talán egyik legegyedibb, legenergikusabb tája. A több, mint háromezer méter magas Sierra Nevada, fehér falvaival; a mór kultúrát idéző számtalan erőd, vár, palota, Córdoba szűk utcái és a többszáz kilométer hosszú "playa" mindenki számára rejteget kedvére való ínyencséget. Apropó ínyencség: ki ne kóstolná szívesen az igazi jerezi sherry-t, vagy egy falat igazi andalúz sonkát?
Az összeállított program lehetőséget kínál mindezekre.

Programok:
 

Első nap:
Elutazás Budapestről Malagába. Autó felvétele a repülőtéren, majd a szállás elfoglalása Malagában. Szállás a 3*-os Eurostars Astoria szállodában.

Második nap:
Szabad program a Costa del Sol modern kikötővárosában. Látnivalók: Picasso szülőháza, Picasso Múzeum, a püspöki székhelyként is szolgáló katedrális. Délután továbbutazás Sevillába (kb. 230 km). Útközben feltétlenül érintsük a festői szépségű sziklaszirtre épült Rondát. Ronda városa az érintetlen Serranía de Ronda dombjai között, egy meredek mészkőfalra épült. A város olyan hírességeket ihletett meg, mint Hemingway, de itt élt a missziós munkájáról híres Don Bosco is. A városka szűk utcáival a belváros egy-egy pontjáról nyíló lélegzetelállító panorámájával egyike Andalúzia legszebbjeinek. Itt található Spanyolország legrégebbi bikaviadal arénája is. Ha már Rondában járunk feltétlenül keressük fel az egyik legrégebbi andalúz hammam romjait is, ahol arab fürdők működésébe, szokásaiba tekinthetünk be. Szállás Sevillában, a 3*-os Eurostars Regina szállodában.

Harmadik nap:
Andalúzia fővárosa a Guadalquivir-folyó partján, termékeny síkság közepén fekszik. A nagyváros főbb látnivalói közül előkelő helyen áll az UNESCO Világörökség részévé nyilvánított Alcázar, a Tőzsdepalota, de nézzük meg a Katedrálist, a Giraldát és a Plaza de Españát is. Szállás Sevillában.

Negyedik nap:
Délelőtt szabad program Sevillában, majd továbbutazás Jerez de la Fronterába (kb. 100 km). A spanyol sherrygyártás mekkája ez a város, ahol amellett, hogy különleges ízű, finom borokat kóstolunk, betekinthetünk ennek az értékes nedűnek a gyártási folyamatába is. A különleges hangulatú kisváros igazán figyelemreméltó: a finom borok mellett, híres lovasiskolájáról, egyedi jerezi flamencójáról. Ha szeptemberben érkezünk, részt vehetünk az éves flamenco ünnepen is a Buleríán. Szállás Jerezben, a 4*-os Itaca Hotel Jerez szállodában.

Ötödik nap:
Városnézés Jerezben és Cádizban (kb. 40 km). Az ezüstcsészécskének becézett ("tacita de plata") város akár sziget is lehetne, mivel egyetlen kis földnyelv köti csak össze a szárazfölddel. A város különleges, már-már Észak-Afrika városait idéző háztetőiről, katedrálisáról, gyönyörű parkjairól, fehér homokos tengerpartjáról és a körülötte található természetvédelmi terület hihetetlen gazdag madárvilágáról ismert. Szállás Jezez de la Fronterában.

Hatodik nap és hetedik nap:
Utazás a Costa de la Luzra (kb. 50 km). Pihenés a széles homokos tengerparton. Szállás a 3*-os Sol Sancti Petri Apartments szállodában.

Nyolcadik nap:
Szabad program a tengerparton vagy visszautazás Malaga repülőterére Gibraltár érintésével (kb. 230 km). A 6,5 km² kiterjedésű földnyelv az Ibériai-félsziget egyik legdélibb csücskében fekszik. Érdemes  autónkat spanyolföldön hagyva, helyi buszra szállva bejárni. Végigsétálhatunk a Main Streeten, felkapaszkodhatunk a "The Rock"-ra, ahonnan tiszta időben megcsodálhatjuk Afrika partjait miközben a sziklát lakó majomcsaládokkal ismerkedünk. Bérautó leadása a repülőtéren és hazautazás Budapestre.

Az útvonal tetszés szerint alakítható, kiegészíthető. Kérje munkatársaink segítségét!
Hosszabbítási lehetőség Kelet-Andalúziában, vagy a Sierra Nevada vidékén (Nerja, Granada, Alpujarras), vagy a gyönyörű andalúz tengerpart egyik nyaralóhelyén.

Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy Budapest-Malaga-Budapest útvonalon, közvetlen járattal
 • Utasonként egy darab kisméretű kézipoggyász (max. 40x30x20 cm), a légitársaság poggyász-szabályzata bővebben
 • Szállás hét éjszakára középkategóriás szállodában, kétágyas szobában
 • Büféreggeli
 • "B" kategóriás autó (Ford Fiesta vagy hasonló) repülőtéri felvétellel/leadással, korlátlan kilométer használattal, önrészes CDW és TP biztosítással

Az ár nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illetékek: 39 000 Ft/fő
 • Az ajánlat a szabad helyek függvényében érvényes. Nem érvényes a kiemelt időszakokra (pl. ünnepek, vásárok).
 • A főszezoni felár érvényessége: június 1. - szeptember 15.
 • Az utazás megkezdése előtt feltétlen olvassa át az autóbérlésről szóló gyakorlati útmutatónkat.
 • Kedvezmény: három vagy négy fő együttes foglalása esetén estate kategóriájú autót biztosítunk az utazás teljes időtartamára.
 • Egy fő utazása esetén, illetve hosszabbítás, módosított útvonal, kombinált utazás, magasabb szálláskategória, három- vagy négyágyas elhelyezés, 6 vagy több fő együttes utazása esetén kérje munkatársaink egyedi ajánlatát!
Ford Focus vagy hasonló bérlése a tartózkodás teljes időtartamára

20 000 Ft /autó
Feladott poggyász (max. 10 kg)

15 500 Ft /db
Feladott poggyász (max. 20 kg)

30 000 Ft /db
Elsőbbségi beszállás

Korlátozott számban elérhető (a fedélzetre magával vihet egy kis méretű kézipoggyász mellett egy nagyméretű kézipoggyászt is - maximális méret: 55×40×23 cm).

17 500 Ft /fő
Útlemondási biztosítás

Az út költségének 1,5%-a

EUB Nívó betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
Kizárólag európai utazásokra köthető!
450 Ft /fő/nap
EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
590 Ft /fő/nap
EUB Top Extra betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
940 Ft /fő/nap
Válasszon indulási időpontot:

Felnőtt: Gyermek (2-12 év):
Az árkalkuláció előtt kérem válasszon egy indulási időpontot!
Ár: 279 000 Ft-tól/fő
+repülőtéri illeték: 39 000 Ft / fő

8 nap / 7 éj