Egyéni utazások |

Repülj és vezess! — Portugália (Lisszabon, Évora, Porto, Coimbra)


Kategóriák: , , , , ,

Fejlett úthálózat, kis távolságok - Portugáliában könnyű autózni. Élvezzük a hangulatos tájat és a barátságos településeket, ismerkedjünk meg a kisebbik ibériai ország gazdag történelmi múltjával!

Programok:
 

Első nap:
Elutazás Budapestről Lisszabonba közvetlen járattal. Autó felvétele a repülőtéren. Szállás elfoglalása Lisszabonban a 3*-os Sana Capitol szállodában (kb. 10 km).
 
Második és harmadik nap:
Ezen a napokon megcsodálhatjuk a portugál főváros nevezetességeit (a középkori Szent György vár, Szent Jakab katedrális, Palota tér, Alfama negyed, Baixa negyed, Belém torony, Felfedezők Emlékműve, Jeromosok kolostora, Nemzetek Parkja és az Ocenárium).
 
Negyedik nap:
Elutazás Évorába, a portugál építészeti emlékek kincstárába. Útközben érinthetjük a népszerű üdülőhelyet, Sesimbrát, a festői Arrábida Nemzeti Parkot és friss halat kóstolhatunk Setúbalban. Az UNESCO Világörökségéhez tartozó évorai óváros már a rómaiak alatt is lakott volt, majd a XV. században érte el aranykorát. A történelmi városrész szűk utcái, azulejóval díszített falai, a koronaszerű tornyok, az erődszerű katedrális, a festőien szép templomok tették világhírűvé. A városnézés után továbbindulunk északra, Castelo de Vide fehér falvába, ahol az éjszakát a 3*-os Castelo de Vide szállodában töltjük (kb. 285 km).
 

Ötödik nap:
Reggeli után tovább indulunk, különleges hangulatú tájon, dombtetőkön magasló erődök és várak között vezet ma utunk. Feltétlenül nézzük meg Marvao híres fallal körbevett középkori városát a XIII. századi várral, majd érdemes sétálni Castelo Branco kanyargó sikátoraiban és megcsodálni az 1596-ban épített Püspöki palotát. Kitérőt tehetünk Covilha városkába is, amely a vidék legfontosabb téli üdülőhelye. A Penhas da Saúde-hegység 1500 méteres magasságai után késő délután Viseuba, Beira Alta tartomány fővárosába érünk. A várost Kr. e. II. században a rómaiak alapították, és tele van pompás barokk templomokkal, kápolnákkal, palotákkal és szökőkutakkal. Szállás Viseuban, a 4*-os Palacio dos Melos hotelben (kb. 265 km).

Hatodik nap:
Délelőtt nézzük meg Viseu látnivalóit: gránit katedrális, XVI-XVII. századi lakóházak, Vasco Fernandes festményei a Városi Múzeumban, Dão tartomány híres borai. Viseut magunk mögött hagyva az északi országrész fővárosa, Porto felé vesszük az irányt, ahol a következő két éjszakát a 3*+-os BW Inca szállodában töltjük (kb. 150 km).

Hetedik nap:
Egész napos program Porto városában. Sétáljunk az UNESCO által védett kikötői negyedben, másszuk meg Portugália legmagasabb tornyát, a 76 méter magas Clérigost, vagy kóstoljuk meg a finom portói borokat és helyi lágy sajtkülönlegességeket.

Nyolcadik nap:
Portóból reggeli után Coimbra egyetemi városába indulunk. Feltétlenül látogassunk el az egyetem falai közé, nézzük meg a 300 000 kötetes könyvtárat. Délután álljunk meg a fátimai szentélynél, a Szűzanya megjelenéséről híres zarándokhelynél. Késő délutánra érünk vissza Lisszabonba a repülőtérre, autó leadása, majd hazautazás Budapestre közvetlen járattal.

Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy a Budapest-Lisszabon-Budapest útvonalon, közvetlen repülőjárattal
 • Repülőtéri illetékek
 • Utasonként egy darab kisméretű kézipoggyász (max. 40x30x20 cm), a légitársaság poggyász-szabályzata bővebben
 • Szállás hét éjszakára, középkategóriás szállodákban, kétágyas szobában
 • Büféreggeli
 • "B" kategóriás autó (Volkswagen Polo vagy hasonló) bérlése repülőtéri felvétellel/leadással, korlátlan kilométer-használattal, önrészes CDW és TP biztosítással

Az ár nem tartalmazza:

 • Helyi idegenforgalmi adó Lisszabonban, mely a szállodában távozáskor fizetendő (kb. 2 EUR/fő/éjszaka)
 • Helyi idegenforgalmi adó Portóban, mely a szállodában távozáskor fizetendő (kb. 2 EUR/fő/éjszaka)
 • Az ajánlat a szabad helyek függvényében érvényes. Nem érvényes a kiemelt időszakokra (pl. ünnepek, vásárok).
 • A főszezoni felár érvényessége: június 1.-szeptember 15.
 • Az utazás megkezdése előtt feltétlen olvassa át az autóbérlésről szóló gyakorlati útmutatónkat.
 • Kedvezmény: három vagy négy fő együttes foglalása esetén estate kategóriájú autót biztosítunk az utazás teljes időtartamára.
 • Egy fő utazása esetén, illetve hosszabbítás, módosított útvonal, kombinált utazás, magasabb szálláskategória, három- vagy négyágyas elhelyezés, 6 vagy több fő együttes utazása esetén kérje munkatársaink egyedi ajánlatát!
Seat Leon vagy hasonló a tartózkodás teljes időtartamára

19 000 Ft /autó
Renault Grand Scenic vagy hasonló a tartózkodás teljes időtartamára

49 000 Ft /autó
Feladott poggyász (max. 10 kg)

25 900 Ft /fő
Feladott poggyász felára (max. 20 kg)

37 900 Ft /db
Elsőbbségi beszállás

Korlátozott számban elérhető (a fedélzetre magával vihet egy kis méretű kézipoggyász mellett egy nagyméretű kézipoggyászt is - maximális méret: 55×40×23 cm).

16 900 Ft /fő
Ülőhelyfoglalás oda-vissza útra

Az ár normál (nem nagy lábterű) ülőhelyekre vonatkozik.

10 000 Ft /fő
Útlemondási biztosítás: 2,0%
Colonnade ATLASZ - Classic egyéni biztosítás
Az USA-ra és Kanadára nem köthető. Európán kívüli úti célhoz területi felár és 71 éves kor fölött korfelár számítandó.
600 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Prémium egyéni biztosítás
Európán kívüli úti célhoz területi felár és 71 éves kor fölött korfelár számítandó.
790 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Privileg egyéni biztosítás
Európán kívüli úti célhoz területi felár és 71 éves kor fölött korfelár számítandó.
1 100 Ft /fő/nap
Válasszon indulási időpontot:

Az árkalkuláció előtt kérem válasszon egy indulási időpontot!
Teljes ár: 229 000 Ft-tól/fő
illetékekkel együtt,
kétágyas szobában való elhelyezés esetén

8 nap / 7 éj

ÉRDEKLŐDÉS
GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK